20 Tempat Honeymoon Paling Best Di Malaysia

Musim cuti sekolah ni rasanya ramai yang bakal kahwin. So, kalau korang masih tak boleh nak decide tempat mana yang best untuk honeymoon kat Malaysia, aku suggest korang boleh cuba usha tempat ni. Yang tak kahwin lagi pun nak pergi bercuti boleh je..hehe

Pulau kat Malaysia banyak. Malam-malam lepak bawah sinaran bulan tepi pantai..menghayati suasana berbulan madu.

1. PULAU REDANG
2. PULAU LANGKAWI
3. PULAU TIOMAN
4. PULAU PANGKOR
5. PULAU PERHENTIAN
6. PULAU KAPAS
7. PULAU MABUL
8. PULAU SIBU
9. PANTAI PORT DICKSON
10. PANTAI DESARU
11. CHERATING
12. TANGJUNG ARU

Kalau yang suka pergi ke tanah tinggi atau tempat sejuk, tempat-tempat kat bawah ni memang sesuai. Sejuk-sejuk ni bagus kan untuk suasana honeymoon..hehe

1. BUKIT FRASER
2. BUKIT TINGGI
3. BUKIT LARUT
4. BUKIT BENDERA 
5. GUNUNG KINABALU
6. KUNDASANG
7. GENTING HIGHLAND
8. CAMERON HIGHLAND


20 Tempat Honeymoon Paling Best Di Malaysia 20 Tempat Honeymoon Paling Best Di Malaysia Reviewed by Nick Nashram on 10:51:00 Rating: 5

22 comments:

  1. tau xpe..akak yg bwu kwen ni pun nk g hneymoon kt lngkawi..hehe..

    ReplyDelete
  2. nak honeymoon kat Pulau Perhentian ah nanti. haha

    ReplyDelete
  3. pilih2 mana tempat nak honeymoon semuanya cantik belaka... tp musim banjir ni elok tolong keluarga r sedara mara yg terkial-kial melawan banjir yg melanda.

    ReplyDelete
  4. best...entri yang baik...salam blogging.

    ReplyDelete
  5. wow ! Mg menarik , tak perlu pon nk honeymoon jauh2 .

    ReplyDelete
  6. waaah jadi pengen ke malaysia nih :) heehee salam blogging

    ReplyDelete
  7. nak pegi semua pulau2 tu boleh? hehehe

    ReplyDelete
  8. pulau mmg sesuai berhoneymoon, klu tempat sejuk, sejuk sgt pun tak leh gak.. huhu

    ReplyDelete
  9. kalau dapat pegi semua tempat mmg best..:))

    ReplyDelete
  10. Aha! Bookmark page ni. Nanti before kawen nak travel to semua tempat ni :D Dah ada laki anak nanti limited sikit kan. Haha.

    ReplyDelete
  11. wah .. mmg dok cari tempat utk honeymoon pon .. hihi ..

    ReplyDelete
  12. Perancangan dalam list ni... Ehem ehem mesti tuan blog ni da nak plan kahwin ni hehe

    ReplyDelete
  13. Sejuk memang best la kan honeymoon. Memang ke bulan kot...hahaha...

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  14. Yang mana satu pilihan hati Nick? Dah mula menabung ke...cepat2 le

    ReplyDelete
  15. aku nk g tmpat sejuk2 je lah nnt..
    sejuk2 kan mesti syiok mauhahaha
    gatai dah

    ReplyDelete
  16. boleh buat rujukan lepas ni..hehe,

    ReplyDelete
  17. saya memilih tempat tinggi sbb suka lihat kehijauan aka pemandangan alam .

    ReplyDelete
  18. emm...CV pilih cameron highland..buleh?? hahaha

    ReplyDelete
  19. tetiba saya terbaca entry and i was hoping for korea to be listed,, hahaa

    ReplyDelete
  20. pantai palestine ag best..

    ReplyDelete
  21. Pilihan saya klo nk honeymoon..mst la tempat yg dingin,sejuk..klo nk tgk pmandangan cntik dgn bunga2 segar..g cameron highland..klo nk enjoy..nak rasa seronok(kalau pasangan tu jnis lasak x pnakut) aku pilih genting..klo nk kedamaian n jauh dri hiruk pikuk mnusia..aku pilih bkt fraser..mmg sunyi n tenang..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.