Boleh Ke Cari Kawan Melalui Blog?


At first, I can say that I have doubt finding friends via blog, but after being a blogger for about 6 months, i realize that there is hope in that kind of relationship. Some of my followers are quite chatty and friendly even though we haven't met yet. Some of them also added me on Facebook, exchanged contact number and we have been getting along quite recently.

Sure it is great to meet with bloggers in real life like azham, najihahfara, leeza, hana, fendy, cheida, kak yana, cik intan, eva, miss zahirah, izwan, fifie, haris, cik yuyu, hazanis, syazwan, sha, iiima, nurul, hazwan, ammelia, ky, lokman and others . Selama ni kenal dalam blog je kan..rasanya bila dah jumpa tu rasanya memang meriah. Insha allah, hopefully, there will be a right time for us to meet. Dont worry,
drinks are on me :)

 
Well..blogging is really beyond friendship, friends that I have collected on my dashboard has become part and parcel of my family and I will preserve this relationship until death do us apart. To all my followers, korang memang awesome.


Entri lain yang anda mesti baca:

Boleh Ke Cari Kawan Melalui Blog? Boleh Ke Cari Kawan Melalui Blog? Reviewed by Nick Nashram on 14:20:00 Rating: 5

42 comments:

  1. Nick! Huhuhu..boleh cari sahabat tau dalam blog n..cam intan, walau x kenal ngn nick tapi rasa mcm dah lama kenal…eh! Tu komen intan kan yang terpapar dalam entry ni kan? Wahhhhh terharunyaaaaaa!!!!!terima kasih daun keladi…ngeh ngeh..:) Hai kawan2 nick, saya intan:P (sibuk je kan kan…)

    ReplyDelete
  2. hahaha.. that would make me nervous
    :)

    ReplyDelete
  3. wahh , ramainya rakan blogger nick .. Tahniah Nick .. Dulu ingat lagi Nick ada post mcm mana nak buat org dtg blog kita dn komen pada setiap entri .. Dulu entri Nick langsung tkde komen .. & skrg Nurul ucap tahniah skali lg .. Komen dah bnyak .. readers apa lagi, mesti mningkat kan ..

    apa-apa pun Nurul ucp TY bnyk2 sbb stiap tips yg Nick bg sgt berguna untuk Nurul

    ReplyDelete
  4. boleh kot...tp ak just jumpa blogger if event ada ja..klo xde mmg xjmp xdk kwn..haha

    ReplyDelete
  5. mencari kawan di alam maya...
    kalau jumpa mesti lagi seronok kan... :)

    ReplyDelete
  6. yeay! cikgu nak open table?? bila tu.. muahaha.. ;p

    I just treat my blogger friends the way I treat my real friends.. ;D

    ReplyDelete
  7. salam, marilah kawan kawan ini blog ke dua saya....saya adalah pakdinrasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. yupsss.... tambahkan friend list melalui blogging... jom r jmpe2 ngn blogger2 lainn... sye pon bru lgi tpi...mesti best klau dpt rse xperience mcm tu :)

    ReplyDelete
  9. aku pun harap dapat jumpa korang semua

    ReplyDelete
  10. blogging adalah satu tiket untuk tambah kawan =)

    ReplyDelete
  11. pendapat hana... kawan blog yang terdiri daripada pembagai usia dan latar belakang lebih memahami dan akrab berbanding kawan di luar. kenapa ye..

    ReplyDelete
  12. blog pun blh tambah kawan tapi kalo nak jumpa tu susah lah sebab lain-lain negeri..huhuhu....

    ReplyDelete
  13. hahaha sy dtg sini sbb nk ckp sy setuju yg kite boleh dpt kwn dpd blog, serius ! hihi..sbb dpd blog ni kitw boleh tau apa cerita diorg, boleh jumpe org yg sama minat dgn kite, yg sama tempat dgn kite, cool sgt, haha..btw, selamat berkawan :p

    ReplyDelete
  14. kawan dkt alam maya lg best dr kwn dr real life..trust me :)

    ReplyDelete
  15. nick, betul tu. sbnrnya leeza skrg lbh ramai kawan blogger... adakala lbh mudah utk berbual dan bercerita dgn mrk.. yup.. pengalaman berbeza pasti byk mahu dibicarakan.

    ReplyDelete
  16. bukan setakat cari kawan, cari pasangan sehidup semati pun boleh. Contoh mcm akak la. hahaha...

    ReplyDelete
  17. yup,betul...annur dapat kawan baik pun melalui blog...:)

    ReplyDelete
  18. pernah dapat kerja melali blog. kerja itu juga jadi batu loncatan memudahkan urusan jadi guru sekarang

    ReplyDelete
  19. Since when u start to write ur blog in English? Hahaha.. apa2 pun memang betul blogging ni leh cari kawan. Cari jodoh pun boleh. Zaman skarang ni mcm2 benda leh jd.. he3. =D

    ReplyDelete
  20. wah thank u soo much nick. knowing & having friend like u such a great moment. tinggal x jumpa betul2 je lagi kan. hehe. moga persahabatan ini kekal :)

    jom arrange gathering nak hehe

    ReplyDelete
  21. eh2 siapa tu yang berbaju biru..hikhikhik

    mmg boleh cari kawan melalui blog. hana rasa kawan blogger lebih memahami dan merasai perasaan hana.

