Aku Cikgu Garang?


Semalam baru balik kursus PBSMR Tingkatan 3 kat SK Ismail. Sekolah ni tak ramai murid..tapi suara cikgu riuh rendah. Garang suara diorang.Teringat balik masa sekolah rendah dulu, tangan aku ni selalu ada tanda birat kena rotan. Sebabnya tak siap kerja rumah BM. Perut selalu senak sebab kena pulas tak siap kerja masa pendidikan seni..padahal seni tak masuk UPSR pun..hehe

Tapi memang respect kat cikgu sekolah rendah. Berapa ramai budak sekolah rendah bermasalah? Jarang kan. Kalau sekolah menengah? Hurmm..tak payah cakap. Aku tak garang tapi tegas :) 



Amacam, ada gaya jadi cikgu seni tak? Berbaloi kena cubit masa sekolah rendah dulu..haha. Kalau budak-budak malas nak belajar, salah satu cara nak tarik diorang macam ni la.


Aku Cikgu Garang? Aku Cikgu Garang? Reviewed by Nick Nashram on 10:46:00 Rating: 5

25 comments:

  1. Perlu tegas. Tapi sekarang bahaya ni. Lebih sikit kena saman. Zaman saya dlu kalau mengadu, lagi kena getah paip. Tu beza dulu dan sekarang...

    ReplyDelete
  2. Setuju that zaman sekolah rendah cikgu garang kita ikut je... Tapi bile sekolah menengah cikgu garang memang kena laaa. hehe... Zaman dah lain dah...

    ReplyDelete
  3. ASSALAM...BUKAN SENANG JADI CIKGU NI...MESTI TEGAS N GARANG BERTEMPAT...

    ReplyDelete
  4. banyak sabar kena jadi cikgu. sbb tu aku tak mau. hehe

    ReplyDelete
  5. eh cantiknya siapa yang lukis tu?

    ReplyDelete
  6. dulu waktu sekolah rendah selalu kena duduk tepi longkang depan kelas sebab tak siapkan kerja agama. padahal agama pun tak msuk UPSR. Hahaha

    ReplyDelete
  7. kawan ni dulu rajin ponteng sekolah agama.

    Sekarang ni jadi cikgu mengajar Pendidikan Islam....

    ReplyDelete
  8. masa sekolah rendah smpai lah menengah..
    aku x ske subjek metematik...
    selalu fail! subjek2 sians piaw,kejurteraan ada rumus2 mat smua phaillll
    english lak cukop2 makan jeeewww
    huwawawa
    tapi seni mmg pebret.. smpai dpt hadiah kecemerlangan msa skola rendah huwawawa...
    itu je ku dpt A, syg UPSR x de seni hahaha.. law x mesti ku 3A hahaha
    tapi skrng aku jadi teknisyen.....
    buat kerja asist Enjinyoq.......
    acaner ni? huwawawawa
    pling best keja compony mat salehh..
    hari2 hntor report ayat mat saleh.. blom cmpor meting g...
    huwawawa
    pendek cite masa skola baloq liat..

    ReplyDelete
  9. Aiseyy, cantiknya lukis!

    ReplyDelete
  10. memang cool cikgu pandai melukis. takdelah bosan pandang depan..hehe

    baguslah tegas dgn anak murid, kalau tak tegas, diorg tak hormat..

    ReplyDelete
  11. suka cikgu tegas bukan garang. tegas, garang ada bezanya..

    p/s: kenapa bukan nik cikgu english saya dulu. Haha

    ReplyDelete
  12. masa sekolah rendah x kenal dunia lg..hihi

    ReplyDelete
  13. Dulu boleh tegas n garang.. Skrg budak boleh jwb.. Silap2 nanti xsedar ada budak skolah record lam phone.. Habislah.. Sedangkan itu keja kita.. Hanya jd cikgu jer yg blh paham


    Sy kat skolah tadika pun agak tegas n garang sedikit.. Budak tadika senang ekot jer hehehe...

    ReplyDelete
  14. wah-wah nick...hahaha...bergaya nampak cikgu sekarang nie...:)

    ReplyDelete
  15. tip top ar ckgu nashram..mana taw guru besar bagi kelas kat awk ajar seni,haa

    ReplyDelete
  16. Kalau lah cikgu saya suka lukis mcm ni, mmg tak mengantuk dlm kelas. Nak2, blajar literature, quite bored.

    ReplyDelete
  17. saya keluar topik mr . nick ...

    saya pernah lalui lapyy on pas tu trus jer off . klu masih under guarantee tu leh la anta kedai .

    ada sesetengah lappy dibekalkan emanual . boleh rujuk kat situ .

    saya cuma buat reformat . selepas tekan button on , trus tekan f8 / f2 . f8 ni reformat . maknanya lapyy akan jadi seperti asal mcm baru beli . segala file yg diinstall / save selepas beli akan hilang .

    klu nak lebih pasti tentang solution ni , nick pegi ke google type ttg masalah tu kat search dan pilih website berbentuk forum . kat situ nanti akan jumpa masalah yg seakan sama dan ada yg akan ajar mcm mana nak selesaikan ...
    hope dapat membantu ...

    ReplyDelete
  18. wah! ada bakat lah..cantik lukisan tu... erm! akak tak pernah kena rotan msa sekolah..budak baik bah...hihi

    ReplyDelete
  19. Hi nick! lama x menyinggah. Dah lain juga rupa blog ni. :)
    Akak rasa nick tak garang kot. Orang garang tak tulis blog! hahaha...

    ReplyDelete
  20. didikan melalui cubitan kat pinggang sewajarnya dielakkan. :( sakit gilerr. sy rela dirotan sepuluh kali dr dicubit. :( smpai skg trauma..

    ReplyDelete
  21. Salam Jumaat cikgu! busy ye?? :)

    ReplyDelete
  22. tak nampak garang tp tegas.. dulu kena pulas perut msa form 3 sbb xsiap nota sejarah. hehe

    good idea la nk tarik minat student.. lukis percy jackson ke :)

    ReplyDelete
  23. pergh lukisan.. cantik btol.. xyah ftastat buku kan.. hehe

    ReplyDelete
  24. smart sngat aih cikgu ni.. mau murid perempuan tertumpu kat cikgu ja.. hehe

    ReplyDelete
  25. Emm Chegu tegas sebab kalau tidak sape yang minat Math... (tak laku lah subjek ni sebab susah ... ni kata student lah)
    chêguzαm®

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.