Sir Ada Six Pack Tak?


Semalam aku baru dapat tugas baru..daripada cikgu bahasa inggeris kena pulak mengajar subjek agama, pendidikan islam. Mula-mula tu memang tak biasa jugak sebab dah bertahun-tahun masa kat IPG dan UPSI, semua subjek dan assignments dalam bahasa inggeris. Alhamdulillah, so far dah boleh mengajar pendidikan islam sikit-sikit..jangan lupa panggil aku ustaz ye :)

Mengajar budak-budak ni kadang-kadang stress tapi ada masa tertentu lucu pulak. Kalau perempuan bila aku tanya ada apa-apa soalan yang nak ditanya konpem diorang tanya soalan peribadi. Contoh, "sir, dah ada awek ke?" "sir, bila nak kahwin?" macam-macam lagi la..hahaha. Kalau lelaki pulak, pelik sikit diorang tanya. Contoh : "sir ada six pack tak?"..aku senyum je. So, kalau korang nak rasa camna jadi cikgu ni, boleh la apply jadi cikgu ye. 
 Gara-gara budak tahu yang aku selalu ke gym, siap diorang nak buat six pack jugak :)

Sir Ada Six Pack Tak? Sir Ada Six Pack Tak? Reviewed by Nick Nashram on 15:23:00 Rating: 5

38 comments:

  1. untunglah ade 6 pax tu.. haha

    ReplyDelete
  2. lawak la budak2 nie..=D seronok pulak dengar cter ustaz

    ReplyDelete
  3. wahh seronoknye jadi cikgu... dari kecil nak jadi cikgu tapi hasrat belum tercapai..

    ReplyDelete
  4. ok la tu... kira membina student taf... hehehe.. nk jd anak murid jugak bro.. :D

    ReplyDelete
  5. Hahaha.. anak murid pun teringin nk ada 6 pack la tu. rajin2 la pegi gym

    ReplyDelete
  6. Wah, memang bonus dapat ajar subjek agama. Dulu cita-cita saya pun nak jadi cikgu juga. Sekarang tengah tunggu result SPM. :3

    ReplyDelete
  7. Salam Ustaz,
    Seronok jadi cikgu ni ye. Mcm2 kerenah budak2 ade.

    Kalau cikgu pergi seminar ni mcmne:
    http://relakssminda.blogspot.com/2013/03/wordless-w1-bahasa-english.html

    ReplyDelete
  8. hahaha. kids. soalan takle blah. tapi soalan pasal six pack tu paling tak boleh blah. macam-macam bebudak sekarang. ahaha! Ok ustaz, selamat mengajar ye. hikhik!

    ReplyDelete
  9. kena selalu pg gym la kalau nak dapat six pack camtu..

    ReplyDelete
  10. tudia..nanti dak2 ketot ada 6 pack jadi kelakar la..ni semua gara2 sir nick..:P

    ReplyDelete
  11. hahahah...kerjaya cikgu is one of the valuable carrier.. menarik n happening..walaupun kdg2 stress..an ustaz six pack..ihihihi

    ReplyDelete
  12. ajar student PMR dengan PBS ke? :O

    ReplyDelete
  13. Wah ustaz dah sekarang ni ^^

    ReplyDelete
  14. teacher dah bertukar menjadi ustaz . bertukarr ! haha

    ReplyDelete
  15. teacher ustaz..eh..hahaha

    soalan budak-budak pompuan yg tak boleh blah tu..aduhai budak2 sekarang ni

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum ustaz ... alhamdulillah dah jadi ustaz ya ...

    ReplyDelete
  17. hahaha..tulah sapa suruh nick bujang lagi..hihi...mana tak budak ppuan kasi soalan cepu emas..hahaha...:)

    ReplyDelete
  18. fuyooo...ustaz ade six pack la :P

    ReplyDelete
  19. so...ape jwpn yg cikgu bg unuk soalan tuh..heheheh

    ReplyDelete
  20. hana nak tanya sln gak lah..

    agak-agak budak2 tu buka x blog ni? mana nak tau budak2 skrang kan dah maju.hehe

    cikgu, sir, ustaz.. semua nick ambik.. sian cikgu2 lain :P

    ReplyDelete
  21. salam nick
    Pekabar nick!?
    Maaf lama ta tak dtg sini.

    ReplyDelete
  22. Ekk.. assalamualaikum Ustaz.. Keh3..

    ReplyDelete
  23. anak murid nak mengorat cikgu ke? hehehe

    ReplyDelete
  24. haha.. aku dulu memang nak jadi cikgu. last2 jadi librarian plak.

    ReplyDelete
  25. wah...lagik ramai nak jadikan calon menantu ni ye ustaz... ;D

    ReplyDelete
  26. tengok tgn je dah tau bukan setakat 6pack, 8pack pun ade.. ckp kat budak tu haha..

    ReplyDelete
  27. ustaz hensem.. taff pulak tu. musti ramai peminat.. kan? hahaha. ;P

    ReplyDelete
  28. Best sebenarnya jadi cikgu..macam2 karenah mrk kan?.. lucu dan kdg2 buat stress..hehe...
    Alhamdulillah! boleh dpt pahala ustaz:)

    ReplyDelete
  29. bagus jadi ustadz la cikgu ye... sekolah mane?

    ReplyDelete
  30. dah kena tukar pangilan dah ni...ustaz nick hihihi :)

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum ustaz.hikhikhik.. :)
    rajin betul ustaz ni g gym ek..

    ReplyDelete
  32. Ustaz Nick Nashram ni ajar budak form 2 ya ? Mesti lawak kan dorang ? Kahkahkah ! *cam pelik plak panggil dengan gelaran Ustaz* XD

    ReplyDelete
  33. eh, dah jadi ustaz pulak. wah2

    bagi ustaz antara ajar budak2 form 1 dgn form 5 yang mana lagi best/seronok ?

    ReplyDelete
  34. TERlepas pandang pulak kat entri ni. Patut la dalam wishlist nak jadi ustaz yang sabar.. memang tak dinafikan cikgu zaman sekarang kena byk bersabar sbb budak2 suka tanya soalan yg sgt unik.. :D

    ReplyDelete
  35. ahahha,,
    nice entry,,
    xnak ckp apa2,,
    sebb saia pernh tya mcm ni ngn cikgu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.