Sarapan Seorang Blogger


Bangun pagi-pagi masuk dapur terus cari bahan-bahan nak buat kuih untuk sarapan pagi. Kadang-kadang buat nasi lemak, nasi impit, nasi kerabu, cekodok dan macam-macam kuih lagi. Memang susah jugak la nak buat sarapan pagi ni. Tu la keje mak aku setiap hari..aku makan je..hehehe :)

                  MENU MAKAN HARIAN AKU

BREAKFAST : kadang-kadang makan nasi kerabu, lontong atau nasi lemak..tapi hari ni aku makan buah manga dengan epal je.

LUNCH : makan kat restoren setiap hari..hehe..biasanya nasi dengan lauk ayam atau daging.

DINNER : nasi goreng atau nasi putih makan dengan tomyam.

SUPPER : burger daging sebijik :)


P/S : Ni la menu makanan harian orang bujang..menu breakfast korang camne?


Sarapan Seorang Blogger Sarapan Seorang Blogger Reviewed by Nick Nashram on 10:55:00 Rating: 5

21 comments:

  1. Kemain kau.
    Gill ingatkan kau yang masak mula2, baru je consider nak masuk meminang.
    Ahahah

    ReplyDelete
  2. @Gillette Flores
    heheh..saje je buat suspen.
    duk kat umah sewa ni time ade mood nak masak baru masak :)

    ReplyDelete
  3. ayat awal-awal tu penuh kebanggaan tapi tengok mak yang masak..aduii...

    ReplyDelete
  4. kira mewah lah tu heheh
    kite makan roti cicah air nescafe je

    ReplyDelete
  5. gambar tu mengelirukn.hehe hana xsarapan. minum air kosong ja

    ReplyDelete
  6. mcm2 jga menu harian kau...ak pg kdg2 roti ja..haha

    ReplyDelete
  7. uit.. menu agk berat erk.. tp tgk badan still maintain..
    gud2!

    ReplyDelete
  8. @Miss Zahirah
    saya dengan gym takleh dipisahkan :)

    ReplyDelete
  9. breakfes: cucuk2 ketam 2 batang..
    lunch: nasi+ikn keli+syur
    dinner: --
    supper: burger..
    ngeh3..

    ReplyDelete
  10. breakfast hari ni...nasi kerabu daging bakar simpang 4 wau bulan bro..perrgghhh.....xtahan...pernah try kt situ?....

    ReplyDelete
  11. @Eedi Aziz
    sedapnya bro nasi kerabu daging tu.
    tak pernah makan lagi kat simpang 4 wau bulan tu.

    ReplyDelete
  12. kena try tu nick...siap masuk paper lagi kedai tu.....bawa gewe g try..

    ReplyDelete
  13. @Eedi Aziz
    takde gewe bro.
    nak ajak kwn2 bila cuti nanti.
    kedai ni belah mana eh.

    ReplyDelete
  14. amboehhh...sedap2 semua...nasi kerabu tu terbaikk

    ReplyDelete
  15. bia betui xde gewe??? klu dr bandar menuju ke Jpj Panji..trfik light wau bule tu sebelah kanan....klu pagi nampak berasap je...jolola tu....klu ptg plok area tu jgk...dia jual stail bungkus...yg ni anak beranak Khairul Fahmi Che mat (Apek)....yg ni dari bandar belook kanan...kedai belah kanan...

    ReplyDelete
  16. jarang breakfast even ibu dengan cikgu-cikgu marah kenapa awak tak breakfast. Kalau breakfast cpt ngntuk

    ReplyDelete
  17. @Eedi Aziz
    haha..betul bro takde gewe.single lagi ni.
    kalo jpj panji tu selalu jugak drive lalu kat situ..skng ni ade kat johor lagi.nasi kerabu kelate ngan nasi kerabu johor tak sama..tggu cuti nati nak balik.

    ReplyDelete
  18. kahkahkah!!nia ingtkan mak nick buat semua yg dalam pic tu tiap2 pg..hahaha..mcm nk menjual je..nia pg2 mnom susu je..

    ReplyDelete
  19. Makkk aii banyak gila makanan yang nick consume hari hari. fie makan sekali sehari dari breakfast, lunch and dinner buat sekaligus. hahaha

    ReplyDelete
  20. Saya suka menu makan saya kat UPM sebab kat umah tak boleh buat macam ni hahahah...

    Breakfast: Amek nasi goreng campur dengan koayteow sikit letak kuah sardin kat Kafe Fafulti, then tapau sandwich sosej goreng 2 makan after class...

    Lunch: selalunya tak lunch sebab tak ada masa pastu makanan kat kafe waktu lunch tak sedap pastu ramai orang. Sebab tu saya makan berat2 waktu breakfast....

    Dinner: After class pukul 6 terus pergi dinner kat kedai haha...seronok makan dinner awal sebab tak rasa bersalah sangat....tp masalahnya bila makan petang tak ada masa nak bersenam dulu huhuhu.....

    Itu la menu sy kt UPM, kalau kat rumah back to breakfast, lunch and dinner haha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.