Tips Nak Dapatkan Ramai Pembaca & Traffic Tinggi

Sebagai seorang blogger,mesti korang nak entri yang ditulis, tak kiralah entri baru atau lama dibaca oleh orang lain kan. Kalau setakat publish dekat blog, memang jarang orang akan baca. Kalau ada yang baca pun maybe followers anda sahaja. Kalau anda blogger yang dikenali sebagai blogger otai atau blogger cantik lain la cerita sebab anda dah ada pengikut setia yang tersendiri.

Untuk blogger yang baru macam aku ne, memang kena establish gaya penulisan dan tambah followers dulu. Memang payah nak buat entri yang ada ramai pembaca. Sebab anda blogger baru, kadang-kadang tu entri anda walaupun bermaklumat dan cara anda tulis pun agak menarik, tak semestinya orang akan baca.

Contoh mudah kalau hari pertama anda bekerja mesti jadi orang bawahan dulu kan. Dalam satu pejabat, tak semua kenal anda walaupun tiap-tiap hari anda pakai cantik. Jadi, nak bagi anda terkenal atau dikenali oleh orang lain mestilah ada cara atau bahasa mudah 'kabel'. Sama jugak dengan blog yang baru setahun jagung. Korang kena luaskan rangkaian supaya semua orang tahu dan baca entri dalam blog anda tu.

Caranya mudah je. Cuba promosikan entri anda ke website yang boleh menambahkan backlink ke blog anda. Untuk blogger baru, memang berkesan. Kalau entri yang anda publish tu menarik, admin website tersebut akan pilih dan letak kat mana-mana bahagian dalam website tersebut. Banyak kali jugak entri aku dipublish. Satu entri aku dapat 5000 view. So,secara automatik, traffic juga akan meningkat.

Ini adalah website yang korang boleh cuba promosikan entri dalam blog. Caranya sangat mudah. Daftar guna akaun facebook je. Gerenti traffic naik. Nak masuk klik je kat website bawah ne :



Tips Nak Dapatkan Ramai Pembaca & Traffic Tinggi Tips Nak Dapatkan Ramai Pembaca & Traffic Tinggi Reviewed by Nick Nashram on 12:22:00 Rating: 5

19 comments:

  1. very helpful..thanks for sharing...=)

    ReplyDelete
  2. harap-harap naik la traffic tu nanti :)

    ReplyDelete
  3. terima kasihlah recommend :))

    ReplyDelete
  4. Tq for good sharing info

    ReplyDelete
  5. Good info..thx for sharing..

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan rakan maya ya..
    Terima kasih atas bantuan hebahan maklumat positif ni :)

    Entry Terbaru : http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/10/bikin-dialog-gambar-minah-ni-kalau-nak.html

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum..bro,

    Terima kasih bebanyak yer. Sudi berkongsi ilmu,

    mselim3

    ReplyDelete
  8. tqvm untuk info-info yang sangat menarik dan bermanfaat.....dapat menambahkan lagi pengetahuan saya tentang blog...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..terima kasih atas sharing..trs update blog td..biasala, org baru kan..aper yg sifu ajar kena buat trs..
    jemput jenguk dan folow ke blog kak masz plak yea..
    http://kedaiibudanbayi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. baru nak berjinak2 ni. thanks for the info

    ReplyDelete
  11. Tak paham lah kawan.cuba terang kan semula

    ReplyDelete
  12. thnx info ni.. banyak membantu sy yang baru ni hhehe ;D
    http://hanafoodielover.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Berguna untuk budak baru mcm sy.. tq.. jemput singgah blog sayacom http://belogerbiasa.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.