Apa Yang Korang Akan Buat Dengan Gaji RM 26k?



Kelmarin baru je masuk gaji..yang tu terlebih excited bila tengok angka gaji. Kalau korang berada kat tempat aku, agak-agaknya apa yang korang buat jika dapat gaji RM 26k dalam akaun? Nak belanja awek takde..nak belanja kawan, masing-masing dah ada gaji..hahah


Apa Yang Korang Akan Buat Dengan Gaji RM 26k? Apa Yang Korang Akan Buat Dengan Gaji RM 26k? Reviewed by Nick Nashram on 10:35:00 Rating: 5

26 comments:

  1. Apsal smpai tunggakkan tu..

    ReplyDelete
  2. terkedu jap weh! xtau nk ckp apa..haha

    ReplyDelete
  3. bersedekah banyak banyak.. hehe..

    ReplyDelete
  4. simpan untuk hari tua,ngehngeh :D

    ReplyDelete
  5. Travel :)n bayaq hutang PTPTN :D hikhok

    ReplyDelete
  6. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  7. wow!! Banyaknya!!! wahhhh bagi ena sdikit la pe lagi.. Bhahaha. Pergi haji nick,

    ReplyDelete
  8. wah.. $__$
    haha..gurau ja sir..
    simpan ja la..menabung utk masuk minang anak orang..haha..dah ada calon belum? -__-

    taxpun menabung la ke tabung haji..hehe

    ReplyDelete
  9. banyak duit pun , pening ye :P
    haha , simpan je , nanti emergency senang la...tapi kalau lelaki , duit banyak , diorang akan beli kereta atau rumah , persediaan untuk khawin , ye la , nak khawin , rumah aset paling penting...so , beli la rumah :D

    ReplyDelete
  10. Wah banyak btul tunggakan tu...pernah jugak tunggak gaji tapi tak lah sebanyak ni.....simpan je lah,or bayar hutang PTPTN 'lamsam'..haha

    ReplyDelete
  11. nie berpa bulan kementerian tak bayar nick...hihi...banyak cam tu mak oii....tungakkan macam bertahun tak bayar....jangan belanja...simpan untuk masa depa..hihi...:)


    P/s : entri point maksud nick cam mana :)

    ReplyDelete
  12. bersedekah pada setiap bulan kpd insan yg memerlukan ;)

    ReplyDelete
  13. Pegi haji....
    huhh...kalau ada lebih, ajak mak bapak...
    hahaaa....
    ada lebih lagi, sedekah kat cek noh..


    HOT : Kolam renang terbesar di dunia
    TOP : Kolam renang palsu
    POPULAR : Rumah mewah selebriti
    GEMPAK : Memandu kapal terbang dengan ketinggian yang rendah
    PELIK : Jam termahal di dunia

    Dan banyak lagi di : Green Life

    ReplyDelete
  14. Perghhh, syokk tu!! Simpan duit tok kawenlah!! hahaha.. :)

    ReplyDelete
  15. hebatlah...untunglah...
    cgu nick..klu eluar2 je lps posting..gaji utk cgu brpa eh?
    kat IPG takda inform pun...hehhehe

    ReplyDelete
  16. sedekah sedikit pada yg memerlukan..infaq pendapatan..bagi mak ayah pastu selebihnya simpan buat kenduri khawin nti...hehe:)

    ReplyDelete
  17. mmmm...simpan untuk masa akan datang lah kot, tak pun g melancong. hehe

    ReplyDelete
  18. hana xfaham ni?
    hana akan dapat mcm ni gak ka?
    kalau hana dapat, hana nak simpan je lah.. tunggu duit tu beranak pinak beli rumah sebijik. buat sewa at budak ipg dan sebagainya.. hehe

    ReplyDelete
  19. Bwk mak ayah g umrah, simpan utk kahwin...

    ReplyDelete
  20. As Salam..Nik, gile banyak tunggakan. Untung2..silalah belanja saya makan..hahaha.
    Btw, simpan je duit tu untuk tokok tambah deposit keta vios tu

    ReplyDelete
  21. simpan dalam bank..bila dah beranak pinak baru amik beli umah , g haji ngan fmly dll.. :)

    ReplyDelete
  22. whoa banyaknya.. kalo sy simpan utk gi haji.. balance tu utk masa depan kot, mungkin parents lebih memerlukan :)
    p/s: cikgu, belanja sy tomyam sekawah boleh? :P

    ReplyDelete
  23. salam nik..tudiaaaa banyaknya..tekejut kak intan..beramal jariah..hhee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.