Kepada 0320551200 - Jangan Telefon Lagi Boleh Tak?

Dari bulan lepas lagi asyik terima panggilan dari nombor ni 0320551200. Mula-mula tak nak angkat sebab malas nak layan panggilan dari salesman yang jual insuran tu. Tapi kalau tak angkat takut nombor mana-mana menteri yang nak bagi job ribu-ribu ke..melepas..hehe. So, ada satu hari tu adalah terangkat sekali.

Insurans : Hai, boleh bercakap dengan Encik Nik?

Aku :(Sape pulak ni..dalam fikiran mesti orang yang nak promote insuran ni) ye saya (jawab lambat-lambat)
 
Insurans : Saya dari Bank Rakyat, encik ada masa tak?
 
Aku : Saya tengah kerja ni..sekejap tu boleh la.
 
Insurans : Ok, kami ingin kenal kan..bla bla bla...insuran dari kami ni..pot pet pot pet (tak fokus apa yang dia bebel..haha)

Sebelum dia pot pet lagi, aku terus letak telefon and off sekali..

Hari ni je dapat 5 kali call dari 0327247300 dan 0320551200 . Aku rasa sekarang ni makin menjadi la gangguan dari telemarketing ni. Bayangkan tengah drive, tiba-tiba handphone berbunyi. Cepat-cepat kita angkat ingatkan ada panggilan penting dari mana-mana orang, bila angkat rupanya telemarketing. Tengah tidur, tengah masak, tengah mandi, bila dengar panggilan konpem korang lari nak jawab panggilan tu kan. Memang angin satu badan la bila kita jawab, dia nak promote insuran yang boleh jadi scam. Ganggu privasi orang je.

So, kalau dapat nombor macam ni, jangan percaya sangat..terus save no ni, 'PENIPU'. Kalau dapat je panggilan dari nombor tu, terus reject. Berhati-hati semua. Jangan bagi apa-apa info pun kat diorang..entah dari mana dapat nombor kita ni..sudah tentu dari pihak tak amanah, lelongkan nombor kita.

Antara nombor yang korang jangan angkat

0320750000, 0320366888, 0320550700, 0322039688 , 0327874200, 03-2724-9600, 0327263500 , 0320366888, 0320941222 , 01112315979, 01112164979, 0379629200, 036044400, 0320551200, 0327261700, 0327247300 dan banyak lagi.
Kepada 0320551200 - Jangan Telefon Lagi Boleh Tak? Kepada 0320551200 - Jangan Telefon Lagi Boleh Tak? Reviewed by Nick Nashram on 18:23:00 Rating: 5

25 comments:

  1. kalau aku kena, aku kata maaf tak minat. kalau dia nak cakap lagi, aku terus je letak.

    ReplyDelete
  2. Salu juga dapat call dari no macam nie....tapi tak layan....

    ReplyDelete
  3. selalunya kak ana jawab je tak berminat cik, tq... dia paham lah pulak ,sekarang ni yang rajin call agen astro suh tambah pekej bagai... :(

    ReplyDelete
  4. okey noted.. dapat call dri no tu. ecah simpan phone di dasar almari . hohoho

    ReplyDelete
  5. KALAU SEKALI DIJAWAB PANGGILAN GINI PASTI BERULANG BNYK LG PNGGILAN YG MASUK...

    ReplyDelete
  6. kalau nampak nombor yg tk dikenali telefon,mula-mula cik anggur silent telefon untuk sementara

    ReplyDelete
  7. setuju, baru ja 2 hari lepas angkat..ku sangkakn ada org dr tempat kerja call nak bg keje..rupanya hampeh..sgtlah hampeh, nak letak phone kesian..huhu..dgr jelah..pastu ckp xberminat..gedik nak suruh ambik jugak..mmg xfham bhasa..

    ReplyDelete
  8. Salam... kalau no tu saya tak save kan memang takkan angkat... sekali dilayan dia ada mark kat database diorang yg kita ni berpontensi jadi non stop lah dia call... bukan ke hp sekarang ni boleh buat reject panggilan... kalau dia call akan terus masuk ke voicemail...

    ReplyDelete
  9. pernahhhhh kena dah T__T n dh on pon insurans tu >_< w/pon RM56 hengget jek sebulan! tapiiiiii choiii sgttt malas dh nk komen pasal org insurans yg sukahati dia je nk col n paksa kita terima!!

    ReplyDelete
  10. dah pernah kena . tapi saya x angkat . terus je google no tu . hah ! mmg ada pun yg bagi amaran pasal no tu . terus je saya block ..

    ReplyDelete
  11. Sebagai seorang cekgu dan agen takaful, biase telefon orang ni untuk buat temu janji saje. Nak closing dalam tepon panjang lebar den nak cerita. Habis bil telepon den melambong.

    ReplyDelete
  12. kalau ada masa free boleh layan tu...

    ReplyDelete
  13. insurans selalu call aku... lpas aku cakap aku dah ade insurans dot dot dot, dia kutuk2 plak insurans yg aku amek tu.. haishh pening

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum... nick,

    kekadang mselim3 layan gak pihak insurans nie... mana tahu berminat. Tapi kekadng menganggu gak.. kekadang masa tgh meeting diaorang call...

    mselim3

    ReplyDelete
  15. saya pun selalunya buat gitu..tengah dia bercakap tu terus letak..heheh

    ReplyDelete
  16. suami selalu kena haha sya no tak kenal memang tak angkat..gasak le dia menelipon hehe

    ReplyDelete
  17. pernah saya tengking orang yang buat call mcm ni..tapi ada sekali tu saya biar je dia cakap..10 minit jugalah saya biar je dia cakap..dah selesai dia ckp, saya kata "Sorry..xminat" terus matikan call. hahahah

    ReplyDelete
  18. Betulll sangat..ada sekali tu, saya cakap elok-elok, bgtau saya tak berminat..pastu, dia tanye pula nape tak minat..bila saya ckp saya da ada insuran..pulak tu saya x kerja nak beli banyak2 insuran..bole plak dia nak marah-marah ckp "takkan nak beli insuran rm36 pun xde duit kak"..eh eh eh..dalam hati budak ni..orang ckp baik2, dia plak nak hangin..

    Sorry..tetibe ter'emo'..*tarik napas*hembos* hehehehe

    ReplyDelete
  19. kalau dapat cakap ade kerja..hehe

    ReplyDelete
  20. Td ad nombor ni 0320353200 call.. Sya xjwb pun..maybe dr insurans kot

    ReplyDelete
  21. 03 20353200..td dpt cll..telemarketing ke ni?

    ReplyDelete
  22. almost every day dapat call dari 03 203 53200... rasa menyampah tahap gaban ni..annoying tul

    ReplyDelete
  23. tiap2 hari dapat call dari no 03 20353200.. jadi sakit hati la plakkk

    ReplyDelete
  24. install application whoscall kat playstore ade....sgt berguna utk kte utk elakkan samapah2 telemarketing ni....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.