Model Handphone Apa Yang Paling Tahan Lama?


iPhone 5 dah keluar..mesti korang tak sabar nak beli iPhone 5 kan.. iPhone 4s pun aku tak mampu nak beli. Tengok gambar je la nampaknya. Hari ni aku macam terfikir dah berapa banyak handphone aku guna agaknya sejak mula guna handphone. Yang paling aku ingat adalah yang first dan yang latest sebab kedua-dua handphone ni paling tahan lama.

Sape pernah guna handphone jenis Nokia 3310 (tiga tiga sekupang) sila angkat tangan sikit..hahaha..kalo korang sezaman dengan aku, mesti korang pernah guna model handphone yang paling tahan lasak ni. So, ini berdasarkan pengalaman aku sendiri yang pernah guna Nokia 3310. 


Antara kelebihan Nokia 3310 :

1. Boleh menari pusing-pusing bila vibrate
2. Jatuh dari tingkat 3 boleh guna lagi
3. Jatuh dari katil selamba je
4. Masuk dalam mesin basuh still takde masalah
4. Baling dekat anjing yang kejar pun boleh mati
5. Terpijak pun tak pecah
6. Kena curi kira halal je
7. Seminggu tahan lagi bateri
 



Rasanya Nokia 3310 memang tahap legend. Pakai smartphone sejam je dah kena charge balik. Terfikir jugak buat apa beli smartphone beribu-ribu ringgit tapi pakai untuk call in out je dan untuk SMS. Lebih-lebih lagi sekarang ni yang jenis touch screen. Jatuh sikit berkecai skrin. Silap letak lesap smarphone tu. Nak tak nak kena spare jugak handphone keypad.

Walaupun dah tak guna Nokia 3310 ni, tapi tetap simpan buat kenangan. Rasanya korang mesti malu nak tunjuk kalo guna handphone jenis model ni..kekeke..So, handphone apa korang first guna dan model jenis apa yang tahan lama? Pendapat yang terbaik bakal memenangi sebuah handphone jenis model three three ten :)


Entri lain yang anda mesti baca :


Model Handphone Apa Yang Paling Tahan Lama? Model Handphone Apa Yang Paling Tahan Lama? Reviewed by Nick Nashram on 08:25:00 Rating: 5

22 comments:

  1. dulu tahun 2002 pakai 3315...kira lbh kurang la dgn 3310 ni...jatuh bercerai bateri, sehat walafiat lg...cerr touch skrin p hempap kat kt lantai tgk, apa jd..hehe

    ReplyDelete
  2. dulu sy pun pernah pakai 3310. wahhh jatuh tangga sampai ke bawah pun ok lagii...

    iPhone 3gs sy baru jatuh sekali dah bengong... nk tunggu iPhone 5S.. :)

    ReplyDelete
  3. aku beli handphone sony w8 , sekejap je dah kene charge balik , so aku terfikir kalau tgh emergency lak camna nak call member..

    ReplyDelete
  4. Waktu dkt asrama dulu, dorg beli handset ni byk2 so bila ad spotcheck je xkisah pun warden rampas.. yg penting simcard kena sorokkan haha
    sbb harga yg 2nd hand murah2 xD

    ReplyDelete
  5. Hpfirst yang yuyu guna adalah nokia 3310 nilah.. memang terbaik wook..

    ReplyDelete
  6. kelakar klu pasal h/phone ni --
    akak guna handphone atur tu yg besar gabak - dapat beli murah dgn staff TM - skrg udah tukar pakai NOKIA X3 je

    ReplyDelete
  7. ada jual lagi tak phone nih? hahaha//

    ReplyDelete
  8. cikgu ma : kalo jenis touch screen jatuh ke lantai jawabnya takde harapan da..huhu

    hetty : bayangkan kalo iPhone yg jatuh..nangis tak berlagu la jawabnya :)

    mad : kalo emergency maknanye public phone jugak la yg kena carik.

