Cerita Blogger Cari Pencuci Muka


Balik sekolah tadi singgah kejap kat Watson..sebab nak cari pencuci muka. Tadi ada cikgu sekolah aku tegur. Katanya " eh, masa masuk sekolah haritu nampak cerah..kenapa nampak gelap sikit?" Tak gelap macam mana, dah 3 minggu aku berjemur tengah panas latih budak main futsal..dari pukul 3 sampai pukul 6.

Dulu aku guna pencuci muka Nivea For Men..pastu tukar kepada pencuci muka lain pulak. Dan sekarang ni aku kekal guna pencuci muka Clean And Clear, yang botolnye kaler ungu..hehehe. Lelaki pun kena jaga jugak penampilan diri ni. Dah lama guna rasa macam selesa pulak. Ada tak produk pencuci muka yang boleh instantly brighten skin?

Cerita Blogger Cari Pencuci Muka Cerita Blogger Cari Pencuci Muka Reviewed by Nick Nashram on 18:09:00 Rating: 5

41 comments:

  1. Guna Garnier BB Cream. Confirm jadik mat Salleh :-P

    ReplyDelete
  2. pernah cuba garnier? bagus untuk membuang bintik2 hitam :-)

    ReplyDelete
  3. kenapa tak guna yg Fahrin Ahmad guna tu..

    ReplyDelete
  4. saya guna sabun beran collogen jerr sekarang ni..bleh guna utk 1 badan ^_^

    ReplyDelete
  5. untunglah kalau tak ada jerawat yg heavy.. boleh guna clean n clear.. ena tak boleh lah.. even sekarang tak heavy jerawat, tapi tukar je produk yg tak sesuai, mulalah naik jerawat heavy.. hurmmmmm

    ReplyDelete
  6. gelap la baru lelaki maskulin.. kata orang. hoho.. ;P

    cari la facial wash untuk whitening. tapi aku x pernah guna yang whitening.. so xtau nak rekemen.

    ReplyDelete
  7. guna je wudhuk macam kak anita sarawak kita.

    :P

    ReplyDelete
  8. hahaha...perkara biasa tu nick..adik-adik cik akak pun pakai pencuci muka...tu baru pakai pencuci muka...hihi..ade lagi yang pakai bedak muka ..hahaha

    ReplyDelete
  9. hee malunya.. macy selalu miss (malas senanye) cuci muka.. isk isk padahal gugurl..

    hey, u know kan, lepas pakai pncuci muka kena pakai toner ok..

    oh macy pn pakai clean and clear.

    sep!





    p/s : bestnye kalo ari2 blk skola bole main blog cm dedolu. mlsnye wt rphhhhhh

    ReplyDelete
  10. Cubelah garnier...nanti mesti lagi ensem mcm fahrin ahmad :p

    ReplyDelete
  11. Cubelah garnier...nanti mesti lagi ensem mcm fahrin ahmad :p

    ReplyDelete
  12. izma skrg pakai sabun semulajadi org kt sini buat. khas utk resdung. berkesan. tp klu utk cerahkan kulit tu tak la kot. just utk merawat resdung je :)

    ReplyDelete
  13. pakai la cream fair n lovely...kompem putih pasni..hehehe

    ReplyDelete
  14. Kalau nivea ok, teruskab je guna. tapi kalau tak, try guna loreal for men..dengar kata elok.

    ReplyDelete
  15. Kalau nivea ok, teruskab je guna. tapi kalau tak, try guna loreal for men..dengar kata elok.

    ReplyDelete
  16. nak putih? emm, nanti lama2 elok lah balik kulit tu.. ambik masa jgak dalam sebulan..

    ReplyDelete
  17. Jap p tengok kat toilet. Suami kak guna Gillette Series with Aloe Vera je. Tp dia tu dh mmg dr azali cerah. haha. Takpe la, jap2 g, cerah le balik tu. Biar muka tak cerah asalkan hati cerah, cerah utk mencerahkan hati2 murid-murid dlm menerima ilmu

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum ... bila bro nick kata suka pi gym , saya dah tahu yg bro jenis yg jaga penampilan . Ada kata ganier elok . Saya x suka guna foam sbb buat kulit saya kering . Saya guna gel ginvera green tea utk white . Gel elok sbb menanggalkan sel kulit mati dan melembapkan kulit ... panjang lak huraian nih ... heheheee

    ReplyDelete
  19. Salam Bro Nick....
    Kunjungan malam dengan nada sepi ... dan letih...

    ReplyDelete
  20. ikut jenis kulit ar... watson muar kat wetex ea. cikgu pun jadi jurulatih sukan, bukan setakat mengajar di kelas....

    ReplyDelete
  21. lelaki sekarang pon kena jg jugak kalo tidak wanita x berkenan..hihihihi

    ReplyDelete
  22. Betul tu ..lelaki pun kena jaga penampilan.. hubby guna Biore for men.. slow2 bagi muka putih balik:)

    ReplyDelete
  23. cer try garnier for men...rmi kata bagus..hahaha

    ReplyDelete
  24. suka baca blog ni..
    kamu ni macam-macam..
    ada-ada je......

    ReplyDelete
  25. terima kasih nick sudi doakan kesihatan anak tirana aduka.

    ReplyDelete
  26. wah jarang jumpa lelaki yg suka cuci muka ni huhu

    ReplyDelete
  27. Theres nothing with instant effect good. I believe that.

    So.. takpe la..hitam itu menawan.
    Hahaha..

    ReplyDelete
  28. lelaki kalau cerah sangat pon x macho la..yeke?haha

    ReplyDelete
  29. wonderglow~

    gurl pun sesuai, guys pun sesuai sesangat..

    ^_-

    ReplyDelete
  30. kena tegur , terus beli pencuci muka erk. haaaa

    ReplyDelete
  31. pakai bedak sejuk....tradisional,murah dan berkesan..cuma jarang dibuat org ja(lelaki pakai bedak sejuk)..hahaha...

    ReplyDelete
  32. Fie rasa Nivea for men lagi bagus compare dengan Clean n Clear kan. Hehe. Itu hasil yang fie pakai untuk women dlu

    ReplyDelete
  33. woh..sepupu nia penah gak tnya..
    ape produk yg sesuai tok lelaki..sies nia xtau.hahaha..abg pon xde.ayh xpkai pencuci muka plak.haha

    ReplyDelete
  34. Pakcik awak gi mana...lama tak updates belog..hahaha...

    nak baca entri menarik awak

    ReplyDelete
  35. pakai je apa pun pencuci muka then pastu pakai tawas..akan nampak kotoran masih ada lagi walaupun selepas dicuci...elok kulit akan bersih dan lembut

    ReplyDelete
  36. nik, rsanyaa nk brighten tk cpt x elok..y not u use produk yg di nature republic.. pakai sunblock laa tk krgkan burn tuh..hee bt laki normal laa gelap skit..

    ReplyDelete
  37. mandi lumpur lah , benam muka sekali . putih dan menghaluskan kulit . ahhahaha ,,

    ReplyDelete
  38. tak reti nak suggest sbb tak pernah pakai pencuci muka.. err, mcm jakun je sy ni.. huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.