9 Sebab Blogger Takde Idea Nak Update Blog



Sebelum ni aku dah tulis pasal 9 Tanda Blogger Takde Idea Nak Update Blog dan hasil daripada komen yang diberikan, memang ramai pun blogger yang mengalami simptom macam ni. Bukan mudah nak menyajikan entri-entri yang fresh dan berkualiti kepada pembaca ni. Kalau idea ni benda yang boleh di top up kan senang. Top up RM 30 cukup la stock entri untuk sebulan..kekeke. Antara sebab-sebab yang menyebabkan korang takde idea nak update blog ialah :

SEBAB-SEBAB KORANG TAKDE IDEA NAK UPDATE BLOG

1. Otak dah beku sebab sibuk dengan kerja atau assignment.
2. Takde mood dan jiwa kacau.
3. Korang tidur tak cukup..otak nak perah idea pun tak mampu.
4. Mungkin masa tu korang time period (perempuan saje ye).
5. Kurang motivasi sebab takde girlfriend / boyfriend.
6. Baru lepas bergaduh / putus cinta dengan boyfriend / girlfriend.
7. Malas nak menaip sebab frust.
8. Trafik blog korang asyik rendah je dan tak pernah dapat BE.
9. Korang takde idea nak tulis ayat pendahuluan.


Yang
dah couple tu, kalau korang sayangkan blog, mohon putus cintu..hehehe..takde la gurau je. Cuma kalau korang pentingkan kuantiti daripada kualiti, update je la entri apa pun. Tapi kalau korang jenis yang mementingkan kualiti daripada kuantiti, cari la bahan untuk dijadikan entri yang sesuai dengan citarasa korang tu. Ok, jumpa lagi 2 3 hari sebab still dalam mood takde idea nak update blog :)


9 Sebab Blogger Takde Idea Nak Update Blog 9 Sebab Blogger Takde Idea Nak Update Blog Reviewed by Nick Nashram on 15:41:00 Rating: 5

24 comments:

  1. mggu ni mmg xde mood nak apdet blog sbb sakit gigi.huhu

    ReplyDelete
  2. mcam masuk dlm senarai di atas ---- xpandai le

    ReplyDelete
  3. aduhhh...kelakar pulak rasanya..hahahha

    putus cinta untuk blog?, tapi jangan tinggalkan cinta Ilhi sudah...

    KY rasa, no1 tu paling ramailah...

    ReplyDelete
  4. Kalau aku takde idea aku akan tgk movie ke anime ke lps tu review lah xD
    xpun, bukak surat khabar lps tu kita ni ulaskan berita dlm tu ;P

    ReplyDelete
  5. ahaks...
    no komen (mmg betul muahahahah)

    ReplyDelete
  6. setuju sesangat lahhhhh. mmg selalu benar takde idea nak update. haiyoooo.
    perah otak sampai kering.

    ReplyDelete
  7. wahh .. follower dah naik ! Tahniah ~

    ReplyDelete
  8. memg xde idea...lagi 1 sebab internet slow gler...haha

    ReplyDelete
  9. Waktu tengah berangan sebelum tidur tu waktu tu lah idea datang bercurah curah. Fie terus tekan note masukkan isi isi atau tajuk. haa. Baru lah esoknya fie ingat dan cari idea lagi untuk memanjangkan isu tu. hehe

    ReplyDelete
  10. Hi Bro.,

    Good entry here. To be honest it isn’t actually written in stone how often you should be updating your blog, btw if you’re planning to get serious with blogging then you should be posting frequently to say the least. hehe...
    All the best!!

    -EqbalZack-

    ReplyDelete
  11. aku ikut mood

    tapi kadang aku try gak update everyday

    ReplyDelete
  12. kadang2 susah juga nk cari idea ni. bukan senang lah .....
    kena peka dan prihantin sekeliling.

    ReplyDelete
  13. tolong cepat laa dtg idea awk tu ;) we waiting new update from u!

    ReplyDelete
  14. ada tugasan baru kat penganjur Battle Royale... So benda ni sangat memerlukan komunikasi kita semua.. Better kita semua berkomunikasi di facebook... klik kat sini..

    https://www.facebook.com/groups/162628450527972/

    ReplyDelete
  15. majoriti sebab x de mood haha

    ReplyDelete
  16. selalu kita alami,
    biasanya dengan alasan sibuk. hehe..

    ReplyDelete
  17. dlu mmg ade pnyakit xde idea nk update ape kt blog.. tp skrg byk plk smpi jdi draft je..
    x post2 pn.. hahaha

    ReplyDelete
  18. bagi email facebook.. sbb sya secret kan group ni.. cuma kumpulan kita je boleh baca... hehehe

    ReplyDelete
  19. Kalau tak dapat nak buka link facebook, nanti bagi email korang, nanti sya invite.. sebab group tu rahsia.. hehehe kita kita je yang tahu..

    dan ini pula jawapan sya untuk soalan tu,.. ada sedikit yang tak dapat jawab..

    1. Walther P38
    2. Beretta
    3. Boomerang
    4.
    5. Smith & Wesson model 500 (8.75” Barrel) Magnum 44
    6.
    7 knife model by 211476
    8.
    9.
    10. HFC SD 203 Gas Submachine Gun By TSD

    Saya dpt jawapan tu sebab tengok kod kat pistol.. dan tak tahu jawapan sebenar... Malam karang tak dapat nak online, internet buat hal kat rumah tu.. Kalau setuju, saya terus hantar tugasan kita ni.. mana mana jawapan kita yang sama, sya pilih lah... tapi mana mana jawapan yang tak sama, saya ambil jawapan yang paling banyak dijawab oleh setiap peserta.. Ok ye...

    ReplyDelete
  20. Biasala tu sindrom blogger

    ReplyDelete
  21. No. 6 tu yang banyak idea..Boleh kutuk girlfriend/boyfriend kat blog..hahahahhaha

    ReplyDelete
  22. No 1 tu mug 100%,huhu bkn ja xda idea tp xdpt blogwlking..

    ReplyDelete
  23. saya ade idea nak menaip entry tp mood hilang....sume tu disebabkan kesibukkan yg melanda...sblm nie hmpir sthn gk la ilang cntu je...huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.