Apa Anda Buat Bila Stress?



Aku kalau stress pasal kerja dan PBS yang berlambak, tempat yang aku biasa pergi konpem bowling centre. Nak kata pandai main boling tu tak adalah sangat, tapi kalau setakat 5 6 kali strike tu boleh la buat..kekeke. Bukan apa, bila main boling rasa macam kita baling masalah tu keluar dari kepala..dapat la enjoy sikit. Dan kat atas tu bowling centre kat Melaka..tempat yang aku selalu lepak.


Dan satu lagi tempat yang aku biasa lepak bila boring atau stress ialah shopping mall. Kadang-kadang aku ajak kawan..kalau malas nak berteman, pergi sorang je..tapi bukan forever alone macam ni. Niat saje je nak jalan-jalan, tapi terbeli jugak 2 3 pasang baju..hahah. Aku pantang betul kalau tengok ada sale atau baju yang berkenan..konpem terus beli. Lebih-lebih lagi kalau gaji baru masuk. So, korang buat apa bila stress?


Apa Anda Buat Bila Stress? Apa Anda Buat Bila Stress? Reviewed by Nick Nashram on 9:47:00 PTG Rating: 5

25 ulasan:

  1. ouhh kaki shopping jugak cikgu ni. hee. bile stres slalu main2 dengan kucing je. tenang bila belai2 dorang. hee :)

    BalasPadam
  2. setakat ni, KY belumlah terkena stress yg teruk, kalau setakat biasa2, ala..KY tak buat apa2pun...duk rilex je hihh

    BalasPadam
  3. Kalau saya stress confirm menari :D Most of the time dapat choreograph tarian baru masa stress, haha. Idea macam berlambak masa stress. APAKAH?? LOL.

    BalasPadam
  4. kalau stress sy tdo.. makan coklat.. hehe.. kurg stress skit..

    BalasPadam
  5. x jumpa pun kat bowling mlaka, slalu gak g situ

    BalasPadam
  6. plan untuk create perfect crime. hahaha~

    xde la.. kalau tension sangat sama ada pegi tempat yang tenang.. masjid, taman botani. xpon tido..

    BalasPadam
  7. Salam Nick..berhari tunggu Nick update blog.. :)

    Saya kalo stress mesti g jogging atau abiskan masa kt gym.. bile dh keluar sume peluh, saya rasa stress pun keluar skali melalui peluh tu.. puas.

    BalasPadam
  8. hei!

    thnks supin tmpat kami

    BalasPadam
  9. Bowling??? wah...bleh de game nie....malam smlm nk p main kt Kbmall...but fullbook.....xleh nk lempar jagk malsh....

    BalasPadam
  10. same laa kite. bile stress jew g main bowling 2-3 game !! hehe

    BalasPadam
  11. kalau stress biasanya saya akan online, and sibukkan diri.. update blog ke.haha...tido pon ok gak.. kaki shopping jugak erk?

    BalasPadam
  12. kalau stress , tidur je... tak payah nak fikir bnyk :P

    BalasPadam
  13. window shopping mmg normal..hehe.. lepaskan stress dgn karok pun best juga..hohooh

    BalasPadam
  14. boling mmg xreti main..classmates mcm dah acara rasmi tiap kali msuk elaun nk g main boling wlupun ke longkang..ahhaa..klu shopping mall tu x larat lg aih...elaun x ckup..aha:P

    p/s: klu lyeen boring suka lepak kat kedai mkaan..makan..makn..n makan..:D

    BalasPadam
  15. kalau sy stress suka pegi tgk movie yang seram2 lagi syok.. kalau tak pegi shopping sorang2.. lebih suka kalo ada duit, kalo xda duit lagi stress haha.. n last pegi pantai dpt tenang skejap.. luas rasa dada bila tgk keindahan pantai

    BalasPadam
  16. bahaya klu tengah stress pergi shopping complex...confirm terbang RM.... hehe

    BalasPadam
  17. kalau stress dan kalau x stress pon selalu pi makan. pi soping . errrkk..melayang wang ku...hehehe

    BalasPadam
  18. Kadang2 dengar lagu je bila stress hehe.
    Kalaulah kat tempat saya ni ada boling memang dah lama pegi dah, malangnya takda hahaha.

    BalasPadam
  19. kalao stress layan simsimi hahahaa :P

    BalasPadam
  20. kalau stress RKO kawan. kaco kawan..

    BalasPadam
  21. wow, kaki shopping.. pantang tgok sale. hehehehe.. stress ? tgok bola la, MU

    BalasPadam
  22. kalau boring suke makan.... ^^

    BalasPadam
  23. heee..sama la kte..kalo stress or boring ke, msty pegi shopping, kdg2 tu juz window shopping, but now juz tgok kat online shopping je, tu pn boleh hilangkn stress..heeheh :D

    BalasPadam
  24. dlm bebanyak entry yg aQ bacer, this one yg aQ paling tetarik nak reply.

    stress solution aq simple je
    either,
    family.outing.pray

    extra skit tang yg last tu..insyaallah tenang jiwa ^_-

    tp aQ akan g jejalan dulu~tempat2 fav' aQ~sensorang sambil pikir panjang~

    BalasPadam

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan,spam dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.