Badan Gebu Bertukar Jadi Gelap


Alhamdulillah, setelah berjemur kat tengah panas hampir sebulan nak latih budak-budak main futsal..finally, masa perlawanan peringkat negeri minggu lepas menang jugak pingat gangsa. Budak-budak dapat medal, aku pulak dapat lengan gelap..hahaha. Separuh lengan aku jadi gelap sebab masa game futsal tu dari pagi sampai magrib duduk kat futsal court. 


Yang ni adalah pingat gangsa yang dimenangi. Bangga jugak la dengan budak-budak sebab diorang lawan dengan sungguh-sungguh. Tahun depan target untuk pingat emas pulak. Apa pun, sebenarnya nak tanya..macam mana ye nak bagi lengan jadi kembali kepada warna asal? :)


Badan Gebu Bertukar Jadi Gelap Badan Gebu Bertukar Jadi Gelap Reviewed by Nick Nashram on 10:22:00 Rating: 5

25 comments:

  1. Kenapa x pakai sunblock?
    Nak jd putih balik tunggulah beberapa bulan akan dtg..heh..

    ReplyDelete
  2. nanti dia kembali kepada asal sendiri asalkan jgn dok berjemur lagi lah..hehe..sapu losyen..hehe..sebab biasanya kulit tangan tu akan kering.

    ReplyDelete
  3. kalau nak suruh cerah balik mmg ambik masa la sikit. sarah ada jual sabun susu beras, page http://www.facebook.com/DesaraShop?fref=ts

    sabun susu beras boleh bantu kulit jadi lebih putih. hehe..promote sikit.

    ReplyDelete
  4. Tahniah! tahun depan pastikan emas digenggaman, kalau tidak cikgu kena rotan! hehe

    p/s: Pasal lengan tu senang jer, pergi ke pantai...berjemur tanpa baju, pasti hilang belang, semua sama kaler...OK tak?

    ReplyDelete
  5. mandi susu baru buleh putih gebu balik macam kak ton...heheh

    ReplyDelete
  6. guna krim fair and lovely..hehe muka blh putih, lengan insyallah kot boleh, hehe... tp nick gna jew sabun beras lg ok..:)

    ReplyDelete
  7. rindu lah nak pegang pingat2 tu semua :(

    ReplyDelete
  8. guna bby lotion . pastuh pakai lgn panjang. insyaallah, putih balek :P

    p/s : mgalahkan prempuan. Takut kulit gelap

    ReplyDelete
  9. Waa.. tahniah! dulu kalau kulit Nia gelap lepas hari sukan Nia sapu dengan gel lidah buaya (aloe vera) beli je kat farmasi. takda la cepat sangat kesan dia tapi sejuk :)

    ReplyDelete
  10. aku pun terbakar juga msa buat amal artu..haha..

    ReplyDelete
  11. hihi...takpe gelap sikit je tu nick..hihi..

    ReplyDelete
  12. pueh hati yer, yg penting tgk diaowg apy

    ReplyDelete
  13. kalau tanya soalan cm ni memang ramai ladies jawab.LOL..itu la kalau keluar pakai sunblock o losyen yg ssuai..pastu lengan panjang..dpt la cover2 skit..lama2 nanti okay la..

    ReplyDelete
  14. Tahniah! :) Tak sia-sia berjemur tengah panas sampai lengan gelap, akhirnya menang pingat gangsa. Jangan risau, nanti warna kulit tue akan back to normal sendiri. :D

    ReplyDelete
  15. xpe, lelaki gelap baru nampak jantannya.. hehehe... wahh tahniah ye, ena dah lama tak main futsal.. rindunyaa nak bersukan

    ReplyDelete
  16. awat hang tak pakai sun block? tak pun hand guard.. hehe

    ReplyDelete
  17. lain kali pakai baju lengan panjang dengan topi seklai . baru cun :D

    ReplyDelete
  18. tahniah cikgu.. kalau ikut semulajadi cuma kena tunggu sikit la nak dapatkan warna asal kulit tu balik.. :)

    ReplyDelete
  19. Wooo.. Congrats! Vee pun dah gelap dan dalam proses pemutihan sekarang. Haha. Gara-gara pertandingan petanque, hbs lengan hitam, except pergelangan tgn yang terlindung sbb watch. Wahaha..

    ReplyDelete
  20. Org laki xper itamm.. tp jgn legam dah..∩__∩

    ReplyDelete
  21. Hii. Im sorry I have to inform you here cos you takda chatbox. Anyway, you are listed as one of my top commentators and Ive a special entry for you. Baca sini >> http://vaneelea.blogspot.com/2013/03/my-top-commentators.html

    ReplyDelete
  22. lama tak main futsal..entah2 dh tak pndai.
    tahniah bt cikgu dgn anak murid..hehe
    pakai sunblock lpas tu minum susu soya byk2 taw :)

    ReplyDelete
  23. fuyyoo!!hangus..haha..lenkali pakai ler sunblock cikgu..hehe
    nway..congrats!!bebaloi2..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.