    everything's evething : sekarang ni ok dah..siap boleh bawak ke sekolah lagi tahun depan :)

    cik yuyu : sama la kita..time tu student lagi takde duit..huhu

    delimasari : yg besar tunak letak dalam poket camne tak tau..skng ni makin canggih makin kecik pulak.

    fifi : yg jenis ni dah masuk dalam muzium negara :)

    ReplyDelete
  9. hmmm...... 3310.. like like.. haaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. ngarut la ifon2 ni
    design sama
    20pecent ringan
    tp function telefon adalah sama

    hahah so pakai hp yg ada torchlite atas tu

    lg kool

    ReplyDelete
  11. org laen sume komen entri, anas nak puji cursor baru cikgu, kemaen, hehe-Oh, dulu anas pakai phone ni gak- syok tu.

    ReplyDelete
  12. xpenah ada pengalaman beli hp too. still xada duit masa dl.haha

    ReplyDelete
  13. memang tahan lama. saya still ada sebiji 3310. sekarang nak cari yang 3210 lak. hehe

    ReplyDelete
  14. hahahaha saya jadi ketua??? huhuhu takpelah, saya terima sebab masa dah sangat suntuk ni.. apa apa hal, sila datang ke blog sya.. shoutbox tempat kita berkomunikasi.. setuju semua?? kalau setuju atau ada apa apa cadangan atau tak setuju saya jadi ketua, sila chat kat shoutbox ye...

    dari segmen battle royale...

    ReplyDelete
  15. 3310 HANDPHONE paling PADU!!! mmg legend la 3310 ni....kalau ada jual lagi skang ni..aku akan beli..aku x kan rasa malu kalau guna handphone skang...xde hal

    ReplyDelete
  16. dayteenlea : iphone 4 ngan iphone 5 design lebih kurang sama je nampak..harga ribu riban jugak..hahah

    anasyg : heheh..cursorbaru tukar..jemu dah guna yg lama tu.

    afiq : masa jadi student duit bergantung ngan mak bapak je la :)

    zarif :heheh..cari2..bolehbuat koleksi model 3310.

    ameng : ok, takde masalah.kalo ada apa2 sume pegi ke blog ko :)

    fauzi : memang tahap legend kalo nak banding ngan handphone skng..boleh la buat koleksi 3320 banyak2.

    ReplyDelete
  17. Aku pun rasa 3310 paling tahan.

    Salam Nick!
    Mcmana ko edit post comment blog ni jadi full "dofollow". Aku ada ikut tutorial pasal ni, tp follower yg comment blog aku tetap "nofollow"

    Lg satu, Nick..
    "Nama Orang rel= says:" mcmna "rel=" blh terkeluar kat situ yer. mcm ada silap je tu..

    ReplyDelete
  18. Btl..masa aku beli dulu RM700 beb!!

    ReplyDelete
  19. tahun 2004 dulu ayah bagi handphone 3310 ni, bergayut sampai panas telinga, bateri langsung tak terjejas. baling anjing kejar pun mati anjing tu. kekeke..

    sekarang handphone dah besar dari tapak tangan kita. silap2 buat tampar perompak pun boleh. tapi lepas tampar, kompom hp tu masuk wad. :p

    apa2 pun 3310 terbaek. kalau ada dijual lagi, nak beli 1. :)

    ReplyDelete
  20. hanif : perghh,mahalnye time tu..skng ni bape puluh je..hahah

    rafflesia : kalo handphone 3310 jatuh atas kepala bengkak kepala tu..hahah..memang terbaik la model ni kalo nak dibandingkan ngan handphone skng.

    ReplyDelete
  21. Saya pakai nokia 3310 tahun 2000 kalo tak silap, HP kedua saya... HP pertama nokia 3210, rosak sbb terendam dlm reservoir air flush toilet waktu menunaikan bisnes hehehe . Mmg tahan lasak dan bateri kaw2 lama sampai kadang2 jenuh bercakap pun tak abis2 gak bateri dia hehehe. Dua2 model ni saya masih simpan lg. sentimental value beb... Mmg legend

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.