Trend Long Dress Muslimah "Telanjang"


Kepada para suami/boyfriend, sila nasihat isteri/awek korang jika berpakaian macam kat atas.. iman lelaki mana tak gugur tengok ni. Dah macam trend pulak pakai long dress atau maxi jenis "bogel" macam ni. Bila dah pakai...halamak, macam tak pakai..seksi dan seksa. Bukan setakat yang pakai dapat dosa, yang terpandang secara tak langsung free-free jugak dapat dosa.

Kepada para isteri/girlfriend, bila dah siap pakai pakaian nak keluar ke hape..tanya dulu suami..ok ke tak. Bila suami cakap ok..alhamdulillah. Tapi kalau pakai seksi dan suami kata ok, tu mangkuk hayon namanya..hahaha. Yang belum kahwin, tayang dulu pakaian tu kat cermin..dah tahu ketat carilah pakaian yang longgar. Sekian, renungan bersama :) 
 
Trend Long Dress Muslimah "Telanjang" Trend Long Dress Muslimah "Telanjang" Reviewed by Nick Nashram on 17:41:00 Rating: 5

51 comments:

  1. kadang-kadang kena tgk material yg dia guna... ade yg jenis lembut, sebab tu boleh nampak susuk tubuh

    ReplyDelete
  2. entahlah...susah sunguh nak mengajar org perempuan ni, berpakaian, tegur salah tak tegur salah...kan? bukan tak blh berfesyen, cuma kadang2 ada sesetengah tu tersalah pilih fesyen

    ReplyDelete
  3. ha ah.. byk bj macam ni.. perasan jugak.. kene lebih berhati2..

    ReplyDelete
  4. tu mesti kain jenis kain legging tu.. bergetah.. ena memang tak minat kain ni.. huduh kalau pakai.. lau nk beli, kna beli kain cotton tak pun kain jubah yg btul2 tu

    ReplyDelete
  5. alahai,kene lebih tegas kalau dapat isteri gini..aku pun harapnya kalau dah ade bini boleh tegur,bukan lagi suka nengok..

    ReplyDelete
  6. betul tu kadang-kadang bile di tegur....fesyen katanye...hai sungguh murah maruah perempuan zaman sekarang semoga yang berkenaan sedar atas kesilapan yang tak di sedari...

    ReplyDelete
  7. sebab tu kalau nak beli kena tengok kain dia dulu

    ReplyDelete
  8. Hahahah. I hate this kind of dress. Im not a Muslim but sgt tidak selesa pakai pakaian ketat2. Not only that, renungan mata orang pun buat rasa tak selesa. Hee!

    ReplyDelete
  9. ssetuju sgt dengan entry nick neh..Sekarang ni mmg fesyen jubah jd pilihan, tp kebanyakan dree labuh or jubah ni semuanya jarang dan mengikut badan, kena berhati2 dan test dulu sebelum keluar pakai dress camtu...huhu

    ReplyDelete
  10. kesian lelaki..
    thanks for the tazkirah :)

    ReplyDelete
  11. hahahaha apa skali baca terkeluar nada mcm zalora ponya iklan daaaaaa... betul2.. skrng dah trend jubah maxi yang dulunya dibuat longgar untuk menutup tubuh skrng dibuat menonjolkan bentuk tubuh..

    ReplyDelete
  12. aik, dress tu ada getah kat bahagian pinggang..nnt suruh kakak tu buang getah tu ye..hehe

    ReplyDelete
  13. pehh , kalah ayam kfc .. ekeke ..

    ReplyDelete
  14. bhye nye . ish ! memalukan btol . abg doakan sy dpt rsult yg baik ary khmis ni ea . hehe

    ReplyDelete
  15. bhye nye . ish ! memalukan btol . abg doakan sy dpt rsult yg baik ary khmis ni ea . hehe

    ReplyDelete
  16. bhye nye . ish ! memalukan btol . abg doakan sy dpt rsult yg baik ary khmis ni ea . hehe

    ReplyDelete
  17. Sekarang ni, memang banyak jenis kain macam tu.
    Kain yang jenis ikut bentuk badan kita, hm.
    Skrg dh jadi trend gamaknyaa ._. Mintak dijauhkan.

    ReplyDelete
  18. bahayanya..huhu..harap me tak lakukan benda yg sewaktu dgnnya..amin..

    ReplyDelete
  19. yes.ada pun yang buat topik ni. aku banyak kali dah perasan benda ni. tapi nak tegur pun takut dorang perasan lak aku tengok bontot dorang.

    ops.

    ReplyDelete
  20. saya pun tak pakai long dress macam nie sebab terseksa kott..

    ReplyDelete
  21. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. sekarang fa xtau la nak cakap ape, memang trend zaman skrg kai ketat2 kot...dress pun memang nampak badan..sebenarnya tak salah nak bergaya tapi biarlah kena pada tempatkan..simpan apa yang kite ade untuk suami :)

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum ... kalau pakai long pants putih pun sama , aduhai ...

    ReplyDelete
  24. masya Allah.mintak dijauhkan.

    ReplyDelete
  25. blogwalking dr blog list akak pagi2 ni. Tu lah tu, akak sll ingtkan diri akak "kalo takmo suami dpt dosa, jaga pakaian" kesian suami, krn isteri, suami berdosa

    ReplyDelete
  26. psss.... sapalah wanita malang yg berada dlm entri en. Nick ni ya? kesian dia

    ReplyDelete
  27. anna x suka kain jenis cam tu.. hbs semua nampak..

