Lelaki & Perempuan : Siapa Yang Perlu Propose Dulu?


Lelaki yang propose dulu memang dah biasa. Baru la gentleman..tapi tak semua gentleman. Lelaki pun macam perempuan jugak. Kadang-kadang malu lebih..malu tapi mahu..hehe


Perempuan yang propose dulu memang rare dan tak ramai buat. Cuma bila perempuan yang nak start dulu tu..kena hati kental macam rambo la. Takut kena reject? Kena reject tu benda biasa..aku pun pernah dapat anugerah ni 2 3 kali. 

P/S : Kalau dah suka sama suka, kena perlu tunggu satu pihak propose dulu?

Lelaki & Perempuan : Siapa Yang Perlu Propose Dulu? Lelaki & Perempuan : Siapa Yang Perlu Propose Dulu? Reviewed by Nick Nashram on 12:13:00 Rating: 5

23 comments:

  1. hahaha....kalau dah suka..tak kira pihak perempuan ke? lelaki ke?...memang dia terima..hahaha

    ReplyDelete
  2. u never try, u never know.

    acceptance and rejection is part of our life.. dont afraid :-)

    ReplyDelete
  3. sesiapa pun boleh asalkan masing - masing berfikiran terbuka dan dah confirm x reject ... heheheee

    ReplyDelete
  4. Lelaki yg kena propose dlu..maintain lah style lama..hehe

    ReplyDelete
  5. haha.. aku pun pernah reject pompuan byk kali.. demand sngt. last2 sampai skrg x de awek..


    hahahak!

    ko x pe bro. hensem. berkerjaya. ramai awek luar sana berebut . :D

    ReplyDelete
  6. sy y propose dlu... hahaha
    mcm xmalu je...

    ReplyDelete
  7. pempuan slalu bg hint, laki kne propose.. ;)

    ReplyDelete
  8. hahaha..tapi kalau suka sama suka tak payah tunggu nak purpose :)

    ReplyDelete
  9. hahaha , kena reject tu perkara biasa, pernah kena , tapi buat rilex sudah :D
    mmg malu kena reject , tapi rasanya , itulah pengalaman...

    ReplyDelete
  10. Propose dalam nada bergurau. Masalah jugak kalau macam ni, tak tahu serius ke tak. Ada kawan buat macam ni kat kawan lagi sowang.

    ReplyDelete
  11. sy propose sorg laki mlalui abg sy. Hahahaha.

    ReplyDelete
  12. HA. HA. But what I see org skrg takda nak propose2 dh. Biasanya akan bila dh suka terus plan je. Bg sy propose ni kurang best, bila plan sama2 baru best. HEHE :D

    ReplyDelete
  13. sebagai lelaki, aku amat2 berbesar hati kalau dilamar oleh seorang wanita..

    kadang2 memulakan langkah pertama itu sgtlah sukar, tp lepas dari tu... tau la nak buat apa kan?

    tp apapun, lumrah dlm dunia ni, laki yg patut memulakan sesuatu... jd nak atau tidak... kene la kita yg memulakannya..

    baru la gentlemen katanya..

    kata diorang la..

    kalau ikutkan aku, sapa2 pun ok?

    ReplyDelete
  14. perempuan pun ok propose. rasanya yang patut malu kalau bercinta lama2 tak kahwin2...

    ReplyDelete
  15. kene la laki mule dulu kalo dah suka sama suka. hahaha..

    ReplyDelete
  16. xde keberanian nak start dulu, kena reject mau 2 hari malu haha

    oh btw, awk memang asal pasir puteh kelantan eh? area mana?

    ReplyDelete
  17. Zaman sekarang ni istilah perigi cari timba dah tak relevan.. Tak kesah la sape propose sape, asalkan bahagia sampai syurga.. =)
    Nak bgtau ni, blog sudah bertukar nama & link.. Jemput singgah.. ^_^ Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete
  18. x yah propose2. masuk meminang terus.

    ReplyDelete
  19. pe lagi jumpa parent la..baru gentlemen..huhu

    ReplyDelete
  20. x kisah sape2 pun. dah cukup persediaan, on terus haha

    ReplyDelete
  21. entah bila org nk propose.. haha

    ReplyDelete
  22. kalau nak perempuan yang propose dulu, mesti kena kuat hati ni
    saya tahu saya tak mampu nak buat
    hahhaa

    ReplyDelete
  23. malu la klu pmpuan nk start dlu wlaupun mau..hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.