Anda Tulis Entri Personal Atau Entri Bukan Personal?


ENTRI PERSONAL
Kalau korang tengok entri personal, pageviews orang yang membacanya sedikit je kan..tapi kalau korang tengok jumlah komen yang diterima memang banyak. Kadang-kadang tu aku perasan blogger yang tulis entri personal, komen sampai ratus-ratus. Dan aku rasa pembaca especially blogger jugak lebih suka baca entri personal berbanding entri bukan personal..yalah, entri peribadi menarik kerana kita tulis ikut keselesaan kita kan.

ENTRI BUKAN PERSONAL
Kalau korang buat entri bukan personal..tak kisah la pasal SEO, tutorial ke hape..kelebihan yang korang dapat ialah jumlah pageviews memang tinggi tapi kekuranganya ialah jumlah komen korang dapat sedikit je. Maklum la, orang baca hanya nak dapat infomasi dan tak tahu nak komen apa. Satu lagi sebab entri SEO ni kena karang ayat skema sikit..hehehe 


Bagi korang, suka tulis entri personal atau entri bukan personal? 

Entri lain yang anda mesti baca :


Anda Tulis Entri Personal Atau Entri Bukan Personal? Anda Tulis Entri Personal Atau Entri Bukan Personal? Reviewed by Nick Nashram on 15:55:00 Rating: 5

41 comments:

  1. Saya suka baca entri personal.. dan kesemua entri sy mmg personal.. hmm.. kot..

    ReplyDelete
  2. Entri personal sbb bila baca rasa dekat dgn orang tu + seronok mengetahui update orang. Hehe. Yg bkn personal tu okay, cuma tak suka entry psl benda SEO ni, especially yg asyik tekankan thesis template tu. Bkn nak kutuk template tu, tapi yg mengguna template tu melampau sgt mengagung-agungkan template tu smpai kutuk blog org yg guna template biasa. They make it as if yg guna template thesis je baik. Huhuh. Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
  3. pilih personal.. tapi sekarang ni tak ada idea.. huhu

    ReplyDelete
  4. Campur-campur la. Tapi jarang sangat nak tulis pasal perkara peribadi. Maklum la, dah nama pun peribadi, dah tentu ada hal-hal yang tak selesa kita nak kongsi kepada umum kan?

    http://m.braderpet.com

    ReplyDelete
  5. saya tulis di blog mengikut situasi... ada personal dan bukan personal

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ... saya penulis entri kedua - duanya . saya khaskan hari jumaat hingga ahad utk entry personal yg lebih santai utk lebih mesra dgn rakan blogger . hari isnin hingga khamis utk entry bkn personal supaya dpt kongsi ilmu yg boleh bagi saham kat SANA ... insya Allah

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum ... saya penulis entri kedua - duanya . saya khaskan hari jumaat hingga ahad utk entry personal yg lebih santai utk lebih mesra dgn rakan blogger . hari isnin hingga khamis utk entry bkn personal supaya dpt kongsi ilmu yg boleh bagi saham kat SANA ... insya Allah

    ReplyDelete
  8. emm, pasal tu setuju sangat.tapi entri personal dan informasi ada, baru best.

    ReplyDelete
  9. entri personal la kot... sebab berkisar pasal kehidupan yang realiti

    ReplyDelete
  10. both.. tp more to personal kot. walaupun tiada org komen. haha

    ReplyDelete
  11. Emmm, saya selesa kisah biasa2 aje, walaupun kekadang orang rasa itu cuma cerita remeh tetapi sebenarnya it's part dalam daily life yg mungkin org lain pun ada laluinya, so boleh berkongsi bagaimana menanganinya.

    Tapi untuk mengetahui sesuatu dgn lebih mendalam of course kita akan cari blog yg ada menerangkan isu itu dgn pjg lebar kn.

    ReplyDelete
  12. entri personal menusuk jiwa...kehkehkeh

    ReplyDelete
  13. mane mane pon ok.. aku pon rase macam banyak entry personal je..haha

    ReplyDelete
  14. tulaa..kesimpulannya kene seimbangkan dua2..bukan ape entry seo selalunya banyak sangat ah yang buat so macam dah xtau nak komen ape..pendapat akau la...

    ReplyDelete
  15. nini campur2....tapi rasanya macam banyak yang personal jer...hehe

    ReplyDelete
  16. entah le bro.... tak tau tulis apa...main tulis jee

    ReplyDelete
  17. Suka tulis entry yang tidak diciplak dari sesapa..

