Seksanya Lelaki Melihat Buah Dada Wanita


Cuba bayangkan. Ada satu lelaki ni, dia duduk dalam bas sebelah seorang perempuan bertudung. Perempuan ni cantik. Dia pakai baju lengan panjang dan tutup aurat tapi sayang baju dia ketat. Walau pun bertudung tapi sayang tudung dia tak tutup dada. Oleh sebab baju dia tu ketat, maka tersembul la dua bentuk yang menonjol di dada perempuan itu.

Si lelaki ini, masa first dia duduk di sebelah perempuan tu dia still dapat control lagi. Tapi bila dia ternampak dada perempuan yang montok itu secara tidak sengaja, bayangan dada perempuan itu terus melekat di dalam kepala. Lelaki tu berusaha menundukkan kepalanya supaya dia tidak ternampak lagi dada perempuan itu, tapi sayang bayangan itu telah menjelma di dalam kepala.

Lelaki tu tutup matanya, tapi syaitan masih lagi buat dajal dalam fikirannya. Syaitan cakap dekat lelaki tu. "Kau bayangkan kalau dada perempuan yang kau nampak dalam fikiran kau ni dah besar, macam mana pulak kalau kau tengok real kan?" Puas lelaki itu melawan godaan syaitan. Tapi nafsu datang membantu syaitan tu. Akhirnya lelaki tu tumpas.

Lelaki tu buka mata dia, dan dia toleh ke arah perempuan tu sekejap. Perempuan tu tak sedar dia diperhatikan, lalu lelaki tu pun tengok la ke arah dada perempuan yang montok itu puas-puas. Tiba-tiba, perempuan tu pusing ke arah lelaki itu dan ternampak yang renungannya lain macam je. Bila dia nampak arah pandangan lelaki tu, perempuan tersebut terus marah.

"Bodoh! Lelaki gatal! Mata keranjang!" Perempuan itu menyumpah-nyumpah lelaki tersebut. Kesian, lelaki itu dipersalahkan. Perempuan sering marah bila ada lelaki memandang mereka dengan muka yang bernafsu seperti seorang perogol yang tengah menunggu mangsanya. Kononnya lelaki semuanya bernafsu buaya. Tapi perempuan tak pernah fikir ke apa sebabnya lelaki jadi macam tu?

Pernah tak lelaki jadi begitu bernafsu apabila melihat seorang perempuan yang memakai tudung yang besar dan menutup dada mereka? Pernah tak lelaki bernafsu melihat perempuan yang baju mereka agak longgar seperti jubah?

This is reality. Ramai aku tengok perempuan zaman sekarang pakai tudung macam tu. Bukan aku nak kondem perempuan-perempuan tu semua. Tapi aku nak minta satu je. Please, for the sake of other men out there as well as for your safety, pakai la tudung yang besar sikit. At least, tutup dada pun kira okey la. Lelaki kalau dah ternampak buah dada perempuan yang montok, terus terang aku cakap aku memang akan terbayang gila-gila punya.

Aku tau, lelaki patut menundukkan pandangan mereka dan mengelak daripada melihat benda-benda yang tak elok seperti yang telah termaktub dalam surah An-Nuur ayat 30 ni:

Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: "Hendaklah mereka MENAHAN PANDANGANNYA, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat."

Tetapi, tanggungjawab itu bukan ke atas lelaki saja. Perempuan jugak mempunyai tanggungjawab mereka seperti yang tertulis dalam surah An-Nuur ayat 31 ni:

Katakanlah kepada wanita yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka MENUTUPKAN KAIN KUDUNG KE DADANYA, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka memukulkan kakinya agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung."

You see that? Maafkan aku sekiranya bahasa yang aku gunakan di sini agak kasar sedikit. Mungkin ada perempuan yang terguris hati bila aku tulis pasal benda ni. Tapi aku buat ni untuk kebaikan bersama jugak. Jangan salahkan lelaki saja bila mereka melihat perempuan ini seperti satu simbol seks. Memang lelaki nampak bersalah, tapi kalau puncanya jugak disebabkan oleh perempuan, maka kedua-dua pihak adalah bersalah.