    ReplyDelete
  22. it's great to have new friends

    btw, dslr...

    die ade byk level kamera. aku pon bru je bli.dlm 4bulan lepas.entry-level kamera.so, kebanyakan orang beli canon n nikon..entry-level pny kamera selalunye range dalam rm2k+-..kalau beginner plak, dalam rm2k ke bawah..

    depend dekat hang pemakaian yang macam mane yang hang nak..kalau rase macam nak berkembang ke arah pro, bli yang semi-pro punye la..dlm range rm3k+-..

    aku? bli entry-level je, nikon d5100..setakat ni still pakai standard lens..lens nak upgrade pon boleh..

    kalau dekat area penang, carik dekat gurney..murah dan banyak pilihan..kalau tempat lain taktau plak..hehe

    harap membantu..pape yang aku boleh tlg, aku tlg..orite

    ReplyDelete
  23. Terharunya tengok gamabar and nama di mentioned. heeee. Thanks bro nick, In shaa Allah sekali berkawan selamanya berkawan. Lagipun fie rasa kawan2 di alam maya nie lebih memahami kita.

    ReplyDelete
  24. mestila boleh nick..hehe..
    even kt xpenah pon jmpa..insya-Allah nia harap kita boleh kekal kwn smpai bila2..=)

    ReplyDelete
  25. Salam. Nak menyampuk jugak! Huhuhu.. Sememangnya benar kalau di blog ni saya dapat berkenalan dengan ramai orang contohnya Nick, saya rasa walaupun saya blogger baru tapi nick sudi singgah di blog saya dan komen. Mula2 saya tak perccaya tapi itulah kenyataannya.. Terima kasih Nick dan kepada rakan-rakan Nick semua jom singgah di blog saya ni... Terima kasih Nick!

    http://deanridzwan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. salam bro Nick..
    Nice post....
    Alhamdulillah setakad ni .....ramai dah kenalan TiranaAduka... seronok rasa hati..dan e-mail2 yang mendorong tiranaaduka untuk terus blogging menaikkan semangat TA ni...

    Nick pun apa kurangnya.....mesti ramaikan..? huhuhuhuhuhu...

    *Hujan di kala ini melanda...tumpang berteduh...

    ReplyDelete
  27. lagi sedak saeng bilo tahu sek2 klate kito jah. ekeke. salam perkenalan nik. huhu

    ReplyDelete
  28. salam semua...saya mula follow blog nick masa search tentang kesihatan. sekali keluar link blog nick. walau xslalu komen tapi selalu view dan baca entri blog nick. best.

    Kepada nick, nanti sudi2 la view blog saya ya..
    http://ainimrashihah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. Salam, just blog walking bagi blogger yang masih belajar macam saya ni... tahniah...

    ReplyDelete
  30. Salam Bro...apelak tak buleh....utk menambahkan lagi kenalan....

    ReplyDelete
  31. boleh sgt22222.. bile da dpt yg 1 kpale... haha.. wat entry ape pun dy komen

    ReplyDelete
  32. akak adalah pemalas nak buat tutorial. tapi cara mudahnya camni.

    create akaun gmail baru ----> sign in blog, di bhgn setting ----> permission ----> invite authors ---> dlm kotak tu taip address emel baru create tadi tu---->sign out---->sign in pulak akaun baru---->klik terus link biru invitation tadi (automatik terus masuk dashboard blog)---->sign out---->sign in balik blog guna adress lama ----> kat bhgn setting ---->permission tu dah ada satu admin dan satu author---> tukar yang author tu jadi admin jugak.

    Makanya dah siap! pasni nak upload2 gambo bebanyak, silalah guna akaun emel yg baru tu. Tp yg lama jgn dibuang.

    Tu diaa.....mcm dah jadi entri pulak dah. Tak paham boleh la tanya...hehe

    ReplyDelete
  33. masih ramai blogger yang saya belum kenal tp dah ada nama2 yang familiar di blog yang sentiasa dekat di hati tu. looking forward for the time to meet all of the bloggers, yelahh kan cikgu belanja. hehe

    ReplyDelete
  34. nick kite satu group kot nanti. bilik 4, 7.30 pg kan? pergh. nervous. pm no fon plz

    ReplyDelete
  35. sahbt kat mana2 pun boleh dicari tapi kena beringatlah, hati2 tue kena ada :)

    ReplyDelete
  36. hei ! nice blog . jom follow saya http://celotehpolka.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. chupsss...mmg boleh cri kawan pun dgn blog...salam kenal ya..ad masa singgah2 www.ekinjejai.blogspot.com...

    ReplyDelete
  38. Tolong follow blog saya please...ayenzblackrose94@blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.