    ReplyDelete
  18. entri personal. sebab saya budak baru belajar. x pandai nak main SEO bagai ni.. haha. ;P

    ReplyDelete
  19. Salam,
    Pendapat saya pula, entri perlulah mengikut kpd tema blog.
    Contoh, kalau blog hiburan xkan nak cerita pasal kisah personal penulis. Tidakkah blog yg spesifik topik itu lebih baik dan mampu membuat jenama sendiri drp mencampur aduk pelbagai topik dlm satu blog. Anda buat blog atau sebuah suratkahabar?
    Spt skrg....semua sibuk mengejar SEO dan trafik dgn menulis isu di Sabah. Mana2 blog pun cerita yg sama.
    Sekadar pendapat...blog anda, terpulanglah entri apa yg anda nak tulis.

    ReplyDelete
  20. Kalau Nia, seimbang. Personal ada, bukan personal pun ada. Tapi memang tak dinafikan kalau tulis pasal personal, pageviews memang sikit laa.. :D

    ReplyDelete
  21. aku buat blog sebab ingat nak tulis pasal personal n apa2 yang aku tak puas dengan sape2.hehe

    ReplyDelete
  22. Tingginya pageviews !! Tabik hormat !

    ReplyDelete
  23. personal! tp kdg2 kena main SEO gak. hehe

    ReplyDelete
  24. a'a kan. blog hana blog personal. keyword pasal pendidikan. komen banyak haruslah personal. hehe dan hana lebih suka baca entri personal.

    tapi kadang2 ada gak hana terfikir. kalau entri personal mcm syok sendiri je. tapi hana xkisah pun. hahaha.Pastu kadang terfikir, kang xpasal2 reader meluat dengan entri personal.

    ReplyDelete
  25. dua2 suka tulis
    tetapi personal lagi dekat di hati kut
    hahaha

    ReplyDelete
  26. amboiii..page view die... up gilerr..huhu
    a'aa..tol tu nick.kalo xpersonal org view je..huhu

    ReplyDelete
  27. lyeen sebelum ni pgg dua blog..;personal dan bukan personal..n mmg yg personal lebih dpt trafik berbanding non personal..hehhe..:D

    ReplyDelete
  28. entri personal. sebb ia ibarat diari hariqn hanif...

    p/s: ni blog baru hanif versi blogspot...

    ReplyDelete
  29. ermm tgk keadaan.. kalau ada info nak kongsi mmg nak share.. suka crita pasal personal sbb ramai penbaca pun alami n paham kot.. masing2 meluah kat komen ekekke

    ReplyDelete
  30. cik akak nak komen jap...hihi..
    akak tak pilih entri..semua cik akak baca..hihi..rugi tak baca tau :)

    ReplyDelete
  31. tu la...perasan jugak...tp bila yg tak personal...payah jugak sebenarnya nk tulis..

    ReplyDelete
  32. As Salam Nick..

    Macam betul je apa yang Nick cakap tu..

    ReplyDelete
  33. hmm most of my entry personal kot, tp ada laa yg xpersonal....kalo yg personal ni kita tulis dgn hati n perasaan skali sbb tu pembaca akn rasa dkt dgn kita...aicewahhh

    ReplyDelete
  34. Baca entry personal lg best..hehe

    ReplyDelete
  35. hahah betul tu.. sbb bila entri bukan personal contoh tutorial, org akan baca entri lepas tu terus praktikkan tuto tanpa komen.. kalau personal pulak, pembaca dgn rela hatinya akan komen sbb tersentuh dgn kisah kita.. agaknya la.. senang ckp dua2 penting..

    ReplyDelete
  36. dua2 entri ada kebaikan dan keburukan dia, so terpulang kepada blogger tu sendiri sama ada mahu blog mereka mempunyai pv atau komen yang banyak, bagi aku sendiri dua2 penting, kalau pageviews tinggi alexa ngan pr naik, kalau komen banyak baru advertiser nak beriklan kat blog kita sebab bnyak feedback yang kita dapatkan.

    ReplyDelete
  37. Saya tulis dua-dua. Kadang-kadang bila buat entri tak personal, ada juga terselit yang personal di situ. :D

    ReplyDelete
  38. Entry personal kot..tp blog nieza campor-campor..hahaha

    ReplyDelete
  39. entry personal sy suka baca kalau x meleret sangat.

    ReplyDelete
  40. both.. personal boleh, tak personal pun boleh..

    ReplyDelete
  41. tak suka blog yg terlalu personal. tak kena pulak dengan jiwa rock aii ni. hihi, suka blog yg campur2.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.