Aku harap, selepas ini perempuan-perempuan yang di luar sana especially yang pakai tudung kecik dan masih menampakkan dada tu, silalah berubah. Apa salahnya memakai tudung yang besar kan? Kalau korang rasa sukar untuk berubah, cuba tanya soalan ni dekat diri sendiri. Adakah korang sanggup bila lelaki selalu melihat buah dada korang dan menganggap korang sebagai simbol seks atau pun korang lebih memilih untuk memakai tudung yang besar dan lelaki melihat korang dengan penuh kehormatan?

Seksanya Lelaki Melihat Buah Dada Wanita Seksanya Lelaki Melihat Buah Dada Wanita Reviewed by Nick Nashram on 15:54:00 Rating: 5

25 comments:

  1. banyak betul dugaan ne..hahah

    ReplyDelete
  2. Anonymous15 July, 2012

    setuju..sbnrnye pompuan yg suka mrangsangkan nafsu lelaki

    ReplyDelete
  3. hahahahaha.....luahan hati seorang lelaki hehehehehehe

    ReplyDelete
  4. hmmm.....sebab tu islam suruh pompuan tutup aurat elok2...

    ReplyDelete
  5. sekarang ramai bertudung tp berbogel

    ReplyDelete
  6. Pakai pakaian pula macam tak cukup kain..

    ReplyDelete
  7. bulan puasa ni jarang keluar rumah. takut banyak tengok benda-benda yang mengurangkan pahala

    ReplyDelete
  8. tuan punya belog ! nak share bolehh ?

    ReplyDelete
  9. syafiqah : sila la share :)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. Nice artikel dik. Memang pun kan. Tapi ramai pompuan masih x sedaq benda nih. "Alah, aku x lawa pun,sapa nak tgk aku..biar jelah aku pakai cmni...kelas skit.."..."X kan nak pakai tudung labuh2, selebet lah..nanti org x mau kawan..." Macam2 alasan...hmm..

    ReplyDelete
  11. tak kasar pon~
    tats y "tutup aurat" tu bukan skadar pakai tdung je :)

    ReplyDelete
  12. Ada sbb dlm islam wanita diwajibkan menutup aurat dgn sempurna...sume sbb tu bkn utk mengongkong wanita tp utk memelihara wanita...^_^

    ReplyDelete
  13. entahlah Nick...banyak dah style2 tdung skarang ni...marilah jika ada anak perempuan dan lelaki didiklah menjaga aurat sedari bayi..

    ReplyDelete
  14. Tersangat lah setuju, Abg Nick. Sangat setuju.

    ReplyDelete
  15. dh 2 mmg buah dh bsr..mmg nmpk la...adoii...as s men..plz cntrol dri 2 sket..nmpk sngt xkuat iman...cpt stim..

    ReplyDelete
  16. Betul, yg membuka perlu menutup, yg melihat perlu menunduk. Bukan tunduk je, istighfar byk2.. dah tu, kaum Adam, zaman skrg ni mmg rmai pmpuan pkai mcm tu, bukan golongan jahil dah ni sbb depa sume dah tau yg menutup aurat itu WAJIB. So, tggjwb di bahu anda wahai kaum Adam, nak tegur ke, nak tengok je?? *wlupun probability utk menerima tamparan maut bile menegur, i think its better than u do nothing..hohoho!

    ReplyDelete
  17. Kesian lelaki sebenarnya. As a woman, saya mohon maaf. Tabah wahai lelaki.

    ReplyDelete
  18. yupz,, kita tau maruah perempuan tu mahal,,tapi masalahnya sekrg,, perempuan sendiri dgn sengaja or tidak sengjaa memurahkan perhiasan diri,, haadoi

    ReplyDelete
  19. Yang tak bertudung pastu pakai baju nampak lurah lg dahsyat. Dahlah montok, nampak lagi lurah, seksa jiwa raga kaum lelaki. Ahakss.. Pernah terjadi kat 7E, kesian laki tu dia bawak baby.. Lepas tgk perempuan tu separa bogel gitu, terus dia jalan ke belakang. Dah pompuan tu chow baru dia datang ke counter balik. Vee tengok senyum ja laaa.. Haha. Fhm sgt2. Men are made that way, tak blh blame 100% ^^, Selongkar entry awk mlm ni. Hahaha takda korje..

    ReplyDelete
  20. Kebanyakan pompuan suka menunjuk2...selagi blh nk tunjuk.

    ReplyDelete
  21. jgn ckp lelaki, perempuan yg tgk pakaian mcm tu pun dh malu. huhu
    apa boleh buat, kaum sendiri.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.