Kenapa Nuffnang Tak Bagi Buffered Earning Untuk Blog Trafik Tinggi?


Mesti benda ni pernah terjadi kat korang kan? PV dan UV blog setiap hari lebih daripada 1k tapi masih belum dapat Buffered Earning daripada Nuffnang. Kalau korang perasaan 99.9% tips yang ditulis oleh blogger tentang cara nak dapat Buffered Earning ialah dengan NAIKKAN TRAFIK. Semua tu tak betul..aku tengok blog yang trafik rendah dan yang jarang-jarang update selalu pulak dapat BE ni.

Ada orang cakap jika Buffered Earning diberikan pada blog yang mempunyai trafik tinggi, maka Nuffnang terpaksa membayar harga yang tinggi kepada blogger tersebut berdasarkan hasil trafik yang diterima. Ini kerana semakin tinggi trafik blog korang dan jika diberikan Buffered Earning, maka semakin tinggilah pendapatan yang bakal korang terima daripada Nuffnang.

Biasanya blog yang trafiknya rendah akan diberikan Buffered Earning..katanya untuk memotivasikan blog-blog yang kurang trafik supaya berusaha tingkatkan trafik blog. So, bila blog tersebut dah dapat Buffered Earning tuan punya blog tu akan buat macam-macam usaha untuk meningkatkan trafik blognya ketika mana BE ini sedang ada di dalam blognya.Tapi macam mana pulak blog yang tak berupdate berbulan-bulan tapi still dapat
Buffered Earning?

Iklan Nuffnang pun aku dah letak dengan betul. Apa yang aku dapat simpulkan traffik tinggi tak menjamin blog korang untuk dapat Buffered Earning. Jangan la terlalu mengharap ye..huhu..yang penting menulis untuk kepuasan sendiri. Tanggapan kata trafik tinggi barulah Nuffnang nak bagi BE terbukti tak betul sama sekali!! Tu je la luahan hati kepada Nuffnang. Harap Nuffnang bagi jawapan kepada entri ni :)


Kenapa Nuffnang Tak Bagi Buffered Earning Untuk Blog Trafik Tinggi? Kenapa Nuffnang Tak Bagi Buffered Earning Untuk Blog Trafik Tinggi? Reviewed by Nick Nashram on 14:19:00 Rating: 5

42 comments:

  1. Betul.


    Haritu masa traffik x cecah 1k, x pernah pun dapat BE.


    Bila traffik maintain 1k, pun x dapat jugak BE. Takpe la. Tak kisah sangat pun . Yang penting blog sekadar mengisi masa lapang dan tambah kenalan.. ;)

    ReplyDelete
  2. yep..penah dapat BE bila dah 3,4bulan x update..huhu..ni baru naik ceriakan blog balik =)

    ReplyDelete
  3. betul jugak kot mungkin dia bagi CPUV pada blog yang trafik slow untuk tingkatkan smgt nk blogging..hehe..Apa-apa pun kna bnyak sabar..dulu pun tunggu 2-3 bln bru dapt 1st BE.. tpi skang da dpt jdik mls lak nk blogging..terbalik sudah ..haha

    ReplyDelete
  4. Mungkin ada betulnya.. macam kata Bro Hasrul Hassan kepada aku sebelum ni...

    ReplyDelete
  5. setuju. selalu sis dapat be bila blog tak selalu update
    tapi bila selalu update tak ade lak dapat be.
    dah perasan lama dah keadaan mcm ni
    so buat dunno jea la.

    ReplyDelete
  6. malas nak peduli dah haha. kalau nuffnang nak bagi, bagi. Kalau x nk nk buat cane

    ReplyDelete
  7. kte xpernah dpt - huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. ntah lah ..sue xtahu ape2 pasal BE ni.. asalkan up entry dgn niat nak share something je.. :D .. kdg2 ade jugak check nuffnang, tp x mengharap sgt..sbb x reti nak dpt BE ni..

    ReplyDelete
  9. hana sokong 100%.huhu ini tidak adil. walaupun hana xkisah pasal nufnang ni tp kadang2 orang duk buat entry dapat CPUV lah, jeles jugak.hahaha. hana xpernah ada pun. pelik di situ

    ReplyDelete
  10. kalau dgn nuff ni kena byk sabar. hukss

    ReplyDelete
  11. Setuju sangat sangat bro nick. Fie masa UV rendah pun dapat ME banyak tapi sekarang UV tinggi sikit tapi ME tak dapat doh. Hehe

    ReplyDelete
  12. Rasenye penah bace, BE ni bergantung jgk pada si pengiklan.Pihak tu akan tgk kaitan content blog jgk kot.Tapi sy x pasti pasal tu.Ade rezeki adela kn.Huhuh.

    ReplyDelete
  13. pelik ngan nuffnang nie..dah lama join, bru dapat berapa ringgit

    ReplyDelete
  14. dah x mengharap pada be lagi.. kalau dia nak bagi, bagi lah. kalau tak nak sudah..

    ReplyDelete
  15. DEPEND REZEKI MASING2 LAH NAMANYA. hmmmmmm

    ReplyDelete
  16. nuffnang ni unexpected sungguh.

    betul jugak demo oyak tu.

    dulu, masa jarang update.banyak jah BE masuk.
    loni..hmmmm.
    takdok gapo.

    sabar jelah.

