Bila Blogger Masak Bihun Sup

Hari ni awal aku bangun..semangat nak masak bihun sup..terpengaruh selepas tengok video MasterChef US kat youtube. 2 hari lepas dah siap cari menu dan resepi nak buat bihun sup ni. Semalam dah kumpul semua bahan nak buat bihun sup pagi ni baru masak. Berjam-jam jugak la nak siapkan bihun sup ni. Hasil yang tak seberapa kat bawah ni.

Bihun yang diambil daripada maggi..masukkan dalam air panas siap.

Perasa kicap tambah cili..nak bagi bihun sup pedas.

Kuah bihun sup..ada udang,sayur,kubis dan telur.

Tapi kuah tu bila rasa terlebih garam pulak..heheh. Terpaksa la tambah air. Ingatkan dah boleh makan dah. Kalau masuk masterchef ni konpem dah dapat ayat "You are fired". By the way, resepi bihun sup ni aku buat untuk sorang je..kekeke. Nanti la kalau ada buat jamuan ke hape, aku jemput korang ramai-ramai.


Bila Blogger Masak Bihun Sup Bila Blogger Masak Bihun Sup Reviewed by Nick Nashram on 13:47:00 Rating: 5

21 comments:

  1. That looks delicious but Im pretty full now tak boleh imagine rasanya. HAHA. Tapi bihun kasi pedasss baru nyum!

    ReplyDelete
  2. Wahh..orang tu masak bihun sup..Nik, lagi sedap kalo masukkan sikit perahan limau nipis tau..ada rasa masam2 skit. meh datang Putrajaya, nnt saya masakkan bihun sup khas buat Nik. :)

    ReplyDelete
  3. pandai gak ye bro bab masak memasak ni..untungla bini..eh bakal bini

    ReplyDelete
  4. ok. hebat. Tahniah.hheee:)rindu zaman duk asrama ke?hahha

    ReplyDelete
  5. buat mihun sup guna kiub ayam knorr..pastu makan sorang2..

    ReplyDelete
  6. Ni masak mee sup segera ke? Hahaha... Nak semangkuk, hujan hujan ni layan mee sup best arrr.......

    ReplyDelete
  7. hahaha jadi chef tak diiktiraf la ni ye??? xpe, nanti, boleh perbaiki masakan tu.. XD hati2, jgn sakit perut lak

    ReplyDelete
  8. cam mee PAMA jerk tu.. huhu :)

    ReplyDelete
  9. err.. nak rasa boleh ? hehe

    ReplyDelete
  10. pandai awak masak eh...igtkan masak betul2 tadi...segera rupanya..

    ReplyDelete
  11. @~Cik Viva~
    masak betul2 ni..cuma bihun tu je yang segera..heheh

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum ... pssssst ... kalau lebih masin tambah jer perasa , jgn tambah air nanti banjir ... hahahaaa ... terbaiiiik

    ReplyDelete
  13. asalkan tak keracunan, semua ok :D

    ReplyDelete
  14. akak kalau buat sup..main campak-campak je...sup la paling senang nak masak tau...huhu..terliur la pulak :)

    ReplyDelete
  15. hana beli bihun fama ja.hehe

    ReplyDelete
  16. Dah Lama tak Makan Bihun Sup.. teringin lah plak -__- kuah tu nmpak cm sedap je...

    ReplyDelete
  17. rajin cikgu kite ni masak. ni makcik makcik da leh anta proposal nak buat menantu nih..hehe

    ReplyDelete
  18. wah...
    pandai buat bihun sup..bkan sume owg pndai buat taw... :D

    ReplyDelete
  19. makan panas2 time hujan best ni... ish terliur pulak...

    ReplyDelete
  20. nampak sedap..hehe teringin lak bihun sup tetiba :p

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.