Siapa Cakap Lelaki Tak Pandai Memasak?


Korang percaya tak kalau aku cakap lelaki masak lebih hebat dari perempuan yang masak? Tapi tu lelaki lain..heheh..aku simple je bab-bab masak ni. Maklum la, orang bujang. So far, antara masakan yang aku masak sendiri tomyam ayam, nasi goreng, sardin, telur goreng dan singgang daging. Bab masak maggi memang sangat pakar. Kat atas tu menu aku masak untuk hari ni. 

Kat bawah pulak, ni resepi nasi kerabu yang aku masak pagi tadi..percaya tak? kekeke. Dah kahwin nanti pergi rumah mak mertua boleh la tolong-tolong masak sekali. Nak rasa masakan aku singgah la Johor ye..gaji aku pun dah nak masuk :)


Siapa Cakap Lelaki Tak Pandai Memasak? Siapa Cakap Lelaki Tak Pandai Memasak? Reviewed by Nick Nashram on 14:04:00 Rating: 5

36 comments:

  1. eh , mengajar johor ke ? wah2 jauhnya dari tempat praktikal. hehe

    kadang lelaki masak lagi sedap -_-'

    ReplyDelete
  2. wah2 nasi kerabu..mmg fav ni..

    ReplyDelete
  3. hihihihi... pandai nick masak noo..
    dulu da membe gila makan nasi kerabu ni hari2 jenguk tingkap tgok abg tu jual x nasi kerabu.. malangnya cheida x makan hahaha diorg suruh try then cheida jawap x nak la rasa mcm kambing je makan nasi penuh daun erkkkk!!! hahaha semua pakat marah cheida pa la hang ni.. tak reti makan hihihi :P

    ReplyDelete
  4. @Cheida_Mymee
    uish..sampai hati cakap rasa macam kambing..hahah..sedap tau nasi kerabu ni..makan hari2 pun tak kisah.datang kelantan la kalo nak makan nasi kerabu.

    ReplyDelete
  5. Jeles! My favret food is Nasi Kerabu.+ solok lada+ikan goreng. Pastu curah budu pedas banyak2.

    AHhhh..tp still x pandai masak nasi kerabu.
    T.T!

    ReplyDelete
  6. @Len Inouie
    kat internet banyak resepi nasi kerabu..nanti boleh la try buat :)

    ReplyDelete
  7. lelaki kalo yg x pandai memng x pandai langsung sampai buat milo secawan pun mintak mak buatkan...tpi kalo pandai masak memeng terer dr pompuan...

    ReplyDelete
  8. Saye tak pandai masak, tapi boleh masak untuk makan...

    http://nurfauzibassar.blogspot.com/search/label/makanan%20dan%20memasak

    ReplyDelete
  9. pergghh...untunglar bakal mak mertua....hehehe

    ReplyDelete
  10. haha.. terbaik.. setuju, orang lelaki memang pandai memasak.

    ReplyDelete
  11. lelaki pandai masak ni limited. bila ada yg pandai masak itulah yg sangat dikagumi

    ReplyDelete
  12. wow...masak nasi kerabu tu yang hebat tu....dah lama tak makan nasi kerabu nie...

    ReplyDelete
  13. uihh..sdapnyer..cer pos sinie..sedapnyer...

    ReplyDelete
  14. @timm_bill
    tak sempat nak pos, dah habis makan dah :)

    ReplyDelete
  15. kalau johor ni dekat KL je..dah lama sampai..pon pon! depan pintu umah dah..hehe...boleh buka restoran ni nick oiiii

    ReplyDelete
  16. Nasi kerabu ? Fuhhh hebat gilos. Fie reti yang simple simple je. Hehe

    ReplyDelete
  17. nice one! leh bukak kedai da ni..haha

    ReplyDelete
  18. Saya salute la lelaki yg pandai masak ni

    ReplyDelete
  19. Biar betul bro kau masak nasi kerabu tu aku pun tak pandai heheheh best lah hebat lelaki memang hebat...

    ReplyDelete
  20. ohoii..! seronoknya.! me perempuan yg tak pndai masak -.- ohh.. perlu pergi hantuk kepala ke dinding lepas tgk nasi kerabu tu..


    pegilah kawen cpt. mak mentua xsbar mnuggu tuh.. :D

    ReplyDelete
  21. boleh tahan juga...teruskan usaha menjadi master chef...hehehe

    ReplyDelete
  22. wahh..pandai nya cikgu masak..:)
    actually, hubby sy pun pandai masak.. syukur tau..
    salam kenal..singgah follow sni #766:)

    ReplyDelete
  23. rasa cam tak prcya skettt haha elok jer rupa nasi kerabu tuhhhh mcm mak2 masak jerrrr :p

    laki mmg pandai msk. pandai masak merepek2 hehe suka reka resepi...

    ReplyDelete
  24. nasi kerabu tu nmpak best. dalam hidup baru sali je makan nasi kerabu. tu pon beli kat pasar malam jer

    ReplyDelete
  25. fuhh, aku pun belum pass masak air panas. haha

    ReplyDelete
  26. wahh, cikgu BI kita pandai masak.bagus2. senang hati bakal mertua, dpt menantu lelaki yg rajin & pandai masak.
    meh sini nurul rasa sikit. agak-agak boleh tak lawan dgn masakan Nurul? huhu

    ReplyDelete
  27. presentation memang tip top

    rasa tu x taw lg la :P

    ReplyDelete
  28. @Razfira
    hahah..presentation ngan rasa sama2 tip top tu..sekali rasa berkali2 nak lagi :)

    ReplyDelete
  29. hebat la nick!!ntah nick tgk je..mak yang msk.aha

    ReplyDelete
  30. tak dpt nak dinafikan.. lelaki mmg pandai masak.. sbb apa? cuba tgk kat chef2 kat hotel, mostly smua laki.. tabik spring.. perempuan lebih elok masak d rumah jer kot utk suami haha..

    ReplyDelete
  31. Nak rasa tom yam nik buat boleh? hehehe

    ReplyDelete
  32. wah best sangat lau dapat makan nasi kerabu hari2...beruntunglah sape jd isteri kamu... tapi memang btul lelaki klu dah msk pompuan pun kalah

    ReplyDelete
  33. Yum yum yum! Hari Raya ni bolehlah bro tolong mak masak kat umah huhu :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.