Kongsi 7 Perkara Tentang Diri Anda


Mungkin ada yang dah kenal pasal diri korang..mungkin jugak ada tertanya-tertanya sape la korang ni. Lebih-lebih lagi kalau blogger baru..konpem la nak tau serba sikit pasal diri korang tu kan..bukan bajet artis tau..kekeke. So, biar aku start dulu 7 perkara yang aku nak kongsi tentang diri aku.

**********************************************

1. Tinggi aku 170 cm dan berat 65kg..yang tu timbang tahun lepas punye..heheh

2. Selalu habiskan masa kat gym..bukan nak badan ketak-ketak pun..saje nak bagi fit.

3. Seorang yang suka shopping baju..bayangkan RM 500 aku boleh habiskan dalam sehari.

4. Tak suka durian..kuih atau kek yang dibuat daripada durian..pening!.


5. Status kerja sebagai cikgu walaupun ramai orang kata aku ni student lagi.


6. Suka melancong..kalau aku dah kaya, satu dunia aku pergi..nanti jangan lupa klik iklan nuffnang tu ye :)

7.  Everytime when i listen to music, i sing along
..even suara tak sedap..hahaha

Aku dah kongsi 7 perkara pasal diri aku..turn korang pulak..nak buat entri pun boleh :)


Kongsi 7 Perkara Tentang Diri Anda Kongsi 7 Perkara Tentang Diri Anda Reviewed by Nick Nashram on 16:53:00 Rating: 5

37 comments:

  1. nak kongsi kat mana? sini boleh?

    hari ni (19 feb) besday saya...k, bai...hehehe

    ReplyDelete
  2. Rm 500 dlm sehari ? pehhh :)

    ReplyDelete
  3. ooo..cikgu ea....ok..tang g gym tu mmg nmpk hasilnya wlupun bkn itu tujuan utamanya....hihihi ^^

    ReplyDelete
  4. 1. kadang-kadang suka buat diri mcm org gila..
    2. bila mrh seseorg tu sy akan tenung lma-lma dengan mta juling..
    3. tak pndai...
    4.tak suka durian dan satay..
    5. Suka pura-pura baik..

    sebenarnnya bnyk lgi..Tpi ni dh cukup dah ...

    http://queen-sophia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. huhu lupa lgi stu suka melukis...keras kepala...Tak suka org lbih dripda diri aq..

    http://queen-sophia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. oh.. bukan segmen heh? hehe.. molek cik nak balas..tgh free nie..hehe..

    1. tak suka org panggil me 'Nana' sebab janggal..
    2. tak suka lagu jiwang2.. apa barang.. puii..~ :P
    3. Ulat buku tapi kalau suruh ceritakan apa yg dibaca terkebil2 nak explain.
    4. suka lepak kat rumah ja dari outing.. udara kat luar tak bersih.. LOL
    5.tak berapa peramah/mesra sangat
    6.yg ni berat nak cakap.. tinggi 163 berat..dlm 55 kot..ahaha..
    7. me anak ke 4 dari 7.. :)

    ReplyDelete
  7. ni macam segmen ke apa??ahahaha

    well ~ shopping mmg best kalau ada bnyk duit...hohohoho

    ReplyDelete
  8. hahaha..tak nak citer banyak2 nick..apa yang anda lihat itu lah aku..hahaha..:)

    ReplyDelete
  9. Saya nak kongsi tapi segan la.. hahaha..

    Wah2, dasyat r nick! rm500 bleh habis dlm sehari...

    ReplyDelete
  10. nak share jugak lah hihihi antara 7 pekara tentang kite(lau ley nk letak sumer tentang kite hikhik kang Nick ckap over lak hihihi):
    1.saye ni senang menangis contohnyer lau ad orang tinggi suara cikit je compom megalir air mata,tgk orang lain menangis pon ley ikot nangis hihihi tp bukan gembeng(ayat jawa) ok..
    2.anak jawe hihihi tapi paling x suke ckap jawe coz x pandai cakap..
    3.x suke berckap dengan orang yang x dikenali terutama lelaki tp lau dah kenal x kering gusi ckapnye (membebel).
    4.x suke makan mee bandung...coz ad banyak udang (maklomlah alergik udang)
    5. paling x suke lau tengah jalan-jalan ad orang bunyi kan sweet(yang macam tikus tu) compom akan jeling owang tu
    6.suke sangat menyanyi walaupun suara x sedap hihihi (konon-konon nk jadi cam dato siti tp x cukup ketinggian hahaha)...
    7. yang paling last suke sangat kene pujuk coz tu lah selalu wat2 merajuk terutama dengan kawan2 hihihi

