Macam Mana Rasa Jadi Blogger Terkenal Seperti Fatin Liyana?


Terpandang satu status yang ditulis oleh blogger Fatin Liyana di fan pagenya Fatin Liyana's [ honeykoyuki.blogspot.com] berbunyi "Semenjak menjadi blogger, saya selalu dikurniakan rezeki yang lebih..tak kira dalam bentuk wang riggit, harta benda mahupun peluang2 menarik dalam kehidupan.................." Alhamdulillah, untungnya jadi blogger terkenal..dan rasanya blogger-blogger kat luar sana mesti ada rasa nak jadi terkenal jugak kan.

Macam mana rasa jadi blogger terkenal? Kalau korang cuba letakkan diri sebagai blogger terkenal, macam ni la yang korang akan rasa.

1. Duit takde masalah sebab earning yang mencurah-curah masuk. Kalau setiap bulan earning korang mencecah 500-1000 ke atas, korang layak untuk untuk terima anugerah sebagai blogger terkenal. Dan kalau masih belajar at least boleh la duit tu buat backup untuk study.

2. Ramai blogger akan buat review atau guna nama korang untuk buat entri. Maklum la, bila korang dah jadi popular dan terkenal, sebut nama je semua orang tahu. So, ramailah blogger lain yang akan cari publisiti untuk dapatkan trafik dan visitors melalui nama korang tu.

3. Dah jadi terkenal, berlumba-lumba pihak magazine akan usha korang untuk featured dalam majalah diorang..sesi photoshoot, interview dan macam-macam lagi la. Dan kalau ada events, awards, red carpet ke hape, nama korang mesti ada dalam senarai. Tu belum masuk dalam bab sponsor lagi.


4. Korang akan ada peminat yang fanatik, fans, haters atau anonymous. Isu korang akan cepat jadi hot atau kontroversi kalau di sentuh oleh blogger lain. Time tu ada fans atau haters akan mula memainkan peranan samada nak backup atau blame korang. Tak ketinggalan ada juga anon yang cuba join nak kutuk dan caci korang.

 
5. Korang akan jadi sumber idola. Apa je yang korang tulis akan jadi sumber inspirasi kepada pembaca tegar dan pembaca senyap. Lebih-lebih lagi kalau korang tu cantik dan hensem. Memang sesak trafik daripada pembaca tu nak masuk dan keluar. Siap kena panggil polis trafik buat sekatan..kekeke

Macam ni la imaginasi aku kalau korang nak rasa macam mana jadi blogger terkenal. Betul ke tak entah la..hahah. Agak-agaknya berapa tahun lagi masa untuk korang jadi blogger terkenal? 

Entri lain yang anda mesti baca :


Macam Mana Rasa Jadi Blogger Terkenal Seperti Fatin Liyana? Macam Mana Rasa Jadi Blogger Terkenal Seperti Fatin Liyana? Reviewed by Nick Nashram on 12:12:00 Rating: 5

37 comments:

  1. jadi terkenal pun susah juga..risau..huhuhu

    ReplyDelete
  2. kalau nk jadi terkenal ni mmg susah sikit lah. Kecuali klo ada kontroversi..hahaha...lite2 sudah lah kot kogsi idea ngn orang lain dah bg kepuasan.. :p

    ReplyDelete
  3. Sronok jadi blogger terkenal..tapi rasanya intan jauh lagi dan mungkin x tercapai pon seperti Fatin Liyana..huhuh..apapun seronok kenal dengan Nick and blogger yang lain… sahabat sampai bila2..:)

    ReplyDelete
  4. hahaahhahahaha....dorg lawa... tu r bnyk nk follow then tu psal snng nk terkenal knknknnnn... :)

    ReplyDelete
  5. jauh lagi pejalanan nak menuju kearah setaraf ngan dia..tp suka baca blog dia cuma malas nak komen sbb ramai sgt yg komen ;)

    dia comel dn bijak :)

    ReplyDelete
  6. Biasalah bila femes, mesti ada yg suka dan ada yg tak suka. Tak femes pun mcm tu jugak. hahaha...

    Belum ada lagi yg tegur kat mana2, ini blogger yana halim ke? kalo ada, mau pengsan tang situ jugak. LOL...

