Apa Wishlist Korang Untuk Tahun 2013?

I have had a very fortunate 2012 and managed to make many of my wishes come true. Tapi ada banyak benda lagi yang aku berkenan dan teringin nak masukkan dalam wishlist tahun depan. Antaranya :

1. Kamera DSLR NIKON
Semalam dah pergi usha DSLR ni..memang cantik. Geram je nak angkat balik rumah. Harga pun boleh tahan, dalam 2K lebih. Biasa la tu, benda cantik harga pun mesti cantik jugak kan :)

2. TV Plasma Panasonic
Tv plasma ni benda wajib ada kat rumah..bukan apa, tv biasa tak syok tengok bola. Malas nak keluar tengok bola kat big screen di kedai makan. Tapi kalau bola EPL tu kena tengok kat luar jugak sebab rumah sewa aku takde Astro.

3. Samsung Galaxy S III
Dari dulu lagi aku duk mengidam nak pakai Samsung Galaxy S III ni..bila tengok orang lain pakai handphone yang canggih, segan nak keluar kita punya handphone dalam poket. Dengar kata rebat RM 200 hanya diberikan untuk pembelian telefon pintar yang harganya maksimun RM 500. Kalau ada yang nak rebate RM 200 tapi still nak pakai Samsung Galaxy S III/note atau Iphone 5 lupakan je la ye.

4. Peti Sejuk
Kalau ada gaji lebih plan nak beli peti sejuk..malas nak bergaduh dengan semut..hehehe. Maklum la, letak je makanan bawah tudung saji kejap je diorang serang. Lagipun masa bulan puasa boleh la simpan dalam peti makanan untuk sahur. Malas nak keluar pagi-pagi sahur di kedai mamak.

5. Cari Jodoh
My colleagues sorang demi sorang dah ada plan nak kahwin tahun depan. My classmates dulu ramai yang dah tunang. Aku punya asyik dengan alasan "relak dulu muda lagi"..hahah. Bila dah kerja takde masa untuk fikir pasal benda ni. Ada jodoh ada la kot..tak nak jadi forever alone..korang doakan ye :)

Tu je la benda yang ada dalam wishlist aku untuk tahun 2013..yang selebihnya copy paste wishlist 2012..huhu. Agak-agaknya apa wishlist korang untuk tahun depan..sama tak dengan aku?

Apa Wishlist Korang Untuk Tahun 2013? Apa Wishlist Korang Untuk Tahun 2013? Reviewed by Nick Nashram on 14:36:00 Rating: 5

40 comments:

  1. wahh, semoga hajat anda tercapai. huhuhu. Nurul semestinya target untuk dpt 6a dlm spm.

    ReplyDelete
  2. nombor 1 dan 3 tuh wishlist aku tahun depan, tuh pun kalau dapat. hihi :3

    ReplyDelete
  3. Insha Allah semua tue dapat kalau kita usaha =)
    untuk 2013 sye nak kurangkan makan fastfood jerk. ehehe

    ReplyDelete
  4. Wishlist saya renew yg last year punye....top list no.5..hehehe. dan juga nk g travel oversea...pastu insyaallah nwk buat umrah pulak....

    ReplyDelete
  5. @aQu Mad
    insha allah, tu la wishlist yg duk harapkan :)

    ReplyDelete
  6. Insyaallah semoga apa yg u wish kan tercapai dan diizinkan. amin...
    wish list kiter?
    nak GALAXY S3 ngn kawen!! hehehehe

    ReplyDelete
  7. nomber 1 pun wishlist aku juga..number 5 tu belum lagi..hahahaha

    ReplyDelete
  8. @Izwan Wan
    yang nom 5 tu susah sikit sebab takde jual kat kedai..huhu..kena la usaha carik.

    ReplyDelete
  9. semoga tercapailah kesemua wish list tu yea. :)

    ReplyDelete
  10. antara wish tahun depan, nak jd budak rajin.. heehe.. nak jgak DSLR tu, tp x mmpu la, student ag.. :( guna DSLR kwn pn jd laa... hohoho...