    ReplyDelete
  11. buat entry eak.. then post link sini hahaha
    x pelah nak shre sini dulu 7 pkra tntang cheida

    1.suka kucing
    2.Kuat tidoo (boley tido sehari suntuk tanpa makan @ minum or mandi wkakakaka)
    3.Pemalas yang tahap kritikal.. terutama bab lipat kain wakakak (semua campak dalam raga je.. sian bakal laki den)
    4. Kuat makan hahaha tengok badan la.. suka try makan dekat kedai-kedai baru bukak
    5.Panas baran muahahhaa
    6.peramah (^_^)
    7.Suka menyanyi gakkk lalallala


    ReplyDelete
  12. fuyooooooooh... suka pergi gym... gym kt IPIS pun ramai budak2 ni turun... bagus2...
    oh yer, yg part last tu kita sama lah! haha :)

    ReplyDelete
  13. berat tahun ni??
    shopping mengalahkan perempuan..
    untung la wife awak t ade geng sekepala

    ReplyDelete
  14. ouhh cikgu ek ?? serius ingatkan student degree lg -__- .. taknak buat entry nak kongsi kat sini jek.. boleh ?? ^___^

    1. bencikan ULAR, kalau ternampak gambar ular boleh terbawak bawak dlm mimpi Y__Y

    2. suka memasak something yg simple, more to western food.. yg simple je lah..haha

    3. bakal graduan dr limkokwing dan bakal bergelar bisneswoman.. aminnnn

    4.tak suka bersesak sesak dengan orang ramai dan selalu pitam -_-

    5. sukakan DURIANNNNNN yang teramat sgt! tak suka IKAN KELI..

    6. tak reti main game ! noob sangat ! Y__Y jgn add sue main game kat fb, saya tak reti nak mainnnn..

    7. tinggi 165cm dan berat 48kg, berat macam yoyo,


    dahhhh :D ... bila nak buat gathering ?? nak join ! haha

    ReplyDelete
  15. hai cikgu. salam kenal dari sy hehe.
    samelah kite suka shopping baju

    ReplyDelete
  16. Salam Nick..

    7 perkara tentang saya:
    1- Rendang je sbb tinggi 152cm
    2- Dh nak masuk 3 series. Tahun ni 27thn..Insha Allah tgh tahun ni.
    3- Keje gomen
    4- Pemilik keta myvi pink..walaupun xsuka pink
    5- Sgt suka amik gambar awan.
    6- Cinta hati saya ialah Mak saya.
    7- Saya suka sgt dgn blog

    ReplyDelete
  17. No 6 ngan 7 kita sama. Haha.
    Tak sedap suara pun janji feel kehkeh.

    ReplyDelete
  18. wah tetibe ley sama lak,,shopping baju.. tp sy suke shopping online je,,huhu

    ReplyDelete
  19. Tak suka durian rupanya...

    Ok...7 perkara ttg diri sy...
    1. Wanita yg telah berkawen...mempunyai 2org putri dan seorang suami..heee
    2. Tggi sy..168 sikit rendah dr awk...berat 56kg...untuk masa ini
    3. Gemar dengan seni...lebih teruja dengan sesuatu lukisan dan akan mebeleknya lama2 dan suka juga melukis....tapi da lama juga tak melukis...tgn pun da kaku
    4. suka dengar lagu tapi tak pandai menyanyi...hehehe
    5. Hobi part time ialah menjahit manik dan membuat design...tertakluk kpd tempahan
    6. Hobi full time pula suka tengok movie...akan mengadap berjam2 sampai da bole hafal jalan ceritanya...channel pilihan astro 411, 412, 413 &131
    7. Sy berbintang virgo...org yg agak pendiam dan pemalu...betul ke? Erkkkk...

    ReplyDelete
  20. wahh gile shopping rupenye

    ReplyDelete
  21. tinggi nick tinggi 1cm je dari ena.. hehehehe.... nak buat juga, hari jumaat nanti boleh tak???

