Tingkatkan Trafik Blog Dengan Group Blogger Facebook

 
Kali ni aku nak share dengan semua blogger tentang kepentingan join Group Blogger Facebook. Memang ada banyak group blogger kat facebook ni. Mungkin ada yang korang dah join, tapi yang belum tu apa lagi? join la..Tak salah pun kalau nak join. Join Group Blogger Facebook ni memang dapat tingkatkan trafik blog, aku sendiri selalu blogwalking daripada link-link yang dipost di group-group facebook ni.

Dengan join Blogger Group kat Facebook ni, korang boleh share link entri terbaru korang dan baca entri-entri terkini dari blogger-blogger lain. Kalau korang ada masalah yang berkaitan dengan blog, boleh je bertanya dan minta pendapat daripada ahli-ahli group blogger ni. Contohnya blog anda diserang malware, chatbox di-spam, masalah mengenai tutorial blog, akaun di-hacked dan sebagainya. Kalau ada masalah duit jangan tanya ye..hahaha


Ini adalah antara Group Blogger yang aku jumpa kat Facebook. Siapa tahu Group Blogger yang lain sila tinggalkan komen dan link group blogger tu kat bawah. Share-share la Group Blogger kegemaran anda kat sini.  
 



Cara ni memang dijamin berkesan dan boleh naikkan trafik. Selama 5 bulan aku berblogging, dapat la maintain 2k view setiap hari. Itu pun 2 entri je update setiap hari. Kalau sibuk tak sempat la nak update. So, korang ping la entri baru ke Group Blogger dan banyak guna backlink (inbound link). 
 

Entri lain yang anda mesti baca : 
 
 
 
Tingkatkan Trafik Blog Dengan Group Blogger Facebook Tingkatkan Trafik Blog Dengan Group Blogger Facebook Reviewed by Nick Nashram on 07:24:00 Rating: 5

26 comments:

  1. betul2
    memang membantu.heh

    ReplyDelete
  2. tq atas tips utk tingkatkan traffic blog ni..memang sangat berguna.

    ReplyDelete
  3. tapi kalau nak mencari kawan ada juga group utk itu...dgn syarat mesti la beramah mesra dan bukannya ping dan blah...

    contohnya group Kami Blogger Utagha
    ;)

    ReplyDelete
  4. 2k setiap hari??? masyuk la Nick!

    ReplyDelete
  5. smalam saya try heee pastu dpt bnyk view , teheee macehhhh encik tuff

    ReplyDelete
  6. ada banyak lagi listnya - it keeps going on n on n on

    ReplyDelete
  7. thanks bro...awesome tips...
    ^_^
    sabahan blogger :D

    ReplyDelete
  8. salam.terima kasih.info yang sgt bgune bg sy yg baru wat blog ni..

    ReplyDelete
  9. thanks a lot. info yg sgt berguna utk org yg baru nak berblog mcm sy ni. :P

    ReplyDelete
  10. mmg membantu! sy org bru,x d follower pun lg..nice info!tq!

    ReplyDelete
  11. hehe . terima kasih =) . jangan lupa singgah blog saya juga . http://celotehpolka.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. tips yg sngt berguna..
    trimasss... :D
    sudi step by d belog saya..
    http://ugouhatethatiloveu.blogspot.com/p/blog-page_14.html

    ReplyDelete
  13. Terima Kasih cikgu...

    Saya pun masih baru sangat dalam dunia blog ni..
    Minta tunjuk ajar..
    Inilah rupanya setelah dicampur tangan pihak ketiga sebab nak present kat subject e-commerce..
    http://www.pesonaindahhantaran.com

    ReplyDelete
  14. Aiisyhhh. baruku tahu caranya. hehehhee. saya pun baru berjinak2 nak kemaskini blog. dah berkurun buat, tapi malas nak bukak. bila dah bukak, tak reti nak berhenti menggodak. tapi kalau tak ramai followers, tak guna jugak. thankss. for this info :) hope follow nurulizzyana.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. tq tq tq...
    sedang request join group..
    banyak betul ilmu kat blog nick ni..

    enjoy sangat baca...hehe

    ReplyDelete
  16. blog yg ohsem.. keep it up !
    singgah sini mlm2
    grup blog yg slalu join kat fb ni dia ---->> https://www.facebook.com/groups/kitabloggerhebat/

    ReplyDelete
  17. laa, ni blog nik ker? hehehe, okay! tenkiuuu nik!

    ReplyDelete
  18. terima kasih..infonya sangat membantu !!!

    ReplyDelete
  19. nice ..singah le http://ridwoon.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. Thanks share group ni..membantu ni

    ReplyDelete
  21. bagus..saya pun dah follow blog ni.. http://www.langkawihomestaymangrove.com/2014/04/apartment-homestay.html

    ReplyDelete
  22. mmg best entry ni..tumbs up..

    ReplyDelete
  23. good sharing...sgt2 membantu bg sy yg baru nak belaja wat blog..sy dah follow blog tuan...sudi2lah kiranya tuan tunjuk ajar saya..http://zeelasweet.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. TERBAEKKKK...prkongsian yg menarikk !^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.