Rutin Hidup Seorang Blogger


Mesti ramai yang tertanya-tanya macam mana la rutin hidup seorang blogger ni. Kalau students sibuk dengan assignments. Kalau yang dah kerja sibuk dengan kerja pulak. Yet, they manage to keep their blog updated. But since I cant go out this week ( sebab demam panas dan selsema ), so, nak share la sikit macam mana rutin hidup seorang blogger ni.

6:30 pagi 
Alarm handphone bunyi terus bangun, mandi, solat subuh dan bersiap ke sekolah.

7:20 pagi 
Sampai dekat bilik guru bukak blog dulu check trafik dan komen.

7:30 pagi 
Masuk kelas mengajar

9.00 pagi 
Rehat dan makan..tapi kalau ada idea yang terlintas kat kepala terus tulis kat mana-mana takut nanti terlupa.

2:00 ptg 
Habis kerja dan sebelum balik rumah publish dulu at least satu entri.

10:00 mlm
Sebelum tidur biasanya aku akan tulis satu entri untuk nak publish esok. Yalah, nak pastikan blog ni selalu updated..kalau korang sehari tak SMS gf/bf ok je lagi. Tapi kalau sehari tak update blog entah rasa gelisah semacam je..hahaha

...........................................................................................................................


Aku ni tak pandai mana pun nak mengarang tulis entri yang best-best untuk dihidangkan kepada pembaca. Cuma masa nak menulis entri aku dah letakkan limit untuk bercerita atau menulis sesuatu entri. Walaupun blogger ni bebas dalam menulis sesuatu tapi rasanya tak semstinya kita bebas nak cerita sesuka hati. 
 
Kadang-kadang ada sesetengah orang tak berapa suka dengan entri yang kita sampaikan. Tulis entri yang agak personal nanti kena cop sebagai blogger syok sendiri. Dan ada jugak blogger datang ke blog kita bukan untuk baca entri tapi sebab nak tengok gambar blogger tu je kot. Untung la kalau blogger yang cantik dan hensem..hahaha. Kepada yang selalu singgah ke blog aku ni, terima kasih. Nanti nak belanja korang CoolBlog kat atas tu :)
 
Rutin Hidup Seorang Blogger Rutin Hidup Seorang Blogger Reviewed by Nick Nashram on 17:11:00 Rating: 5

20 comments:

  1. rutin blogger full time...mesti busy nak cari cerita baru...tp sbg blogger hobi, kdg2 autopost je...

    ReplyDelete
  2. haha.. cek komen ya.. thats me.. reply komen... bukan aku... haha

    ReplyDelete
  3. demam panas dan selsema ye. semoga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  4. sampai macam tu skali ke..hihihi

    ReplyDelete
  5. entry yang cool , CP pown kadang2 , terpaksa korbankan mase untuk blog dek mase yang suntuk , hehehe !!!

    but nice sharing la ...

    ReplyDelete
  6. aku ikut mood je, karang mood tak kesampaian

    tak berupdate la blog

    ReplyDelete
  7. sekadar blog part time. kalau nak catch up tiap2 hari buat update, mmg xsempat..hehe

    ReplyDelete
  8. suka ayat dlm diari 10p.m .. Kalau tk update blog rasa mcm gelisah jer :D

    Yeay , coolblog .. Dekat wetex ade :D

    ReplyDelete
  9. kalau sehari tak SMS gf/bf ok je lagi. Tapi kalau sehari tak update blog entah rasa gelisah semacam je..hahaha memang betul sangat.:))

    ReplyDelete
  10. Haha. terkena batang hidung, kalau kerja macam tu lah, memang akan divide waktu untuk blog dengan other things. Macam sekarang cuti takde kerja, tak terikat dengan jadual dah. hehe.

    ReplyDelete
  11. Biasalah tu bro..kita mana boleh puaskan hat semua org.
    Janji entri tak mengumpat dah ler...kikiki

    ReplyDelete
  12. masih baiki mutu penulisan...ceh, mutu la sangat kan..hihi

    **awat x balik kelantan?kena keje time cuti ea?kami alhamdulillah x kna...

    ReplyDelete
  13. eh comelnye heliza. hehe

    ReplyDelete
  14. salam nick.
    Dahsyat jadual.hehe tirana aduka layan santai2 je.

    ReplyDelete
  15. Saya full time blogger ... mmg busy la ... siap mention kat akak lagi " jadual den padat tau , update blog jer dah amik >< 4 jam ." hahahaaa ... mana tak ye nya , sblm update blog , pi baca blog follower dulu yg tajuknya agak menarik lah ...

    ReplyDelete
  16. nice bro. aku nengok jadual ko. tersusun. memg ko ley jadi blogger yang berdisiplin. boleh mintak tips ni

    ReplyDelete
  17. ah...jeles tgk Nick uruskan masa....patutlah selalu update je huhu....amacam beban menjadi seorang guru? okay tak? masih boleh tahan? hehhe.....

    ReplyDelete
  18. nak perisa strawberri dengan black pearl skali eh.. hehe ^______~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.