    ReplyDelete
  11. good luck bro.(yang pasal carik jodoh tu)..haha

    ReplyDelete
  12. banyakkan berdoa, banyakkan berusaha... Insyaallah tercapai hajat tu nnt :-)

    ReplyDelete
  13. bairlah yang terbaik datang dari Allah...amin

    ReplyDelete
  14. InsyaAllah. Semoga wishlist tu semua tercapai. ESpecially yang no.5 :)

    ReplyDelete
  15. no 5 yg gempaq tu...susah mau dapat.....

    ReplyDelete
  16. sy x simpan azam lagi huhu..takut x tercapai

    ReplyDelete
  17. i feel like getting a DSLR camera too and just really wish to go on a round-the-world-trip with all of my family members next year. :) may all your hopes and dreams come true in year 2013! :)

    ReplyDelete
  18. wistlist kita smalah pulak! rebate pon rebate laa. klo xambik rugi. rebate unt nset nokia lumia 610 ok gak. samsung s3 tu krim salam jeala, kehendak je tu, xmsuk dlm keperluan tp mmg tringin~ well. tggu s4 keluar bru mampu nk beli kot? sbb time tu dh keja~ oh men

    ReplyDelete
  19. Untuk 2013 fie nak Iphone5 dan kahwin. kuikui.

    ReplyDelete
  20. dapat posting nanti baru nak fikir,
    hehe all the best nick :D

    ReplyDelete
  21. almhamdullillah..smoga tercapai hendaknya..aamin..:D

    p/s: klu lyeen nk dpt anugerah pngrh utk sem dpn..aamin..:D teringin sgt..huhu..

    ReplyDelete
  22. ada ramai blogger wanita cantik2 kan..so tahniah impian yang baik ni

    ReplyDelete
  23. Harap2 wist list no 5 tu tercapai lah kan.. ada pasangan hidup berkongsi suka duka baru best..hehe...
    moga impian cikgu tercapai...
    Kak plak plan utama nak tambah rakyat..hehe..InsyaAllah moga Allah makbulkan...:)

    ReplyDelete
  24. hana fikir nak cepat posting dan kerja. yang lain2 tu 2014 baru fikir.hehe

    ReplyDelete
  25. wishlist 2013, harap israel semua masuk islam. ada baik? hihi

    ReplyDelete
  26. waaaa bagus2.... yg sambung tu thumb up.

    ReplyDelete
  27. semoga impian jadi kenyataan yer dik....

    ReplyDelete
  28. mengidam camera yg boleh upload gambar terus yg sedang hot iklan kat tv skrg ni.hehe

    ReplyDelete
  29. kita support wishlist no5 awak hehe


    haha XD

    ReplyDelete
  30. tindakan yg bijak utk wishlist #5 tu.. kasi promote nmpk? hehe..

    Sama jugak la azam #5 tu tp rsnye selepas ada rumah & kereta baru dulu la...

    ReplyDelete
  31. no 3 tu..
    err.. no 5 tu pun sma jgk.. hahaha

    ReplyDelete
  32. alaaa..kemian lg angan2 nk beli sIII tp tggu rebate.last2..huhh..habuk pon xdpt..byk sgt syaratnye nk mintak rebate tu..

    ReplyDelete
  33. gud luck for your wishlist 2013!!

    ReplyDelete
  34. nak kena grad gak tahun ni, dh bertahun samb blajar ninrapi x abis2 g. :)

    ReplyDelete
  35. assalamualaikum ...

    wahhh... mmg dah jeles nih ... wishlist thn nih nak Canon DSLR tapi tetiba ternampak lak mini iPad ... bonus ciput tapi banyak benda lak nak beli... huhuhuuu

    ReplyDelete
  36. jangan risau, adalah tu jodohny..he3.. semoga tercapai semua wishlist

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.