Sila Tukar Blog Anda Dari NoFollow Kepada DoFollow


Sejak anda jadi blogger, tahukah anda pasal penukaran status blog dari NoFollow kepada DoFollow? Rasanya ramai yang tak tahu. Ini kerana semua blog Wordpress dan Blogspot sejak azali lagi berstatus NoFollow.

FUNGSI STATUS DO FOLLOW BLOG

Memberi backlink percuma kepada sesiapa yang komen di blog yang menggunakan status DoFollow blog. Maknanya, sesiapa yang komen blog ini, secara tak langsung akan dapat backlink percuma sebab crawler dalam search engine dapat membaca komen yang di tinggalkan itu. Pentingnya backlink kepada sesebuah website ialah semakin banyak backlink semakin tinggi google pagerank website tersebut dan semakin glamorlah website tersebut di enjin carian google. So, kalau nak backlink percuma, sila tinggalkan komen anda di sini ye :)

KEBAIKAN DO FOLLOW BLOG

Dapat meningkatkan page rank blog korang dan ramai orang yang akan datang komen. Jadi, untuk menggalakkan orang datang dan komen di blog anda, bagi free backlink kepada setiap yang datang komen dengan membuang status NoFollow pada blog anda dan menggantikannya dengan DoFollow blog.

CARA BUANG NO FOLLOW UNTUK BLOGSPOT

1. Dashboard  > Design > edit HTML dan tick expand widget templates

2. Cari code seperti di bawah dengan menekan CTRL +F
  • <a exper:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'>
3.  Delete code yang berwarna merah dan jadi seperti ini
  • <a exper:href='data:comment.authorUrl'>
4. Preview terlebih dahulu dan kalau tiada error boleh save template

CARA BUANG NO FOLLOW UNTUK WORDPRESS

1.Download dan install plugin DoFollow je

Blog ini DO FOLLOW, kalau komen dapat BACKLINK. Nak tahu sama ada blog kurang dah bertukar menjadi DoFollow blog, baca entri ini Cara Nak Tahu Blog Anda DoFollow Atau NoFollow



Sila Tukar Blog Anda Dari NoFollow Kepada DoFollow Sila Tukar Blog Anda Dari NoFollow Kepada DoFollow Reviewed by Nick Nashram on 12:04:00 Rating: 5

46 comments:

  1. http://iznawzi.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Terima kasih

    Akan datang kembali :)

    www.kisahsigemok.com :)

    ReplyDelete
  3. http://nazlyizan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. http://warzone92.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. alamak...kurang paham lah huhuhu.....macam mana ni eyh? Cikgu Nik boleh terangkan lebih lanjut kt FB inbox tak? serious kurang gemar benda2 HTML code ni hahahaha....

    ReplyDelete
  6. sy pn baru tahu bila terbaca sorg blogger ni post pasal do follow..begini rupanya...nice sgt la...terbaek...sy lom tukar lg..line sgt slow

    ReplyDelete
  7. kalo line dah laju tukar la..semalam tukar jadi dofollow banyak da kesan pada blog..UV naek sampai 1k dan dah ade sitelink :)

    ReplyDelete
  8. ok da buat..
    thnx bro.. :)

    http;//kisahkitajer.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. sy suda tukar..thnks!

    http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. saya sudah tukar

    http://hanayoora.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. try wat tapi ada error plak...kat mana silapnya??? pening...tinggal dulu...huhuhuuu

    ReplyDelete
  12. try byk kali jgk....error tiada tp kalau tak boleh jgk xtau la...

    Usain Bolt Dapat Emas 200m Lelaki Sukan Olimpik London 2012

    ReplyDelete
  13. yg suruh search dlm template tue (edit html)...dy tulis xde. search zero. Nape?

    ReplyDelete
  14. budak merah : cuba search cari yg ne data:comment.authorUrl..kat belakang tu akan ade tulis nofollow..delete nofollow tu dan save..kalo xde jugak kemungkinan blog tu dah jadi dofollow.

    ReplyDelete
  15. jom singgah blog saya : http://solehahshamsuddin.blogspot.com/

    Sebenarnya saya masih xphm ni, boleh awak terangkan pada saya semula?

    ReplyDelete
  16. Terima kasih unt posting ni..
    cuma nk tanya remove no follow ada..
    nk buat dofollow xder atau pun mmg klu remove nofollow dia auto jd dofollow??

    tQ

    http://adams-sinclare.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. saya baru tukar..
    http://incikhasrul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. baru tahu.huhu hana dah buang 2 nofollow dalam html.huhu rasanya dah ok kot. cmna nak tau ok ke x?

    ReplyDelete
  19. Terima Kasih bagi info yg amat berguna.

    http://eishazana.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Info yang amat berguna.....keep up writing !

    ReplyDelete
  21. Thanx for da info bro

    http://keylernetwork.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. Sangat berguna tapi saya terkial kial mencari cara nak tukar berkenaan dg follow. Tk jumpa p[un dashboard, design tu. aduhaai lemah betul tang IT

    ReplyDelete
  23. thanz, info yg memang terbaik..

    ReplyDelete
  24. Terima kasih, Nik. sangat membantu walaupun pd mulanya x faham. tp bile diikuti arahan 2 sebaik-baiknya. berjaya juga. thanks..

    ReplyDelete
  25. Thanks so much for the valuable artikel..sekarang dah faham sikit...and nak tukar blog i kepada dofollow jugak

    ReplyDelete
  26. informasi yg tepat!!
    http://lobakmerahh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. yeah, dah tukar..terima kasih sudi berkongsi..:)

    ReplyDelete
  28. boleh percaya ke ni ?? haha..

    ReplyDelete
  29. trims infonya, blog saya juga do follow silakan berkunjung ke Pilkada Padang

    ReplyDelete
  30. http://hidanahhomestay.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. terima kasih bebanyak bro. blog yang sangat bermanfaat. sudi datanglah ke blog aku :)

    ReplyDelete
  32. Kod yg mcm nik bg tu takda exactly dlm template, but bila search part nofollow tu ada la, then Muz dah buang bendalah tu, ok jer, so far takda masalah apa dkt blog. Nak tggu tgok prkmbngan dia nanti. Thanks for sharing...

    ReplyDelete
  33. hihi dah buat..thanks for sharing..do follow me hihu..

    dillahussin.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. hmm..saya cari tapi..tak jumpa
    di blog saya stiforp-supertools.blogspot.com

    ReplyDelete
  35. macam mana nak buat ye??cari tak dapt la code tu...

    ReplyDelete
  36. tq...nick...

    www.azuhaidris.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. http://arenep93.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. http://em-collection.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. http://keramatsamosastations.blogspot.com/2015

    ReplyDelete
  40. http://keramatsamosastations.blogspot.com/2015

    ReplyDelete
  41. Dapat info ni terus buat, Al-Hamdulillah tak ada error, tq bro..

    warisantinta.blogspot.my

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.