Anda Pilih Pembaca Setia Atau Pembaca Segera?


Nak tanya la sikit..semasa menulis sesuatu entri, korang pilih pembaca setia atau pembaca segera?

PEMBACA SETIA

Mereka yang selalu melawat blog korang. Tak kiralah apa jenis entri yang korang tulis, mesti dia akan datang dan tinggalkan komen, sama ada pujian atau kritikan. Kalau tak komen pun masuk baca pun kira dah ok. Tu pembaca setia. Dan blog jenis pembaca setia ni lebih kepada sharing personal idea, benda yang tuan punya blog minat atau mengenai sesuatu tutorial. Pembaca setia akan selalu melawat blog korang kerana tertarik dengan kreativiti dan cara korang mengolah sesuatu entri. Biasanya trafik adalah rendah.

PEMBACA SEGERA

Mereka yang datang ke blog korang semata-mata nak cari entri-entri semasa yang hasil daripada carian mereka di goggle, yahoo dan bing. Kebanyakkan entri yang ditulis adalah tentang gosip dan skandal artis, link download movie, berita politik ataupun mana-mana entri yang korang rasa kalau ditulis boleh tarik ramai pembaca segera. Blog pembaca segera kurang menulis entri yang berbentuk personal tapi lebih kepada entri panas yang ditulis atau dicopy paste dari sumber lain dan trafik yang dapat adalah sangat tinggi.

KORANG PILIH PEMBACA SETIA ATAU PEMBACA SEGERA?


Anda Pilih Pembaca Setia Atau Pembaca Segera? Anda Pilih Pembaca Setia Atau Pembaca Segera? Reviewed by Nick Nashram on 18:41:00 Rating: 5

35 comments:

  1. pembaca yg setia la bro....baru best nak blogging...

    ReplyDelete
  2. @Fendy
    aku pun pilih pembaca setia..saje nak share benda minat ngan pembaca..duit ngan trafik takde la kejar sangat.

    ReplyDelete
  3. Suka Pembaca setia juga.. tpi nak juga traffic tu kan? =.="

    ReplyDelete
  4. Saya perlu pembaca setia sebab blog saya tak femes. :)

    ReplyDelete
  5. @Ibnuismaini Ismail
    rasanya kalo nak cari pembaca setia tu kena tambah follower banyak2 :)

    ReplyDelete
  6. jelas sekali..pembaca setialah...hihihi

    ReplyDelete
  7. @Nick Nashram


    "trafik takde la kejar sangat"

    murni niat nick

    heheheh

    ReplyDelete
  8. @dayteenlea
    hehehe..kejar jugak.cuma takde la bersungguh sangat.kalo boleh nak dapat 3k sehari. tapi update pun jarang2.

    ReplyDelete
  9. 2 2 penting haha..
    tapi kalau boleh dapat loyal readers lagi best

    ReplyDelete
  10. pembaca setia. ;]

    tapi betul gak.. dua2 penting. hurm...

    ReplyDelete
  11. dua2 pon penting.. tp yg loyal lg penting.. hehe..

    ReplyDelete
  12. Kalau fie dua dua, fie try to keep loyal readers disamping tu cuba untuk tambah pembaca baru. Pembaca segera boleh jd pembaca setia kita. Hehe

    ReplyDelete
  13. @fifie
    kalo maintain dua2 pun ok jugak. kalo pembaca segera tu tertarik dengan blog kita, tak mustahil dia akan selalu terjah blog kita :)

    ReplyDelete
  14. pembaca setia lah semestinya.. tapi kalau da pembaca segera pon dah bersyukur atleast sudi jengah blog den yg x seberapa tu hihihi :)
    hargai kesemua yg sudi mai blog cheida hihi

    ReplyDelete
  15. ya,annur pilih pembaca setia...sebab trafik bukan sesuatu yg dikejar,yg penting kawan2 yg sekepala...yeah...

    ReplyDelete
  16. Aku pun suka pembaca setia. Sambil2 tu cuba jugak cari pembaca segera. Kiranya 50/50

    ReplyDelete
  17. salam bro nick..
    Pekabar hari ni?
    Nice post nick.....
    :)


    Projek dah jalan ke?
    Brape % dah?
    Huhuhuhu....

    ReplyDelete
  18. @TiranaAduka
    alhamdulillah..sihat.projek belum jalan lagi.tengok la sikit masa lagi boleh la jalan :)

    ReplyDelete
  19. dua2 penting bagi aku..huhu.. cari follower dulu.. :)

    ReplyDelete
  20. mestila pembaca setia bro. baru syok nak borak2..

    :)

    ReplyDelete
  21. pembaca setia...best kalo blog ade pembaca tegar....rse bersmngt...hehe..

    ReplyDelete
  22. pembaca setia pilihan nelly !^^

    ReplyDelete
  23. saya sgt hargai pembaca setia ;)
    tapi pembaca segera pun bagus jugak..boleh tambah kenalan ;)

    ReplyDelete
  24. pembaca setia :) pembaca segera pun nak gak :) melalui pembaca segera kita bleh dapat pembaca setia kan kan.

    ReplyDelete
  25. ada new task tapi sekarang dah bukan dalam kumpulan.. individu

    good luck :)

    ReplyDelete
  26. pembaca setia la bro
    malas nak pergi blog gosip ceduk2 atau blog copy paste
    lagi satu malas juga nak pergi personal blog tapi dalamnya bukan personal tapi gosip2 dan entri yang tak kena langsung dengan blog personal

    ReplyDelete
  27. 3 bulan cuti ni, leh la jd pembaca setia.blogging leh ramai kawan.macam ragam.leh suka2.eratkan silaturahim.nak juga baca nick narsham katakan sesuatu di blog akak.
    meh la...meh la

    ReplyDelete
  28. of cos pembaca setia ! dan sy adalah pembaca setia blog anda. kih kih

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.