Bila Anda Cari Jodoh Di Social Network


Hari ni ada terbaca kisah orang yang jumpa jodoh di social networks seperti Facebook, Skype, dan Badoo. Sebelum ni pun aku dah tulis pasal Boleh Ke Dapat Pasangan Melalui Blog. Zaman sekarang ni memang banyak yang bertemu jodoh kat facebook. Mula-mula add dulu - kemudian ikut status dia - selalu like dan komen - share status dia sekali - kemudian berbalas-balas mesej - dapat nombor telefon - terus jadi couple. Korang mesti pernah buat kan..kekeke. Bagi aku, YA, facebook menjadi tempat mendapatkan jodoh. Cuma cari jodoh kat facebook ni ada kelebihan dan kekurangan yang tersendiri.

KELEBIHAN MENCARI JODOH DI FACEBOOK

- Boleh tackle sesiapa je yang korang suka.
- Boleh letak gambar yang hensem dan cantik.
- Tak perlu keluar jumpa face to face kecuali dah berkenan.
- Jimat masa bagi yang sibuk dengan kerja.
- Tak perlu susah payah pakai perfume dan mekap.


KEKURANGAN MENCARI JODOH DI FACEBOOK

- Gambar dapat diedit.
- Jantina boleh ditipu.
- Nama boleh ditukar.
- Sikap boleh dilakonkan.
- Orang boleh buat fake account. 

Kalau korang betul-betul jumpa jodoh kat facebook, bagus la. Cuma yang masih single, kalau korang berani ambik risiko, sila la..hehehe. So, apa kata korang, cari jodoh kat social network atau cara jodoh secara realiti?

Entri lain yang anda mestii baca :  

Bila Anda Cari Jodoh Di Social Network Bila Anda Cari Jodoh Di Social Network Reviewed by Nick Nashram on 20:47:00 Rating: 5

27 comments:

  1. Fie kenal si dia di fb je, tapi dah melalui kawan kawan. Berkawan setahun lebih baru sekarang rasa nak dekat. hehe

    ReplyDelete
  2. @fifie
    ok la kalo kawan-kawan pun kenal dan tempoh perkenalan tu lama..semoga kekal sampai ke pelamin la :)

    ReplyDelete
  3. tak sokong sgt cari jodoh di FB ni... hooooooo

    ReplyDelete
  4. bila saya buka account facebook jer ... emmm ... ex school mate ada , kwn kenalkan pun ada ... dah dating pun ada ...emmm ... sekarang off line , bila dah off line masa fb , masuk lak mcm2 msg ... layan sekadar kawan asalkan mereka tak kecil hati ...

    ReplyDelete
  5. kalo jodoh atas talian oke letew....jgn tesilap langkah sudahh

    ReplyDelete
  6. @wee sandii
    bagus la kalo ada orang msg.
    cuma terima atau tak terima terpulang la kan..huhu

    ReplyDelete
  7. suroh parents cari...lg bagus..haha

    ReplyDelete
  8. @Fendy
    betul tu, kalo asyik putus je senang-senang suruh mak ayah yang cari je la..heheh

    ReplyDelete
  9. aku dah tetapkan . umur 32 tak kawin, mak carik kan ..

    lagipun, tak reti la nak dating2 pakai laman sosiall. kalu boleh nak jumpa jodoh, ala2 macam..

    jalan2 kat library, terlanggar, terjatuh buku, tertukar buku, dan pulangkan buku. tukar num tepon.. yeba yeba yeba....

    ReplyDelete
  10. @enchikseseorang
    aku pun sama plan umur 30 nak kahwin la..tu pun kalo jumpa jodoh..huhu
    p library terlanggar buku sume tu macam boleh buat skrip drama je..kekeke

    ReplyDelete
  11. Ikut zaman bro..dulu zaman aku face to face...
    Sekarang ni zaman IT

    ReplyDelete
  12. kalo zmn dedulu kala, mungkin leh diguna jugak kot. zmn skrg ni, manusia makin licik lah bro. bergantung pada caranya kot. kalo org tu salah sorang dari kwn2 kita, ok lagi..leh gak risik kt mmbr2 kita org tu cmne..tp kalo da random sgt,yg mmg takde mutual friend langsung tu..hmm..baik takyah je..huhu..pndpat sy la

    ReplyDelete
  13. @Indah Mulya
    hahah..betul jugak,kalo random people yang add, takde mutual friends langsung,baik fikir 2 3 kali jugak la kan sebelum nak approve dan berkenalan tu.

    ReplyDelete
  14. kalau boleh elakkan ..
    banyak risiko

    ReplyDelete
  15. Pandangan pribadi aku, untuk memulakan perkenalan atau kawan biasa, social network banyak membantu. Untuk ke level seterusnya, jodoh perlukan hubungan real yang agak lama..

    ReplyDelete
  16. Selalunya perempuan yg main FB tak ramai yg menyimpan hasrat utk mencari jodoh.. mereka menyimpan hasrat utk berkenalan dahulu, sehingga tiba masanya mereka nak jadikan kawannya sebagai teman hidup ;D

    kalau kita nak cari jodoh atau pasangan di internet boleh cuba matrimonial site ^^

    ReplyDelete
  17. KY belum pernah buat perkara2 yg tertera di perenggan atas, KY kan orang baik hehehehe...selama KY ber fb, KY tak pernah on chat...rasa macam semaklah...

    ReplyDelete
  18. kekdang bahaya gak bertemu jodoh di fb ni. 'senang terpikat mudah berpisah'

    ReplyDelete
  19. Kalau carik joidoh kat FB tu normal kot..tp yelaa for me pulak rasa benda tu Nonsense,tp xsangka ramai jugk hidup bahgia eventho kenal melalui FB,tp bole ke cari jodoh kat blog ni kan?? How?? Hehe

    ReplyDelete
  20. @Jna marcello
    kalo cari jodoh melalui fb kemungkinan dapat kot..tapi kalo cari jodoh melalui blog rasanya tipis la harapan tu..hehe

    ReplyDelete
  21. bro temui jodoh di laman facebook pada tahun 2009.

    Tapi mula rapat tahun 2011.. dah bulan 11 nie majlis

    ReplyDelete
  22. xnak aku cari jodoh dlm FB .hahaa

    ReplyDelete
  23. apa kata nick buat satu sagmen..untk mencari pasangan di blog nick.. Ta bg idea je.. Tapi kerjasama pd yg nak join kena jujur la.. Plateform pada blog nick.. Ta yakin dgn nick..

    Kalau nick setuju la

    ReplyDelete
  24. kejujuran harus dititik beratkn..kalau yg main kotor. Ban je.x de kesian2... Kena tegas sikit..peduli apa org kata ini blog nick nashram yg punya' hahahaha(suara gema cam dlm gua)

    Jgn marah ee

    ReplyDelete
  25. bahaya kot zaman sekarang ramai yg x jujur

    ReplyDelete
  26. infonya mantap,,
    dan sangat menarik,,,

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.