6 Perbezaan Sebelum Berkahwin Dengan Selepas Berkahwin

Bila dah berkahwin, gaya hidup memang akan berubah. Takde dah gaya hidup solo. Contoh mudah, dulu masa single, kalau dalam wallet tinggal RM50 je mesti dah menggelabah cari ATM. Rasa tak secure je..Sekarang, tinggal RM10 pun buat rilek selamber badak je sebab tau dah orang sebelah boleh cover. 

Dulu masa single, kalau rasa lapar, pergi dapur masak maggi je..Sekarang dah ada orang yang tolong masak. Kita pulak tolong makan je.

Bestkan kahwin..hehe

Lagi contoh perbezaan sebelum berkahwin dengan selepas berkahwin. Memang rasa susah nak adapt tapi kena terima perubahan tu secara slow.







 Yang masih single tu, cepat-cepat la kahwin ye :)
6 Perbezaan Sebelum Berkahwin Dengan Selepas Berkahwin 6 Perbezaan Sebelum Berkahwin Dengan Selepas Berkahwin Reviewed by Nick Nashram on 13:25:00 Rating: 5

12 comments:

  1. Dah kawen....alhamdulillah....eh mana entri kawennya...

    ReplyDelete
  2. ahaha.. gambar paling bawah tu yang paling win!!!

    Tahniah abang nik and kak muja.
    Im so happy for both of you.

    maaf sangat tak dapat hadir pada hari bahagia kalian sebab yuyu masih kat penang, sekarang tengah final exam. apa-apa pun, doa yuyu dari kejauhan untuk abang dan kakak kesayangan yuyu ni moga abang nik dapat mengemudi bahtera cinta yang dibina dengan baik. amiin.

    barakallah! :)

    ReplyDelete
  3. haha kelakarlah Nick.. apapun selamat pengantin baru buat Nick dan Muja, semoga berbahagia hingga syurga.Ianya satu permulaan dalam melayari cinta suci di alam rumahtangga. :)

    ReplyDelete
  4. Ada betul..ada yg x betul.. hehe

    ReplyDelete
  5. hahaha perbezaan yang tang gaji tu.. omg... takutnya .. HAHAHA

    ReplyDelete
  6. sepatutnya klu masa bujang rm 50 , bila dah akhwin kena rm 100 . nafkah tu mana boleh biar isteri topup ... heh heh heh

    ReplyDelete
  7. Dh kawen ke? Slmt pengantin baru ye

    ReplyDelete
  8. dh kahwin ya...tahniah..berbhgia berkekalan hendaknya..utamakan famili lbh drpd segalanya.

    ReplyDelete
  9. hihihi syok nye kawennnn ;p

    ReplyDelete
  10. Selamat Pengantin Baru...Hidup berumah tangga, mesti ada perkongsian dan saling lengkap melengkapi...

    ReplyDelete
  11. weeeee yg last skali tu paling best! eh penulis blog dah kawen ea?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.