    ReplyDelete
  17. trafik?ape tu?hukhuk. trafik rendah je blog aku tu.

    ReplyDelete
  18. @Syazwan Che Deraman
    satu lagi time trafik tinggi earning tak naik..time tak update ngan trafik rendah naik pulak earning..

    ReplyDelete
  19. setuju ngn entry ni.. yuyu malas sgt nk kejar traffic tinggi tu. menyeksa kan diri je. yang penting tulis dgn kepuasan. kalau dok sibuk kejar traffic tinggi dah pening kepala kalau satu hari tak berupdate.. relax sahaja. Kalau kualiti entry korang bagus, automatik traffic korang akan sentiasa maintain.. :)btol x??

    ReplyDelete
  20. @Yuliana Wahit
    sekarang ni tak kejar dah trafik..entri pasal cara nak naikkan trafik pun dah kurang tulis..baru dapat rasa kepuasan menulis..huhu..cuma nak jugak rasa dapat BE cam blogger lain.

    ReplyDelete
  21. segalanya misteri untuk nuffnang.. haha.

    x try survey advertisements company yg lain ke??

    ReplyDelete
  22. Sya tak pasti tp ada yg pernah ckp BE di beri berdasarkan unique visitor....walaupun trafik tinggi x jamin kalau yg dtg bukan unique visitor...apa maknanya tu x pasti...apa yg pasti rezeki msing

    ReplyDelete
  23. setuju sangat.

    bila tengok blogger lain updated dapat BE.Ahamdulillah rezeki dia.pada lynn nuffnang nak bg BE kalau ada adalah.. takde takpe kot.

    ReplyDelete
  24. hmm pasang je nunfang tapi x tahu mcm mana nak earn dia punya apa smua tu x pham pon maybe blog x pamos kan ahhahaa

    ReplyDelete
  25. dulu mmg nk sgt BE, rajin update semata nk BE tp bila tak fikir bnda tu, kepuasan menulis tuh dapat puasnya lah..dpt BE aritu pon sebab tak update 2 3 hari....adelah rezeki msg2 kan..
    nk maintain trafik tggi sbb BE tgh running hehe

    ReplyDelete
  26. ada peluang la nak dapat be camni..haha

    ReplyDelete
  27. tak epnah terjad lagi..kohkohkoh..jgn tnya kenape..ahaahaha

    ReplyDelete
  28. akak rasa betul kenyataan kamu ni
    sbb blog akak tu alahai..malu nak citer,bukan ada benda ilmiah pun tapi BE ada je..lama pulak tu.sekarang ada 4.nak ke?hehe
    *baca balik komen ni rasa cam berlagak pun ada,maafkan akak ye,cuma nak kongsi cerita*

    ReplyDelete
  29. update x update tetap rm10 jer dr taun lps haha.. mmg tak mharap sgt.. kdg2 apa sy dpt tau, nuffnang ni pilih org.. yelah skrg blog dh menimbum kan.. xper.. itu namanya rezeki masing2.. :) ( bunyi putus asa) haha

    ReplyDelete
  30. saya tak harapkan apa - apa dari nuffnang. *ayat pasrah

    ReplyDelete
  31. blog sy yg sikit visitors tu byk kali gak dapat BE. hehehe. tak tau la criteria cmne yg nuffnang pilih..hehe

    ReplyDelete
  32. dya xpernah dpt be..sedih gak

    ReplyDelete
  33. sedih mmg sedih dengan nuffnang nie sabar aje lah mmg betul kekadang traffik tinggi (klik unix) sehari 1K pun bukan jaminan dapat earning dari nuffnang ... entahlah tawakal aje lah ader2 lah kekadang nuffnang nie mmg pilih bulu...kena selalu kasi backlick balik kat nuffnang kalu x...sedih lah....
    rasa2 mcm nak tukar iklan aje nie...huuhuhu...(ugut sikit)

    ReplyDelete
  34. x pernah terpikir nk buat duit kt blog, letak pun sbb klau xder, cam kosong jer blog, klau dia bg bnyak kira bonus la hehe

    ReplyDelete
  35. average pv saya cuma dalam 3 orang jer tiap hari. tak dapat 1k perhari pun tak apa janji saya akan terus mengarang sampai google tukar company. best apa jika tiap hari ader jer orang baca karangan free. sharing is caring mat saleh cakap mcm tu

    ReplyDelete
  36. kalau blog baru cecah antara 10-20 pv tak merasa lg la BE nuffnang yek

    ReplyDelete
  37. kalau blog baru cecah antara 10-20 pv lum merasa lg la BE yek, apapun tak kisah la dulu wat masa ni, yang penting nak tarik pembaca dulu

    ReplyDelete
  38. Saya setuju 100%. Nuffnang lokek! Mungkin penipu!??

    ReplyDelete
  39. Saya cuma dapat sikit-sikit je, pasti ada rahsia kenapa ianya tak bagi pasti ada sebab.. saya ada rahsianya jom terjah blog sya, baca 10 rahsia cara dapat BE Nuffnang.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.