Surat Untuk My Future Wife


Kehadapan my future wife(s)

I menulis article ini bukan lah kerana dicabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife(s)

I don't know who are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh ke lantai pun orang still nak makan. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s)

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife(s)

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bull****. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.
Surat Untuk My Future Wife Surat Untuk My Future Wife Reviewed by Nick Nashram on 17:22:00 Rating: 5

12 comments:

  1. haha.. ingatkan cikgu yang tulis ni :D
    saya pun nak kena belajar memasak jugak nih, kalau tak hampeh nanti. hehe

    semua orang nak perfect, tapi tak ada seorang pun yang perfect. kan2?

    ReplyDelete
  2. hahah,,cikgu segan r nak tulis camne.orang pompuan kena pandai masak taw.nanti xdela suami makan kat luar. x one is perfect.setiap org ne saling melengkapi satu sama lain.

    ReplyDelete
  3. hahaha...awesome letter ..and cute too! i tot u yang menulis...rasa nak reply je surat tu...hehehehe...saya datang mencarik encik...kikiki...btw enjoy reading it. follow me too :)

    ReplyDelete
  4. tacing lah dengan entry ni huhu..

    ReplyDelete
  5. nur haza : kalo camtu buat la letter to my future husband pulak..huhu.mst best entry tu.

    cik najihah :ahaha,,pengakuan ikhlas sorang laki pada future wife dia.

    inchie hlovate : yess,,nice entry :)

    ReplyDelete
  6. Cik Leha : cepat cari I. wakaka :D
    Anyway, tenks for following me. And... pesanan dari penaja, tulang rusuk takkan cari pemiliknya tapi pemiliknya yang kene cari tulang rusuknya yang hilang. Wallahuaklam.:)

    ReplyDelete
  7. Gadis tabah : sama-sama. dalam betul makna pesanan dari penaja tu..huhu..setuju..kepada lelaki, sila la cari pemilik tulang rusuk anda sebelah lagi..

    ReplyDelete
  8. sumpah romantik ni.haha.jiwang pulak tu.tapi tak leh bla wife(s). ade makna tu.ahha.

    ReplyDelete
  9. assalamualaika...hahahaaaa...nice..impian mungkin leh jadi kenyataan...merajuk jer tambah lagi 1 yer

    ReplyDelete
  10. hahaah..bgus la surat ni.. i wish somebody will send me surat mcm ni ahahhah :D

    i pon xnk mncari! kah3

    ReplyDelete
  11. ambooooiiii.. ada hurup S dalam kurungan ye???

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.