Cikgu Popular Dengan Kisah Dipukul Dan Memukul

 
Sejak kebelakangan ini, populariti guru semakin meningkat dengan isu-isu panas. Dulu heboh cerita pasal cikgu memukul pelajar sampai ada yang masuk hospital. Sekarang ni dah jadi terbalik. Guru pulak yang jadi mangsa dipukul pelajar sehinggakan terpaksa buat report polis. Contoh :

Anak Yatim Koma Dibelasah Guru
Seorang murid sekolah agama di sini yang juga anak yatim dipercayai dibelasah seorang guru tanpa belas kasihan dalam keadaan dua tangannya terikat pada tingkap asrama sehingga mangsa koma dalam kejadian tiga hari lalu. Sumber Berita Harian. 
 
Guru Wanita Patah Hidung Ditumbuk Pelajar
Seorang guru wanita sebuah sekolah menengah di Bukit Ketri patah hidungnya apabila ditumbuk oleh seorang pelajar lelaki sekolah itu semasa beliau cuba meleraikan pergaduhan sekumpulan pelajar di hadapan sebuah kelas. Sumber Berita Harian. 
 
Guru Cedera Ditumbuk Pelajar
Tindakan murni seorang guru menegur pelajarnya yang merokok di hadapan sekolah membawa padah apabila ditumbuk kumpulan pelajar berkenaan dengan menggunakan senjata buku lima menyebabkan guru berkenaan mengalami luka kecil dan lebam di bahagian muka. Sumber Utusan.
 
 
 
 
 
 
 Sumber gambar : http://comicstriper.blogspot.com
 
Bagi aku terjadinya kisah memukul adalah kerana salah faham wujud antara guru dan pelajar. Dan sekarang cikgu pun dah takut nak memukul pelajar. Cikgu sekarang sangat terhad untuk mendidik murid-muridnya. Bila nak nasihat sikit mak bapak masuk campur ”Cikgu jangan sentuh anak saya, kalau anak saya mengadu kena pukul, saya akan saman cikgu”. Yang penting sejauh mana tindakan yang diambil selepas peristiwa itulah yang perlu diambil berat oleh pihak yang berwajib. 
 
Entri lain yang anda mesti baca :
 


Cikgu Popular Dengan Kisah Dipukul Dan Memukul Cikgu Popular Dengan Kisah Dipukul Dan Memukul Reviewed by Nick Nashram on 10:30:00 Rating: 5

9 comments:

  1. dahsyat betul budak2 skola zaman skg ni ish

    ReplyDelete
  2. hahaha betul2... kalau marah murid, cikgu kna marah gan maka bapak..kalau murid pukul cikgu...mak bapak cikgu wat do no je hmmm not fair!

    ReplyDelete
  3. kesian..dahlah cikgu tu wanita, moga ada hikmah semua tu. Pelajar tu wajib meminta maaf...

    ReplyDelete
  4. miss volvo : zaman sekarang ni dah maju..budak pun advance jugak la.

    ikaa : dah terbalik pulak..cikgu sekarang takut nak garang ngan pelajar..nanti x pasal2 keta tercalar dan mak bapak datang mengamuk kat sekolah..haha

    etuza : kalo ade student macam tu buang je dari sekolah..memang teruk disiplin.

    ReplyDelete
  5. Sekarang ni kempen ada guru penyayang......so cikgu kena sayang pelajar ketat2....hehe

    ReplyDelete
  6. issh33! jahatnya... :P wan da follow..klau sudi follow blog wan yg biasa ni ea.. :')

    rizwanewan.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. memang budak zaman sekarang makin advance makin kurang hajar, sebab memang kurang diajar tentang adab,.,. eh emo la,, teeheeee,,,,!!!

    http://justbemaself.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. hanif : bagus la ade kempen guru penyayang..pasne takde la dengar kes cikgu kena tumbuk lagi..huhu

    mista : budak zaman sekarang ni tak macam dulu..rotan sikit cikgu kena dakwa masuk mahkamah..bertambah degil jadinya.

    ReplyDelete
  9. budak2 zaman skrg..
    dh hlang sopan santunnyer..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.