Azab Dan Balasan Meninggalkan Solat 5 Waktu Dengan Sengaja


Secara ringkasnya balasan tinggal solat :

SUBUH : Allah akan mencampak ke dalam neraka Jahannam selama 60 tahun.
ZOHOR : Dosa seperti membunuh 1000 orang islam.
ASAR     : Dosa seperti meruntuhkan kiblat umat islam iaitu Ka'abah.
MAGRIB : Dosa seperti berzina dengan ibu bapa sendiri.
INSYA'    : Allah tidak redha tinggal di buminya dan guna segala nikmatnya.

Ada yang dalam kubur menangis meronta-ronta nak kembali hidup sebab nak qada solat-solat yang ditinggalkan..nauzubillah

Azab Dan Balasan Meninggalkan Solat 5 Waktu Dengan Sengaja Azab Dan Balasan Meninggalkan Solat 5 Waktu Dengan Sengaja Reviewed by Nick Nashram on 10:45:00 Rating: 5

15 comments:

  1. Seramnya baca. Apa pun thanks sebab berkongsi kengerian bersama. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  2. Peringatan untuk yg menaip komen ni. Terima kasih share..

    ReplyDelete
  3. menyegerakan solat sgt dituntut...moga Allah mengampuni dosa2 kita kerna kita insan2 yg lalai n berdosa...

    ReplyDelete
  4. Tq sharing..
    erm! sama perbaiki sholat..kak ni pun pandai terlalai..huhu..

    ReplyDelete
  5. peringatan untuk hambaNYA yang lalai =)

    ReplyDelete
  6. Terima kasih share..ingat nak ambil n nak share kat blog akak juga boleh..takutnya baca

    ReplyDelete
  7. kak intan minta izin share ya

    ReplyDelete
  8. tq 4 sharing bro..
    owh meninsafkan..
    salam jumaat :)

    ReplyDelete
  9. takzkirah yg baik dikongsikan.
    dan peringtan buat diri saya :)

    ReplyDelete
  10. terima kasih kerana mengingati

    ReplyDelete
  11. Solat adalah tiang ibadah kita. Kalau tiangnya tak kukuh pasti rebah..jom sama-sama kita jaga solat kita...Kalau yang lima waktunya tak sempurna,banyakkan amalan solat sunat. Semoga hidup kita lebih diberkati..

    ReplyDelete
  12. tq cgu nick..peringatan utk sy yg sering alpa..:D

    ReplyDelete
  13. terima kasih...peringatan untuk saya...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.