Jadikan Blog Anda Do Follow Untuk Dapat Automatic Backlink

 
Sebelum ne aku dah tulis 2 entri mengenai DoFollow blog. Yang ne aku tulis secara ringkas tentang kelebihan blogger yang tukar jadi DoFollow blog. Dah habis baca nanti korang tukar lah ye status blog tu. Banyak kelebihan bila korang tukar. Antaranya :

Apa Kelebihan Blog DoFollow ?

1. Blog Do Follow memberikan backlink percuma kepada sesiapa yang memberi komen.
2. Dapat meningkatkan traffic dan pagerank blog.
3. Meningkatkan semangat pengunjung untuk memberi komen.

Kenapa Perlu Blog Jadi DoFollow ?

Aku rasa semua blogger patut jadikan blog mereka DoFollow. So, apabila kita komen kat blog dia, secara tak langsung kita akan dapat backlink juga. Bayangkan kita dapat backlink percuma dari 100 bloggers berpagerank tinggi. Mesti pagerank kita juga akan naik!

Do follow juga menaikkan semangat untuk pengunjung memberi komen. Aku kalau jumpa blog yang dah tukar status jadi DoFollow, confirm aku komen. Tapi jangan spam komen sudah la. Komen dengan ikhlas ye.

Apa Masalah Blogspot ?

Blogspot pada asasnya telah diset semua blog secara default ialah NoFollow. Ini bermakna Google bot tidak akan lihat link-link yang berada di dalam komen. So, kalau korang komen blog yang tidak menukar status kepada DoFollow pun tak ada guna. Buang masa dan tenaga je. Baik cari blog yang Do Follow. Dapat free backlink.

So, kat sini aku nak ajar korang cara buat blog jadi Do Follow sebab ramai blogger kat luar sana tu tak pernah dengar pun benda alah DoFollow dan NoFollow ne.

Bagaimana Cara Nak Buat Blog Jadi DoFollow ? 
 

Bagaimana Nak Tahu Blog Itu DoFollow Atau NoFollow ?


Haa..senang je kan..sekarang blog korang dah jadi Do Follow. So, ajak la kawan-kawan untuk komen kat blog korang. Boleh dapat backlink percuma. Dengan memberi komen kat blog-blog yang buat DoFollow ne, korang akan dapat backlink dengan mudah. Blog aku ne DoFollow, rajin-rajin la komen ye. :)
 
 
Jadikan Blog Anda Do Follow Untuk Dapat Automatic Backlink Jadikan Blog Anda Do Follow Untuk Dapat Automatic Backlink Reviewed by Nick Nashram on 22:04:00 Rating: 5

25 comments:

  1. Haha, sudah tukar dan sekarang tgh tunggu hasil daripada perubahan ni....dah dah mula tukar cara penulisan juga huhuuhu....thanks for your help Nick!

    ReplyDelete
  2. it's ok..make it versatile. tukar cara penulisan dan tukar status blog..huhu

    ReplyDelete
  3. thanks yer :)boleh apply nnti..

    ReplyDelete
  4. KY pun nak cuba lah..hahhaa

    ReplyDelete
  5. ala....xfaham sangat la...nanti jadi ape kat blog kita lak ?

    ReplyDelete
  6. waaa, xpenah tawu p0n pasal dofollow ni. Ok2, nak try la. Thanks yer =)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. dah cuba cari code a exper:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow' tapi tak jumpa pun...

    ReplyDelete
  9. err smpai skrg sy masih xphm.do follow tu pe menda sebenarnya...?

    Jemput singgah blog sy :
    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. 1perh aku memang tak faham sebaner nya

    ReplyDelete
  11. rasa macam dah buat...merah ke biru ni?

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. ha'aaah...mendalah tuh???anyway,thank...jempot dtg blog sy :D

    ReplyDelete
  14. Wah biarpun entry lama tp sangat2 membantu..
    thanks ya

    ReplyDelete
  15. Saya tak pasti sama ada website saya dofollow atau tidak
    Bisnes Online Dari Rumah

    ReplyDelete
  16. ilmu yang sangat berguna..tq

    ReplyDelete
  17. Baru nak berjinak-jinak dgn dunia blogging. Thanks for the very useful entries.

    ReplyDelete
  18. Jemput dtng blog saya and follow saya nizamaiza1997.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Jemput dtng blog saya and follow saya nizamaiza1997.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.