Satu Hari Tanpa Blog


Sepanjang aku berblog, masa yang paling lama aku ambil nak update entri ialah 5 hari. Sebab sibuk dengan kerja, motherboard laptop buat hal, mood ke laut, penat dan jiwa kacau. Bab jiwa kacau tu member aku ada bagitahu, "Bro, kalau kena simptom jiwa kacau, kau kena carik awek sorang..barulah tak stress". Dalam masa 5 hari tu, asyik duk teringat kat blog je. Bahaya betul bila dah ketagih berblogging ni.

Kalau korang perasan, blogging ni ada dua tahap. Satu tahap dimana korang rasa bosan dan malas nak update. Satu lagi tahap dimana korang bersemangat nak update setiap hari..setiap jam pun ada..lebih-lebih lagi bila dapat BE dari Nuffnang..hehehe. Maaf la kepada pembaca yang selalu singgah di blog ini sebab tiada entri terbaru untuk dikongsi. Agak-agaknya macam mana korang rasa bila satu hari tak menulis entri?


Satu Hari Tanpa Blog Satu Hari Tanpa Blog Reviewed by Nick Nashram on 12:38:00 Rating: 5

38 comments:

  1. dah biasa kene mcm tu...ade time, sampai 2 3 minggu tak update..haha

    ReplyDelete
  2. Kepenatan berasas kan..hihi..kalau penat tak idea nak buat cam mana...
    kalau sweetyz ari-ari nak update entry..tu pun kalau idea jalan..hahaha...:)

    ReplyDelete
  3. aku pun tengah gila berblog ni..hahaa

    ReplyDelete
  4. KY kalau menulis ikut mood, kalau mud ok..paling kurang pun 1 entri je..kalau mood down, 2 3 hari sekali....

    ReplyDelete
  5. Aku menulis d kala bosan.. hoho.. BE tu aku xtw la ape.. haha

    ReplyDelete
  6. yang bab jiwa kacau tu memey setuju 100%....tu pasal la entri "Pengemis Cinta" dah beberapa hari xde entri baru.....sokong2

    ReplyDelete
  7. rse bosan lh..Bila kite sedih slalu update blog supaya kesedihan tuh hilang...Kita always heppy if bw blog org...Huhu mcm x de kena mengena ngn entry tu je..huhu

    ReplyDelete
  8. ahaha..biasa lah cikgu klu time rajin mau 2 tiga n3 sehari.. bila malas menjelma nak hadap blog pun tiada mood..hihihi:)

    ReplyDelete
  9. 1 - malas
    2 - tak ada idea
    3 - tempat belajar line slow kalah siput sedut

    hahhha :)

    ReplyDelete
  10. Haah. Setuju.
    Kekadang mood malas yg amat.
    Kekadang mood rajin setiap jam nak update.

    Hadess.

    ReplyDelete
  11. Haah..betul tu. Kadang tu saya risau sbb takut pembaca xmo baca sbb entri kelaut.
    Tp, saya sentiasa usaha update sekurang2nya 1 entri sehari untuk pastikan blog saya sentiasa aktif..

    ReplyDelete
  12. bila tak update blog satu hari saya rasa macam entah pape jer yang berlaku hari tue. -_-

    ReplyDelete
  13. pehh macam tak keruan bila cuti nie. asyik nak update jer tapi tak tahulah nak update ape ..

    ReplyDelete
  14. Betul..betul..rasa nak selalu update bila dapat be..semangat tul masa tu.. skang takde be...tak berapa sgt ada mood nak update..^^

    ReplyDelete
  15. pernah rasa dua2 tahap...mula2 sampai berbulan2 tak update tiba2 jd update setiap hari...haha

    ReplyDelete
  16. dan ada satu tahap lg bila semangat nak taip entry tp xtaw apa nk taip..hahaha:D

    ReplyDelete
  17. meh cepat update belog hehe

    ReplyDelete
  18. ena rasa sama macam nick.. tak ada masa nak update, bila ada free idea terus hilang.. urghhhh.. sebab tu ena jarang update.. blogwalking je selalu

    ReplyDelete
  19. honda ena tu honda jezz je... hehehe rse org lelaki xminat kereta2 macam tu...

    ReplyDelete
  20. simptom yang sangat fames.. hana kalau update entry mmg kena set dengan blogwalking. jadi kena ambik satu hari yang betol2 free baru update.

    sebabnya. hana xsuka buka laptop. kalau sekadar buka laptop untuk 1 benda je. mmg xla.

    ReplyDelete
  21. hahaha..nick, sama lah dengan kak intan..errr x ada awek lagi ke n? bia betoiiii? org segak mcm nik x ado awek???? nggeeeeeee

    ReplyDelete
  22. kalau bz mmg susah nak update.pikiran bercelaru. xada focus. ni dah cuti sem. boleh aktif balik

    ReplyDelete
  23. tu lah.. bila kita sibuk, mesti tetap gak rasa nak update blog.. klu xupdate rasa cm blog kita tu dah bersawang, takder org dtg.. huhu.. padahal baru sehari.... hehe.. :)

    ReplyDelete
  24. entry khas untuk anda..:) http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2013/02/10-blogger-terbaik-malaysia.html

    ReplyDelete
  25. kalau menulis blog tu tak lah giler sangat tapi baca blog orang memang giler.. tengah dok taip tesis pun bo;eh mencelah pergi baca blog orang. :)

    ReplyDelete
  26. 5ari xupdate rsa dh mls sgt nk berblog...haha

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum ... tahniah bro dah capai 1000 follower . Rasa bersalah pd follower klu x dpt edit blog . pd masa x dpt edit blog tu la idea mencurah . kdg sempat catat , kadang tu trus ke laut ... tag line terkini ... heheheee

    ReplyDelete
  28. mula mula memang rasa awkward lh nik klu tak dapat update blog sehari rasa hidup tak sempurna tapi itulah bila ada komitmen lain blog harus dilupakan sementara waktu

    ReplyDelete
  29. biasa la tu bro.aku paham sangat.hehe

    ReplyDelete
  30. yeke cari awek baru x stress??? rasa cam lagi stress je ada la. apapon tu pendapat setiap manusia.. kan?

    blogging ada lagi 1 tahap. korang ada banyak benda nak updet tapi diserang mental block bila bukak 'new post'. ;P

    ReplyDelete
  31. bg orang yang baru berblogging macam saya harapan memang nak banyakkan entry tapi masa tu ar esaimen kunjung tiba jadi cerita tu terpaksa buat pekasam dulu,,haha

    ReplyDelete
  32. kalau mood kita ke laut, hasil entri pun tak berapa nak best... so biarlah kita betul2 seronok/ikhlas nak menulis blog... supaya bagi kesan positif juga kepada pembaca... ;)

    ReplyDelete
  33. sehari tak tgk blog/blogwalking rasa macam sunyi ja hidup.. huhu.. tak ada modal nk bt entri pun usha blog2 lain n komen2..

    ReplyDelete
  34. ussually mood kelaut muahahahaha

    ReplyDelete
  35. ikut mood jugak..kalau tengok ramai je yang singgah tambah bersemangat nak update hari2..hehe :)

    ReplyDelete
  36. hehehe, mcm yg nick tulis..ada msa memg mood bukan dah kelaut, dah terus tnggelam mcm titanic tu,hehehe

    Tpi, bila smngt tu dtg, mmg berkobar2.

    Ada pasang surutnya >_<

    ReplyDelete
  37. a'aa..nia pon sm jgak..kalau dah rajin..ade je nk update.tapi kalau dah malas tu..mak'aiii... seminggu seklai je hapdet..haha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.