9 Tanda Blogger Takde Idea Nak Update Blog


Dalam dunia blog ni korang akan alami dua tahap. Satu tahap di mana korang ada idea yang mencurah-curah dan satu tahap lagi di mana korang akan bosan, malas dan takde idea nak update blog. Kalau blog korang ada iklan CPC atau CPM, nak tak nak terpaksa la update untuk jaga trafik. So, sebab takde idea, 2 hari blog aku ni sepi tak di update dengan entri baru. Nak tahu tanda-tanda korang takde idea nak update blog, baca kat bawah. 
TANDA-TANDA KORANG TAKDE IDEA NAK UDAPTE BLOG

1. Bukak new post dan tutup balik tanpa tulis entri.
2. Suka termenung depan laptop.
3. Copy paste entri orang lain.
4. Suka merayau-rayau ke blog orang lain.
5. Post gambar dalam entri banyak-banyak.
6. Tulis entri pendek macam status facebook atau twitter.
7. Tulis entri yang merepek.
8. Tulis tapi save as draft dulu tunggu idea datang balik. 
9. Korang akan tulis post 'Takde Idea Nak Update' macam entri aku ni.kekeke
Bukan mudah nak jadi blogger ni. Bayangkan kalau korang ada 3 blog tapi semua tak update..naik semak dan bersawang la jawabnya. So, korang pernah rasa dan alami tak perkara yang aku sebut kat atas tu?

Entri lain yang anda mesti baca :


9 Tanda Blogger Takde Idea Nak Update Blog 9 Tanda Blogger Takde Idea Nak Update Blog Reviewed by Nick Nashram on 10:20:00 Rating: 5

40 comments:

  1. always feel like that!! LOL hahahaha...

    ReplyDelete
  2. pernah dan selalu berlaku.. aku rasa sepanjang masa kot simptom2 tu terjadi kat aku. hahaha. ;p

    ReplyDelete
  3. erk..pernah rasa.. tapi try hidupkan dengan entri pendek.. huhuhu.. :)

    ReplyDelete
  4. betul, mmg bukan mudah nk update blog, perit rase nye, :)

    ReplyDelete
  5. alamak blog Pesona etuza banyak gambar lah bro! apapun gambar tu dpt bercerita sebenarnya, apakan daya suka blog mesti letak gambar. apapun bukan banyak sangat..

    ReplyDelete
  6. @etuza
    hahah..ok je kalo post banyak gambar.
    bila idea dah kering kontang, post gambar lagi senang kot.
    lagi santai untuk orang baca.

    ReplyDelete
  7. selalu sangat dah terasa gitu.hehe

    ReplyDelete
  8. All the time bro. All the time.

    ReplyDelete
  9. eh macam penah aku lalui je nie? deja vu ke nie? haha

    ReplyDelete
  10. @SyamKyray
    hahah..dejavu ke.
    otak rasa blank tak tau nak update entri ape.tak update trafik turun pulak.

    ReplyDelete
  11. biasa kalo x der idea sangat tak kan post entry sebab kurang gemar ayat entry berbunyi :


    "aku tak ada idea sebenarnya hari ni - mood blogging ke laut - dan bla..bla..

    kalau tak ada mood langsung tak BW..hehe

    ReplyDelete
  12. Wahhh pernah2 xD
    bukak draft baru then termenung.. apa aku nak tulis tadi eh =.="

    ReplyDelete
  13. @Cikgu Ma
    heheh..pernah dengar jugak orang cakap "mood blogging ke laut".
    kalo takde idea jangan paksa diri update blog.
    tapi terpulang la pada blogger tu samada pentingkan kuantiti atau kualiti entri.

    ReplyDelete
  14. yeahhhhhhhh ! dulu lah , takda idea nak update xD , 3bulan sekali , sekarang jawabnyaa tak lah :>

    ReplyDelete
  15. @cik wawa
    lamanya kalo 3 bulan sekali update.
    kalo blog dah maintain trafik jarang2 update pun ok je :)

    ReplyDelete
  16. itu lah..memang berlaku pun..sebab tak ada idea, suruh orang tolong orang untuk LIKE kat sini jap..plsss....hahaha...https://www.facebook.com/iznawzi/posts/435281483176352?notif_t=like

    ReplyDelete
  17. Sy ni kalau dah kering idea, kering sangat. Lama kaku depan laptop. Kalau dah ada idea, berjela-jela mcm tak muat page. Jammed! Hehe~

    ReplyDelete
  18. haha..kadang2 kunyah gula-gula ..dari situ pun boleh dapat idea..hahaha..aku la tuh ..pendapat aku je

    ReplyDelete
  19. kalau x rasa macam tu bukan blogger namanya...hehe!

    ReplyDelete
  20. Asam garam blogger kalau tak rasa semua tu bukan blogger lah namanya. Biasa lah mana nak cari idea datang bertimpa timpa. hehe

    ReplyDelete
  21. Selalu.....kalau tak der idea copy paste berita dunia kosmo

    ReplyDelete
  22. aduhhh....rasa cam terkenalah pulak ehehehe...nak2 yg no 6, tapi bukan sebab tak ada idea, dah memang identiti blog KY macam tu, tak apakan? hahaaaa

    ReplyDelete
  23. Samalah cikit.. Mcm maner nie... .

    ReplyDelete
  24. uii..betul2. kalau dah xder idea tue buat apa pun tak jadi.. last2 letak pic sekeping dua. aisehh..

    ReplyDelete
  25. kita pun selalu sgt xde idea =) kdg2 post lagu aje kalau dah xtau nk tulis pe :) hehe

    ReplyDelete
  26. Salam..
    Aku selalunya,bila takde idea sangat2.. mula la check draf blog. Tgk entri lama yang terbengkalai untuk diupdate...

    ReplyDelete
  27. pernah sangat kahkahkah ade gak org blog kaler hijau lumut ni eh

    ReplyDelete
  28. hahah sangat betul lah tu..
    kadang2 sampai draft bertimbun2

    ReplyDelete
  29. paste gamabar banyak2 tu slalu buat. hehe

    ReplyDelete
  30. @Nick Nashram post gamba,tp hilang...cm ne???

    ReplyDelete
  31. tgh pikir nak hupdate pe ari ni.. da 3 ari tak hupdate ni..hahaha

    ReplyDelete
  32. Betul la tu busy sampai tak sempat...bertimbun jadi hehe :p

    ReplyDelete
  33. tgh merana le ni --- tp nk ada blog jugak

    ReplyDelete
  34. apa kata undang penulis jemputan..

    ReplyDelete
  35. ha ha..aku suka entry ni

    ReplyDelete
  36. betul..betul...kekadang kering idea nk update blog...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.