    ReplyDelete
  22. hilang satu nikmat dunia sbb xmkn durian..haha! gurau je bro

    ReplyDelete
  23. 1. anna seorang yang mudah mesra..
    2. kalo anna nak sesuatu,anna akan cuba dptkan sendiri tanpa bantuan sesape..
    3. anna jenis kaki makan.. semuanya anna makan asalkan halal dan bersih..
    4. suka main netball dan badminton..
    5. suka berkawan ..
    6. x suka manusia yg belagak dan hipokrit..
    7. peminat setia dato ct nurhaliza sejak 1996 sampai sekarang.. =)

    ReplyDelete
  24. alaa 7 je? buat la 50 baru thrill.. hehe joke!

    ReplyDelete
  25. AS salam semua...
    hai cikgu...

    7 jer erk? heheheheh...kalau 70 payah la jugakan... 7 boleh la join. :P
    1) ajim nama panggilan
    2) status : berkahwin
    3) perkejaan : photographer
    4) pekerjaan terdahulu : maybank ( 10tahun keja)
    5) isteri : sorang
    6) anak : 3 orang 2 perempuan 1 lelaki
    7) Agama ISLAM
    8) blog http://suamiohsuami.blogspot.com
    9)fb www.facebook.com/ajimantu
    10) aku nak ucap terima kaseh pada cikgu....sebab sediakan ruang ni. :)

    ReplyDelete
  26. kat sini ke nk rungkaikan
    wau suka shopping

    ReplyDelete
  27. nie nak kena tanya membe pasal aku, krang kalo aku cakap orang cakap poyo..hahaha..aku bg la skit tntg aku..

    1) aku tinggi 152.
    2) tak gemok dan tak kurus macam lidi.
    3) peminat tegar Krusher oreo & KFC
    4) pemalu kot dan tak banyak cakap
    5) suka pakai baju koler 2 butang je.
    6) kalo bosan dengar lagu je, more to englishhhh
    7) cuba nak menyanyi walau sore ke lauuuuuuutttt

    ReplyDelete
  28. wah...dah tau serba sedikit ttg cikgu.. Akak dah pernah buat n3 ttg diri ni.. segan nak ulang..hehe:)

    ReplyDelete
  29. rm500 dalam masa sehari, kalau hana, hana xtau nak beli apa.

    1. Pendengar dan pediam yang baik
    2. Suka tengok benda2 yang hijau
    3. Suka bergerak secara sendiri
    4. lambat pick-up / lambat faham
    5. xsuka merancang masa depan
    6. jimat
    7. Perahsia

    ReplyDelete
  30. uihh...rm500 sekelip mata je buleh abis, kaki shopping nih...awet muda la tue sbb orang igt student g...hehe

    ReplyDelete
  31. nak share jugak nak jugak nak jugak!!! :P

    1. kalau ade duit, akan carik baju, dan tudung. lps tu bru crik bnde lain.

    2. suka makan smbil tgok drama or ape2 yg boleh ditonton.

    3. kuat tidur. erk

    4. kurang mahir bwk kete auto. :(

    5. cepat mesra dan mudah percayakan org lain.

    6. bakal cikgu yg garang tapi penyayang.

    7. suka menulis cerpen sejak zaman sekolah rendah. :)

    ReplyDelete
  32. wahhhh ! dah tau rahsia hidup nick :P
    bhahahaha ! nanti izzah pun nak buat entry macam nie lah :D

    ReplyDelete
  33. tggi jugak...;) huh!5rat sehari...bak mai sini leh??hahahahaha....macam macam leh shopping...ha..yang ni plak...mak orang da..2anak..housewife dlm mse y sme part time student..ha...pe lagi nk tau pe lagi???hueheheee...

    ReplyDelete
  34. ada game menarik rupanya kat sini.. wow, 500 boleh habis dalam satu hari?haha..banyak tu.
    ok, turn sarah.
    1. Takut pada ketinggian
    2. ada impian nak gi seluruh dunia
    3. pernah keje kat Jakel ( kedai kain)
    4. Masuk umo 20 pada 9 mac nie
    5. Bad habit yg tengah nak ubah: tidur waktu malam, berjaga waktu siang. (sbb sekarang nie jadi kelawar)
    6. Anak sulung
    7. Sedang buat segmen http://www.sararose.my/2013/02/pencarian-bloglist-3-bulan-blog-sararose.html

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.