    ReplyDelete
  7. kalau jadi terkenal dan naik secara baik, memang untung. tp kalau terkenal jasa kontroversi dan benda-benda yang tak elok, baik tak payah. haha. apa2 pun blog fatin liyana memang best :)

    ReplyDelete
  8. she beauty with the brain :)
    so no wonder la dia terkenal.. hihihi
    x terpikir plak jd famos mcm dia.. tpi kalau terjadi wahh hebat tu wkakakaka... tpi rasanya x mungkin kot muahahahha

    ReplyDelete
  9. Apa-apa pun kita blogger kena ingat. Kita akan dipertanggungjawabkan atas apa yang kita tulis.
    Pakat-pakat kita tulis yang molek-molek.

    ReplyDelete
  10. wah..camtu skali ek
    sampai dikejar oleh pihak magazine
    xmo la glemer² sgt..
    biar la berada disebalik tabir jer...

    ReplyDelete
  11. dan pujian demi pujian akan diberi...wow

    ReplyDelete
  12. bila dah jadi terkenal, banyak perkara yang perlu dijaga.. Kalau salah cakap sikit, riuh satu alam maya ini

    ReplyDelete
  13. Salam Sifu. Saya masih merangkak lagi dlm dunia blog ni... banyak kena belajar lagi... Insha Allah sy akan cuba praktik knowledge yg bagus ni. Tqvm Sifu...

    ReplyDelete
  14. aku tak pernah bayangkannya, dan tak mungkin juga. lagipun aku ni duk baru merangkak2 lagi dalam bloging.

    ReplyDelete
  15. terkenal? adoi..jauh sekali.

    ReplyDelete
  16. tidak pernah terbayang jadi blogger terkenal. haaaaa sbbnya mcm tak layak. hihok

    ReplyDelete
  17. Kalau aku yg jadi femes macam dia, macam ada something wrong jer dalam dunia ni.

    Hmmm...Mungkin sebab time tu Mak Jukenberg dah becerai dan berkahwin dgn aku. Tapi aku curang dgn neelopah.

    Faham x? hahah..

    ReplyDelete
  18. rezeki dia..terlalu femes sangat pun x aman

    ReplyDelete
  19. Hihihihui..soalan cepu emas yg sendiri tak ler jawab...

    ReplyDelete
  20. kalau jadi blogger pemes, aku nak tiket wayang free je. Hahahaha.

    ReplyDelete
  21. comeynya fatin liyana... btw jom join contest ni, klik je kat sini :)

    ReplyDelete
  22. upah rajin berblogging ialah menjadi terkenal..yeahh!

    ReplyDelete
  23. bilalah agaknya nak jadi blogger terkenal tu =="

    ReplyDelete
  24. Hi, check out www.namewhatyouwant.blogspot for chic and reasonable accessories. :)

    ReplyDelete
  25. Fie tak pernah lagi imagine macam tu,, huhu. Susah nak jadi famous. Eh dengar dengar earning Hanis more than 5k a month. Gila kaya

    ReplyDelete
  26. x perlu jd org lain..
    be yourself...

    ReplyDelete
  27. yup.. be urself. be ourselves. haha

    ReplyDelete
  28. biase2 pon ok...janji ikhlas.... btol tak.....??

    ReplyDelete
  29. KITA MASING2 ADA KELEBIHAN DAN KEKURANGAN,SO KENA BERSYUKUR SEADANYA (ayat pasrah..hahaha)

    ReplyDelete
  30. contohnya kn,law kite da komen kt entry someone,cmne kite nk taw dye ade reply komen kite??
    -maaf masih hijau lg bab2 blog ni- ;)

    ReplyDelete
  31. @HariSaya La
    oh... gitu... ptt la bile tgk kt email juz cmmt utk kt blog kitep je.
    thx. :)

    ReplyDelete
  32. cantiknye blog...teruskan usaha...(",)

    [UPDATED] We CAN Buy iPhone 5 With RM200 Rebate!
    http://snrcdn.com/share/my/mrhaibai/rede...

    ReplyDelete
  33. Dia lawa... pakai ape pun lawa.. sy suke tengok dia.. hidup dia penuh ceria dan warna warnie.. :3

    ReplyDelete
  34. ikut pengalaman sy dulu2, jd terkenal ni ada kesan buruk jgk.. silap buat sikit kecoh 1 malaysia.. malu, huhu..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.