Kenapa Anda Jadi Forever Alone?


Biasanya orang akan anggap korang ni forever alone bila takde kawan, takde girlfriend/boyfriend dan selalu jalan sorang-sorang. Tapi aku suka jalan sorang-sorang..heheh. Bukan takde kawan, ramai je kawan cuma rasa lebih selesa dan privacy.

Aku biasanya jadi 'forever alone' bila keluar nak pergi uruskan something. Lagipun berjalan seorang diri ni bebas nak pergi ke mana. Boleh decide mana nak pergi dan balik sesuka hati..bila berdua atau lebih, kena bagi komitmen pada orang lain pulak. Takde la orang merunggut kalau kita lambat ke hape. Soalan yang biasa kawan-kawan tanya bila jumpa aku jalan sorang-sorang "eh,nick..sorang je ke? bila nak berdua?"

Aku pernah teman kawan-kawan perempuan pergi shopping..punya la lama diorang pilih barang..huhu. Lelaki senang nak forever alone..perempuan payah sikit. nak pergi mana-mana sume nak kena berteman, maklum la Malaysia sekarang ni dah tak berapa selamat lagi dah. Cuma yang syoknya kalau korang jalan sorang-sorang dan nampek awek cun atau jejaka hensem, boleh la kenyit mata tanpa memikirkan orang kat sebelah tu. Lagipun orang kata forever alone ni lebih pandai berdikari. Betul ke?


Kenapa Anda Jadi Forever Alone? Kenapa Anda Jadi Forever Alone? Reviewed by Nick Nashram on 09:46:00 Rating: 5

34 comments:

  1. aku tengok wayang sorang-sorang bolehlah.haha

    ReplyDelete
  2. betul2...
    selalunya pandai berdikari
    :-)

    ReplyDelete
  3. @skulluv
    sama la bro..kalo malas nak ajak kawan aku pegi tengok sorang-sorang je..huhu

    ReplyDelete
  4. berdikari ? sebab tak bergantung dengan orang lain kot . hehe

    perempuan kena belajar seni mempertahankan diri baru boleh jalan sengsorang .

    atau upah bodyguard , atau cari teman . haha

    ReplyDelete
  5. @Cik Pensil
    perempuan kalo nak jalan sorang diri kena tau taekwando atau silat :)

    ReplyDelete
  6. sue x reti nak jalan sorg2 kalau nak g mall.. kalau g buat keje sendiri yg penting no hal.. haha rasa kekok kalau takde org kat sebelah sbb sue suka bercakap ..haha

    ReplyDelete
  7. betul tu. Kadang rimas jugak bila kawan ajak pergi teman pergi tandas lah, pergi bilik guru la. Macam tak boleh pergi sendiri. Tapi Nurul lebih selesa buat benda sorang2. Rasa tenang jer

    ReplyDelete
  8. hehehe.. btul2..
    klu kmana2 lbh ska sorg2..
    kwn mmg rmi tp sorg lg best kot..
    bebabs nk kmna.. kuar sna kuar sni..
    sggah byk2 tmpt..
    rsa mcm dunia ni aku yg pnya.. hihihi

    ReplyDelete
  9. walah..ngomong london. aku ora iso ngomong english. sitik-sitik iso lah...

    ReplyDelete
  10. saya suka shoping sorng2 sebab mudah.. x de org nak komen lebih2 dan jimat masa hihihi

    ReplyDelete
  11. haha gi jln sorg2 bkn forever alone pon...cuma nk privasi kdg2.. nk x nk komitmen berdua kena hadapi jugak kan..ececehh

    ReplyDelete
  12. pernah tgk wayang sorang2.... Rileks je :-)

    ReplyDelete
  13. Dulu2 akak pun selalu sorang2 ..alone juga kesana kemari.. lebih berdikari..dari Sabah sampai Semenanjung..hehe..
    Alhamdulillah very independent..
    Bila dah bersuami, lebih berharap pd suami plak...:)

    ReplyDelete
  14. ena pun lebih suka jln sorang2, lepak sorang sebab kita bebas nk pergi mana2.. kalau berteman, nk kena ikut orang itu la, kena ikut pendapat org ni la... kyaaaaaaaaaaaaaa xsuka and make me feel tired!

    ReplyDelete
  15. KY tak suka jln sorang2..dan tak suka nak mengenyit hehee

    ReplyDelete
  16. tkut ar jln sorg2..llki xpla..huu

    ReplyDelete
  17. hehe perempuan ni biasanya susah sikit nak forever alone, jalan pun nak berkepit :D

    ReplyDelete
  18. hehe perempuan ni biasanya susah sikit nak forever alone, jalan pun nak berkepit :D

    ReplyDelete
  19. sama lah..aku pun lebih suka jalan sorang-sorang..ikut suka kaki ku berjalan jer..dengan orang ni susah sikit...Izwan Giveaway : Apa Itu Zakat

    ReplyDelete
  20. betulll!!ehe..nia pon kdg2..lbeh suka sorang..lbih cepat siap..tapi part shopping tu..aha..mmg ngaku la..pempuan shopping mmg lama..haha

    ReplyDelete
  21. jalan sorang2 best jugak boleh masuk mane2 kedai sesuka hati..tapi bosan jugak sebab nanti takde org nak bg pendapat..

    ReplyDelete
  22. selesa jln sorang..tp dgn keadaan skrg..sussah nak jalan sorg..kena berteman juga..so, kena cri kwn satu kepala la..kalau tak mmg forever alone la jwbnya..HAHAH

    ReplyDelete
  23. kadang2 forever alone best jugak. pg mane2 sorang2 suke hati nk buat ape pun..bukan forever alone sgt pun..org je yg melabel sedemikian hihi. eh blog dah lain hehe

    ReplyDelete
  24. Kalo saya, suka suami follow ms tak larat nak berjalan bawa brg bnyk yg dibeli time preggy. Sllnya suka jln sensorang gak... tgk keadaan gak le. Cumanya bl dh bkluarga ni, lebih seronok jenjalan ngan family. Maklumle, bkn sng anak2 n suami nk brjln brsm2. Tp, hr kerja, lbh sng jln2 lonely.
    Sorry... sy tag en. Nick dlm ni >> http://www.ieta.my/2012/12/giveaway-mialianacom.html

    ReplyDelete
  25. suka g shopping sorang2 senang..kalau berdua ..duk kena pk kat sorang n

    ReplyDelete
  26. certain keadaan suka kuar sorang...tapi lebih prefer berdua..x berani...

    ReplyDelete
  27. pegi toilet selalu je forever alone. kehkehkeh

    ReplyDelete
  28. perempuan biasa berjalan 2 orang. Jarang la jumpa yg jalan sorang

    ReplyDelete
  29. saya pun suka jugak 'forever alone' kalau jalan2. ramai2 kdg2 merimaskan :) sambil2 tue boleh test market. bhahahaha !

    ReplyDelete
  30. X salahla sorg2...ok je...dulu sblum kawin pun kebykkan g memana byk sorg2 dri lepak dgn kwn n awek...mudah g memana layan kepala sendri...

    ReplyDelete
  31. saya biase jalan sorang2..balik kg pon sorang2..makan pon sorang2 (bile keluar sorang2 n rase lapar)..sebabnye lebih selesa, banyak ruang utk diri sendiri and tak nak menyusahkan orang lain.

    ReplyDelete
  32. saya ok je mana2 pun cuma kalo ada kawan tu lebih selamat untuk saya sebagai seorang perempuan

    ReplyDelete
  33. Saya selalu sorg2. Skrg ni rase mcm nk mndirikan rmh tgga jekkk.... Hihihi.....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.