iPhone + iPad + iPod = iBankrap

.
Bayangkan kalau korang dah kahwin nanti, dah ada anak semua dan tiba-tiba anak korang mintak suruh beli iphone, ipad dan ipod. Contoh :

Anak sulung : Mak, kawan-kawan along semua dah pakai iphone 5..malu la nak guna handphone keypad ni..zaman mak dulu guna 3310 standard la..zaman along ni zaman smartphone..kalau mak tak beli along tak nak makan nasi.

Anak tengah : Ayah, laptop yang beli tahun lepas dah rosak..tu la beli model cikai sangat..so, nak mintak la ayah tolong belikan ipad..senang nak bawak ke kuliah..ala, bukan mahal sangat pun..lagipun apple tengah buat promosi sekarang ni..boleh la ayah.

Anak bongsu : Mak, masa adik balik sekolah tadi adik tengok ada orang buat promosi jual ipod..walkman adik tu dah tak up to date..kalau mak beli adik janji akan dapat nombor 1 dalam kelas..janji ditepati. 

Mak : ipaid

Ayah : ibankrap
 
 
Korang mampu..kekeke..untuk pengetahuan korang, iphone 5 baru je dilancarkan dan bakal memasuki Malaysia sekurang-kurangnya 2 bulan lagi. So, ini adalah harga iphone 5, harga ipad dan harga ipod. 

- Harga iPhone 5 adalah sekitar dari RM2150 hingga RM2799. 
- Harga iPad adalah sekitar dari RM 1,499 hingga RM 2,499.
- Harga iPod adalah sekitar RM 179 hingga RM 829

So, nanti kalau anak korang mintak suruh beli,korang terus bagi ke atau macam mana?


Entri lain yang mesti dibaca :

iPhone + iPad + iPod = iBankrap iPhone + iPad + iPod = iBankrap Reviewed by Nick Nashram on 08:58:00 Rating: 5

10 comments:

  1. minta maaf semua.. saya tengah buat entry pasal segmen kita ni.. So dalam entry tu penganjur minta masukkan sekali

    nama kumpulan:

    Senarai ahli

    logo kumpulan

    motto kumpulan

    serta pandangan tentang game ni

    So sekarang ni, saya nak buka cadangan kat korang semua untuk memenuhi syarat tersebut.. Sila bagi cadangan dalam kadar yang segera selewat lewatnya pada pukul 5.00 petang ini.. Boleh tak??

    Kat rumah tak de laptop, agak susah sikit nak buat dalam phone.. huhuhu minta kerjasama semua ahli

    ReplyDelete
  2. x de maknanya diorang nak dapat.. apelah nk dibangga sangat dgn gadget tuh.. ish22. dah lh harga cekik darah.. bila jatuh terus pecah.. itu nak harga sampai RM2000?? baik beli emas.. lagi berbaloi.. ye dak??

    ReplyDelete
  3. kalau baru kahwin
    bini: iphone 5
    ayah n mak mentua: iphone 3 n 4

    ReplyDelete
  4. I pun garuk kepala tgk harga..

    ReplyDelete
  5. pernah ank sedara minta hadiah hrjd hanset rm300++ pun x mampu ku nk tunaikn, inkan pula ipad.

    ReplyDelete
  6. ada certain part tu bagus

    ada certain bab tu wat perabis duit je

    nak glame glame bule rrr

    ReplyDelete
  7. INFO TERKINI – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
    PERINGATAN!!! Hari ini adalah hari terakhir untuk siapkan TUGASAN IMUNITI episod 1. Postkan entri tugasan tersebut sebelum AHAD 16 SEPTEMBER 2012 Jam 1200 tengah malam.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.