Berapa Banyak Blog Anda Terjah Sehari?


Orang kata nak tambah follower, nak dapat banyak komen, nak naikkan trafik dan nak jadi terkenal dalam dunia blogger ni, kena la banyak terjah dan blogwalking ke blog orang lain..dan istilah blogwalking ni memang tak asing la bagi mereka yang bergelar blogger. Yalah, tak kenal maka tak cinta kan :)

Bagi aku sendiri, dalam masa sehari tu, biasanya malam la, ada jugak la terjah lebih kurang dalam 20 blog. Sebab-sebab aku terjah blog orang lain :

- mereka yang komen kat blog aku akan terjah dan komen balik blog diorang. 
- blog yang menjadi feveret dalam bloglist aku.
- bila ada masa free banyak.
- bila internet laju..bukan macam siput.
- bila mood dan jiwa tak kacau.
- bila ada blogger buat entri yang menarik.
- bila time hujung minggu.
- bila tak boleh tidur malam.
- bila terlebih rajin..hehehe

SO, BERAPA BANYAK BLOG KORANG TERJAH DALAM MASA SEHARI?



Berapa Banyak Blog Anda Terjah Sehari? Berapa Banyak Blog Anda Terjah Sehari? Reviewed by Nick Nashram on 21:08:00 Rating: 5

40 comments:

  1. biasanya aku terjah lebih 40blog....dan komen hampir semua...tgk rajin or x je...

    ReplyDelete
  2. ikut dan ja..klo sempat..blog kau byk kali dh weh...HAHAH

    ReplyDelete
  3. tak tetap. kalau free, lebih 20. hehe

    ReplyDelete
  4. dalam sehari bole terjah 10 blog je. termasuk la blog ni . haha :D

    ReplyDelete
  5. kena rajin komen la nampak nye nie! huhu

    ReplyDelete
  6. depends.. bergantung pada faktor2 yang kau list down tu. (range 5 - 30 kot..)

    ReplyDelete
  7. tak tentu lah..tapi lebih dari lima..hahaha

    ReplyDelete
  8. tak sure lah berapa byk blog diterjah. tp mmg erjah bloglist dulu then pergi dasboard pula..

    ReplyDelete
  9. kalau tajuk gempak dkt fb mesti terjah hehe

    ReplyDelete
  10. sama lah kita bos.

    cuma lainya di terjahan je.

    ReplyDelete
  11. not so sure.. apepon sy ni newbie kat blog neh. slamat bblog. sy pon ske terjah blog ni. byk info y sy dpt.

    ReplyDelete
  12. zaman kegemilangan dahulu pernah terjah hampir 80 blog sehari hihi

    ReplyDelete
  13. Aku sangat bergantung pada masa, akhir2 tahun mcm ni, sesak bebenor..

    ReplyDelete
  14. tak tentu. kadang internet lambat.menguji kesabaran betul.

    ReplyDelete
  15. Fie lebih kurang 30 blog sehari, kalau orang baru terjah dan drop comment di blog fie, fie akan terjah balik. Sebab rasa bersalah sangat. Hehe

    ReplyDelete
  16. 50 je. selagi dorg berupdate.hahaha

    ReplyDelete
  17. tak pasti....kalo bw biasa mungkin 20 ke atas...dipend dgn masa juga...ye la..dok rumah, pagi2 kemas, masak...

    tapi akan semangat tuk bw bila dalam 1 mint publish new entry terus masuk komen... ^_^

    traffic? tak penah amik peduli...sila jangan tak percaya k...sebab penah terbaca 1 entry blogger pasal trafik menurun..walhal masih 500 views ke atas..saya? paling banyak 200..kehkeh...

    ReplyDelete
  18. bila ada masa kadang2 tak ingat nak kira, tapi bila tak ada kesempatan kadang2 sehari tak de langsung terjah

    ReplyDelete
  19. banyak gak. dalam reading list, komen entry, cbox.hehe

    ReplyDelete
  20. KY pun lebih kurang macam tu jugaklah...

    ReplyDelete
  21. Byk gak dalam bloglist dan komen....

    ReplyDelete
  22. sudilah terjah ke blog saya :)... http://kakdell.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. kalau x bz!! n blog nick nashram selalu la bukak klu da entry bawu..cewah..he3..

    ReplyDelete
  24. banyak..tak terkire nih..hehehe
    nak jadi blogger glamer jgak..haha

    ReplyDelete
  25. bnyak jugak - dpt info2222 menarik

    ReplyDelete
  26. tak ingat.. yag penting lebih 20 blog.. hehheee

    ReplyDelete
  27. banyak kot saya terjah setiapa hari..

    JOm baca perkongsian adik adam.

    http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/mhi-tv3.html

    ReplyDelete
  28. ikut dan je :)
    tapi slalu terjah blog cegu la hahahaha

    ReplyDelete
  29. tak tahulah terjah brape banyak .. Tengok mood & masa la ~

    ReplyDelete
  30. kureng main terjah2 doh loni...xdea maso..sob sob..:(

    ReplyDelete
  31. ikut mood. kalau rajin banyakllah. hehe

    ReplyDelete
  32. 20 blog je..tu pun kalu xde keje..

    ReplyDelete
  33. satu tips je bro ...kalau blogwalking secara konsisten insyaAllah blogger yang korang semua blogwalking tu jadi pembaca dan pengomen setia kat blog korang ... :D ..maka trafik pun meningkat

    ReplyDelete
  34. @Syaifuddin Alias
    aku setuju dengan blogging secara konsisten tu..bila kita selalu terjah dan komen blog orang lain, diorang akan anggap kita ni sebagai follower setia blog diorang..so, diorang akan terjah balik.

    ReplyDelete
  35. tengok masa kosong yang ade dan entry yang menarik perhatian...dan purata sehari rasanya 20 blog :)

    ReplyDelete
  36. hmm kalau dlm sehari ada 2 jam boleh 20 lebih blogwalking.. tgk pada entri pjg atau tidak..

    slalu nya blogwalking blogger yg bg komen dulu then baru tgk bloglist fav sy.. lps tu cari 2 blog yang baru.. dulu tiap ari blogwalking skrg tgk kalo betul2 free baru blogwalking berjam2..

    ReplyDelete
  37. kalau dulu lbih 50 sehari kdang smpai 100 pn ad..tpi dulu la..skang ni,jgn kata 10..5 pun pyah ..mood kelaut plus kelam kabut masa..hee

    ReplyDelete
  38. biasanya lebih dari 20 blog... kalau anak2 tak kacau lebih dari 50 blog :D

    ReplyDelete
  39. terjah bile ade mood....nak2 lak time line intenet laju......memang syok je kan nak terjah org... hehehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.