Blog Berwajah Baru 2015 - 1 Wishlist Dah Tertunai



Entri pertama untuk tahun 2015.Selamat Tahun Baru Bloggers. Mungkin dah terlambat, alah lambat 5 hari je kot..hehe

Blog dah berwajah baru. Perubahan boleh tengok dari segi header , tabs, sidebar,  footer, post dan navigation. Maknanya satu wishlist dah termakbul..tinggal lagi 3 untuk wishlist blogging.  Throwback wishlist yang aku buat masa bulan 12 hari sempena tahun baru.

1. Janji akan update blog sekurang-kurangnya 10 entri sebulan.
2. Selalu luangkan masa untuk blogwalking dan komen blog my followers.
3. Penjenamaan semula blog melalui penukaran template blog yang lebih responsive SEO.
4. Bakal beralih dari domain blogspot.com kepada domain com.


DESIGNER BLOG NICK NASHRAM


Keseluruhan blog ni hasil design blogger Sheda Ucu..dari header sampai ke footer. Tema tahun 2015 ni, aku letak warna hitam, putih dan biru. Ramai je blogger designer ni tapi pilih Sheda jugak. Yang tak kenal dengan dia meh baca biodata dia sikit. 

Nama             : Sheda Ucu
Blog               : http://www.shedaucu.com/

Kalau korang nak tahu, Sheda ni full time designer..bukan setakat design blog je, design cover facebook dan lain-lain. Service memang tip top. Benda yang aku nak dalam blog tu semua dia  masukkan. Untuk memudahkan kerja dia nak design blog, digalakkan korang pilih mana-mana blog contoh sebagai rujukan masa dia nak design blog korang tu. Kalau tak jumpa jugak, korang design dulu atas kertas rupa bentuk design blog yang korang nak, pastu hantar kat dia.

Bila dah siap design, Sheda akan bagitahu korang dulu samada design tu ok ke tak. Selagi pelanggan tak puas hati atau ada nak tambah mana-mana bahagian, dia cuba buat lagi sampai pelanggan dia betul-betul puas hati. Amacam? Kalau berminat, boleh pm dia kat facebook atas tu.

PRESTASI BLOG


Trafik blog bermula dengan baik awal tahun 2015. Jumlah pageview makin bertambah. Earning nuffnang boleh la naik sikit-sikit. Pagerank masih lagi PR3. Cuma ranking alexa masih ke laut. Untuk tahun ni fokus untuk SEO dan advertorial. So, perancangan anda pada blog untuk 2015?

Blog Berwajah Baru 2015 - 1 Wishlist Dah Tertunai Blog Berwajah Baru 2015 - 1 Wishlist Dah Tertunai Reviewed by Nick Nashram on 17:22:00 Rating: 5

25 comments:

  1. Nak rajin tulis blog.. tahun lepas blog menyepikan diri.. nice template baru ni! :)

    ReplyDelete
  2. Makin segak bergaya. Moga blog ni makin maju dan maju..

    ReplyDelete
  3. Hahaha....akhirnya.lepas nie kena rajin lagi...

    ReplyDelete
  4. eh eh...salah blog ke nie??? dah berwajah baru laaa....

    ReplyDelete
  5. wah wajah baru yg cntik n kemas...

    ReplyDelete
  6. smart macho layout baru.. jelly bean kejap tengok income nuffnang

    ReplyDelete
  7. bertukar dah wajah blog diaa.lebih kemas :D

    ReplyDelete
  8. Fuyyyoooo!
    Makin gempak blog bakal pengantin..
    Ehh! :)

    ReplyDelete
  9. untuk tukar..Etuza dah penat..memang penat kalau buat sendiri..cari sendiri template barusan repair..huuu penatnya..bab kod Etuza kalah..bagus terus tempah..

    ReplyDelete
  10. Semoga 2015 membawa lebih bayak kejayaan dan tercapai segala impian!
    Rumah baru...pasti semangat pun berkobar2! :)

    ReplyDelete
  11. Assalammmualaikum... nick,

    terbaik, cantik dan kemas blog... Insaallah moga2 tahun 2015 lebih menyerlah.. ok.

    mselim3

    ReplyDelete
  12. selamat tahun baru 2015 ... =D

    ReplyDelete
  13. Cantik... makin nampak kemas. Hehe

    ReplyDelete
  14. nak aktif kembali dengan blog

    ReplyDelete
  15. tq nick hihihihi comel pulak gambar kite kat situ hahahaha good luck tuk wishlist blogging 2015

    wishlist sheda pun banyak lagi nih hihihi

    ReplyDelete
  16. Nick ada tak klik laman ping.busuk.orng ..entry nick ni meletup hits kat sana...

    ReplyDelete
  17. pperrghhh.. makin hebat lah blog nih. fyna cuma nak lebih fokus untuk tahun nih. tahun lepas banyak bermain dilautan. so, prestasi blog agak teruk tahun lepas.

    ReplyDelete
  18. blog nmpak kemas . hehehe . nak belajar SEO dngan nick boleh ?

    ReplyDelete
  19. Patut laa cun je blog nick. Jatuh cinta terus tengok. Hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.