5 Sebab Kenapa Lelaki & Perempuan Tak Kahwin


Terbaca dalam majalah Wanita, antara faktor utama lelaki dan perempuan yang berumur 25 tahun ke atas dan masih tidak berkahwin.

1. Masalah kewangan.
2.Tidak berjumpa calon sesuai.
3. Kemajuan kerjaya.
4. Selesa hidup membujang.
5. Komitmen terhadap keluarga.


Kalau korang tengok faktor tidak berjumpa calon yang sesuai, peratusnya lebih kepada perempuan. Tak berjumpa ke memilih? hehe..sila jawab.

5 Sebab Kenapa Lelaki & Perempuan Tak Kahwin 5 Sebab Kenapa Lelaki & Perempuan Tak Kahwin Reviewed by Nick Nashram on 12:42:00 Rating: 5

30 comments:

  1. pehh..lelaki mmg xske hidup mmbujang eh?? haha!!

    ReplyDelete
  2. yes,memang selesa hidup bujang.hehe

    ReplyDelete
  3. Apa salahnya pergi mencari timba bagi orang perempuan...

    ReplyDelete
  4. Rasanya diorang memilih kot... hehehehe... Lelaki tak memilih tapi duit makin kecil sekarang...

    ReplyDelete
  5. tgok kat FB (page cari jodoh) kebanyakan perempuan. tapi yang memilihnye lelaki.. ye dok? haha. Just coment =)

    ReplyDelete
  6. Memilih itu perlu kerana sbg wanita kita perlukan seorang lelaki yang bukan hanya sbg suami dinama tetapi dialah pembimbing dalam kehidupan selepas berkahwin.

    Sekadar pandangan

    ReplyDelete
  7. Bagi sy komitmen kpd keluarga tu lg banyak..sampai ingat tak payah kahwin pun tak pa demi menyara keluarga..nasib baik jodoh awal sikit, jumpa dgn seseorang yg understanding haha..

    ReplyDelete
  8. hihi...kemain lagi cikgu...cikgu nie bila lagi...hahaha

    ReplyDelete
  9. Nick dalam kategori yang mane? hehe

    ReplyDelete
  10. Kena la memilih,menda melibatkan mase depan kan?? Pape pun semuanya jodoh ade yang cpat dan lambat je..

    ReplyDelete
  11. lelaki part tak boleh hidup membujang wooo haha tu yang ketara

    ReplyDelete
  12. ada org meminang , kawin ler saya ...
    huhuhuuuu

    ReplyDelete
  13. Ohh. Im below 25, tak tau lagi. Ohohoho..

    ReplyDelete
  14. masalah kewangan tu paling sya stuju

    ReplyDelete
  15. Aku?mungkin sebab Takde orang nak masuk 'line' pun.....

    ReplyDelete
  16. Tak dapat restu ibu bapapun (selalunya ibu) antara faktor terbesar juga selalunya terjadi pada wanita.Kadang-kadang ibu nakkan calon menantu yang terlalu sempurna untuk anak gadisnya.

    ReplyDelete
  17. wat masa ni, membujang dulu lebih baik. hahaha

    ReplyDelete
  18. nak yang perfect ja..mana nak jumpa kan..

    ReplyDelete
  19. Memilih kot cikgu..tapi tak semua lah..hehe..nak pilih Imam kita mesti lah memilih sikit...:):)

    ReplyDelete
  20. memilih itu penting. nak hidup selamanya kan. so, mesti lah memilih calon yang betul2 sesuai!

    ReplyDelete
  21. memilih kot... hahaha... nak some0ne y bleh bmbing kite,partner dunia dn akhirat.. mesti kena pilih...^^

    ReplyDelete
  22. dah seronok pegang duit, x terasa nak kawen haha

    ReplyDelete
  23. ayat terakhir hang tuh mmg sinikal...

    ReplyDelete
  24. skrg dlm kategori 3,4,5,2.. haha

    ReplyDelete
  25. For now...I am at number 4 :)

    ReplyDelete
  26. tak kawen sebab duit tak ade n komtitmen terhadap study dan kerjaya!

    ReplyDelete
  27. Emm..bagus2..sy pilih no 2..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.