Payment Advice Terakhir Dari Nuffnang Berjumlah RM8700

Pagi ni buka email, nampak payment advice yang dihantar oleh Nuffnang. Setelah sekian lama menunggu, akhirnya sampai jugak payment advice yang terakhir dari Nuffnang ni.

Kenapa payment advice yang terakhir?

Kerana aku dah beralih angin dari iklan Nuffnang Ke Google Adsense. Sebabnya? Korang boleh baca entri ni Goodbye Nuffnang, Welcome Google Adsense

Tak lama lagi sampai la cheque tu. Boleh la guna bayaran dari Nuffnang ni untuk back up perbelanjaan bulan ni. Maklum la, gaji lambat masuk lagi, duit gaji bulan lepas habis masa raya.


TIPS CASHOUT NUFFNANG 
  • Tengok hari terakhir yang korang nak cashout.
  • Kemudian tambah 30 hari untuk tempoh proses untuk cashout.
  •  Akhir sekali, tambah 14 hari untuk estimate masa cheque sampai.

Walaupun korang tekan button cashout tu pada awal bulan atau tengah bulan, Nuffnang akan hanya start proses cashout pada setiap hujung bulan. So, kalau jumlah earning tu dah cukup, tunggu sampai akhir bulan baru cashout. Bukan apa, takut tak sabar tunggu cheque tu je.

NUFFNANG TAK SUKA DIMADUKAN

Diambil dari Nuffnang, "Exclusive Nuffnanger" is a Nuffnang blogger who has NO advertisements from, mentions of, or links to other ad networks originating from South East Asia, or any ad networks we deem as competitors on his/her blog. 

Maknanya, mana-mana syarikat pengiklanan dianggap sebagai competitors oleh Nuffnang jika iklan diletakkan sekali bersama iklan Nuffnang. Secara automatik, akan hilang status Glitterati tu. Nak tahu lebih lanjut, baca kat entri ni : Adakah Status Glitterati Nuffnang Akan Hilang Kalau Letak Google Adsense? 

Payment terakhir tu bukan RM8700. Hanya RM87.00 je..saje malas nak letak titik..hehe

Payment Advice Terakhir Dari Nuffnang Berjumlah RM8700 Payment Advice Terakhir Dari Nuffnang Berjumlah RM8700 Reviewed by Nick Nashram on 11:11:00 Rating: 5

11 comments:

  1. walaweh, ingat betul2 RM8700. ahhaha. adui.
    tahniah2, berpuluh la jgk duit dr nuffnang. hehehe.

    #sayajuniornuffnang

    ReplyDelete
  2. pandai buat suspens ya...apapun jumlah yg diterima adalah rezeki-Nya syukur alhamdulillah.

    ReplyDelete
  3. huhu suspnd igt 8700 huhu

    ReplyDelete
  4. kayo pokchik kalau betul RM8700 tu Nick huhu :)

    ReplyDelete
  5. masih setia dengan nuffnang

    ReplyDelete
  6. kalau 8 ribu br nak mintak belanja lol

    ReplyDelete
  7. dah agak dah , saja buat gempak ya . saya lak x dpt log in akaun nuffnang . katanya ada masalah server . kenapa tetiba lak ... adeh .

    ReplyDelete
  8. hye nik!! lama x jengah blog nih. sangat lamakan. ok.. yuyu baca tittle tu je dah tertipu.. ingt btol dpt 8700 rupenyee. sabojelah..

    ReplyDelete
  9. baru nak kagum 6juta kali, huhu

    ReplyDelete
  10. Tahniah! Dapat jugak cek dr nuffnang...saya tak pernah dapat pun huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.