    ReplyDelete
  28. huhu geli je tengok
    dats why kena pakai double inner plus legging lagi kat dalam..for me lah
    tapi kalau boleh elak je beli dr material gini :)

    ReplyDelete
  29. mmg selalunya akan jadik camni sebab material dia lembut, kena hati2 la kalau nak pakai jugak.

    ReplyDelete
  30. sbb tu akak x pakai dress
    #dahlah susah nak dapat size.huhu
    pastu x suka sbb nak masuk toilet kena selak dr bawah.huhu

    ReplyDelete
  31. Sebab tu suka perkataan ni "mangsa fesyen"...

    ReplyDelete
  32. erm! tengok pun malu..
    akak klu beli mmg tgk jenis kain..klu nipis tu mmg abg tak bagi..sllu tanya pendapat suami bila beli baju..hehe:)

    ReplyDelete
  33. Perasan gak.. mmg baju ni labuh.. tapi sebagai perempuan.. bijak-bijak lah dirikan.. aduh. part nampak yg dalam tu kan dah malu

    ReplyDelete
  34. maka kalau nak beli tgklah dulu material dia...kang melekat2 abes kat tubuh tu

    ReplyDelete
  35. Hahaha..kwn sama tmpat LI selalu pakai macam nie.

    p/s: patut la ramai yg suka..

    ReplyDelete
  36. sokong
    ku pun dah banyak kali tertengok

    ReplyDelete
  37. kain lycra mmg melekat dibadan. Kain di sepatutnya xleyh buat pakaian, buat alas meja boleh la.

    ReplyDelete
  38. Banyak istighfar hari ini kerana news feed FB banyak kongsi gambar gluteus maximus wanita,

    Niat mereka baik nak tunjuk wanita-wanita melayu sekarang memakai baju ketat menampakkan bentuk gluteus maximus, tapi kenapa perlu di snap gambar dan di upload ke FB gambar-gambar gluteus maximus itu? tak cukup upload, di fokusnya dan ditandanya bulat pula pada gluteus maximus itu.

    Nak dakwah kena betul caranya, silap cara dosa yang dapat, bahkan tak mustahil mendapat lebih banyak dosa daripada wanita yang mempamerkan gluteus maximus itu sendiri.

    Apa tidaknya, wanita itu buat dalam keadaan jahil, orang yang jahil ini diberi keampunan dari rahmat Allah, tapi yang snap gambar itu tidak jahil, dosa kerana tak beramal dengan ilmu sudah satu, dosa snap gambar sudah satu lagi, dosa upload ke FB sudah satu lagi pula, dosa menyebarkannya ke seluruh dunia dengan FB sudah lagi satu dosa.

    Itu tidak kira lagi jika diambil kira setiap kali orang share gambar itu diri turut mendapat saham dosa bersama.

    Tak dikira lagi saham dosa bila orang copy dan share gambar itu dalam blog, dapat lagi saham dosa, ataupun gambar itu diambil oleh lelaki pervert untuk memuaskan nafsunya dengan gambar itu, dapat lagi saham dosa. Sudah berapa banyak dosa?

    Jangan terperangkap dengan tipu daya iblis, niat nak mengajak menututup aurat tapi tanpa disedari diri itu yang menjadi agen rahsia iblis.

    Benarlah kata para Salaf, betapa ramai manusia memasuki neraka kerana niat baik, tapi salah caranya.

    ~ Fathi al-Sakandary ~

    ReplyDelete
  39. Thanx for sharing nick..hihi..
    mangsa2 fesyen..ish,ish,ish

    ReplyDelete
  40. my lecturer said, dulu kita ada mslh nk suruh perempuan tutup aurat, bile da bjaya, rmi da berubah start pki tudung semua, setan goda kita dgn memakai pakaian yg slh pulak

    ReplyDelete
  41. peewit..hmm, xminat pkai cmtu..bek pakai jeans je..hu3..

    ReplyDelete
  42. Kita yg tgk plk rasa malu..isk

    ReplyDelete
  43. salahnyer sebab x pakai kain dalam...nasib baik saya tak pakai baju cenggini..nampak lagi rendang hehe

    ReplyDelete
  44. Segan nak tengok gambar ni.. Bila beli pakaian, kena tengok juga material pakaian tu kerana sesetengah material mmg akan menampakkan susuk badan..tak kira la lelaki atau perempuan. Yang penting, kita semua ambil pengajaran dan elakkan daripada berpakaian sebegini.

    ReplyDelete
  45. sama2 la kita ingat mengingati..

    ReplyDelete
  46. Kena salahkan jenis kain ni :) wahahaaaaa pandai2 lah memilih kain yang sesuai yerrrr:)

    ReplyDelete
  47. byk yg jual jenis kain macam ni,, jubh kebanyakkannya guna kkain macam ni,,: sedih,,

    ReplyDelete
  48. Memang banyak yang kena hati-hati dalam kehidupan ni. Dari cara bercakap, berjalan hinggalah berpakaian. Terima kasih atas teguran membinanya Nick Nashram, mudah-mudahan yang membaca memanjangkan teguran yang baik ini.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.