Bila Blogger Kena Demam Panas


Dah 2 hari aku demam panas..hidung pun asyik sok sek sok sek je. Nak mengajar pun rasa tak selesa. Hari-hari pergi sekolah pukul 7 pagi balik pukul 6 petang. Selepas solat magrib terus tidur. Dan dah seminggu jugak la aku tak makan malam. Memang sangat penat dengan kerja yang berlambak. Dah habis panadol aku makan tapi tak ok jugak. Macam mana ye nak kurangkan demam panas ni? 


Bila Blogger Kena Demam Panas Bila Blogger Kena Demam Panas Reviewed by Nick Nashram on 21:08:00 Rating: 5

34 comments:

  1. semoga cepat sembuh ye teacher. rehat lah dengan secukupnya :)

    ReplyDelete
  2. mohon pergi klinik cikgu..

    ReplyDelete
  3. alamak awakk nie.. pergilah jumpa doktor dapatkan rawatan yg lagi baik dari makan panadol =)
    semoga cepat sembuh yer =)

    ReplyDelete
  4. @Izzah Azizah
    tapi esok cuti..bukak ke klinik..belum pernah lagi kalo demam pegi jumpa doktor..haha

    ReplyDelete
  5. 100 plus pls.. haba dlm badan tak keluar tu sebab tersimpan panas kat dalam tu. jumpa la doktor awak, saya punya psikologi bila jumpa doktor je mesti terus baik walaupun tak makan ubat.. hehehe
    ~moga cepat kebah ye

    ReplyDelete
  6. cara mudah nk hilangkan demam..minum 100 plus tu..:) lyeen pernah cuba..serius..mmg ok..apapun, smoga cikgu cpt sembuh..:D

    ReplyDelete
  7. banyak minum air masak...

    ReplyDelete
  8. Nick, penah dgr Air Penyejuk Badan cap kaki tiga tak? beli kat farmasi. Jgn terlalu bergantung dgn panadol. Saya kalo demam panas, akan minum air tu utk buang panas dalam badan. Lepas tu, tuam kepala dgn tuala basah. Cuba ye.. Take care

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sembuh, moga2 demam ni jadi penghapus dosa :)

    ReplyDelete
  10. teacher please see your doctor.. Eh.. betul ke x aku speaking. kahkah

    ReplyDelete
  11. Fie rasa baik pergi klinik lah nick dari telan panadol banyak banyak. Panadol tak baik untuk kesihatan sebb ikut doktor panadol tak hadam even dah 2 tahun pun dalam badan.

    ReplyDelete
  12. salam ukhuwah dari bunda, pergi klinik ok...banyak minum air dan berehat..semoga cpt sembuh..

    ReplyDelete
  13. cepat baik sir. banyak minum air suam. 100plus juga.jangan lupa mkn paracetamol.

    ReplyDelete
  14. betul kata nurul filzah..banyakkan minum air 100plus. Semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  15. kalau rajin pergi pharmacy, minta ibuprofen 400 nyew... makan 3 kali sehari..

    ReplyDelete
  16. makan ubat.. jumpa dktor.. g farmasi beli ubat..

    ReplyDelete
  17. Jaga kesihatan Sir, nenanti sape nak ajar anak2 murid tu. Ikuti nasihat pengomen2 Sir tu tau.

    ReplyDelete
  18. Try minum air kelapa muda...masak dulu air tu...kasi suam...baru minum...hihi...InsyaAllah ok...

    ReplyDelete
  19. asal mkan panadol je?? jumpa DR tu..
    minum 100plus pon elok gak.. also try air kelapa,air barli air2 yg bg keluarkan panas dalam badan tu..

    ReplyDelete
  20. pergi bilik rawatan cikgu..hehehe...

    ReplyDelete
  21. Org ckp minum air kelapa muda..tuk buang panas...dulu pun penah try kt anak ...deman dier kejap je dah ok ...tp doctor pun kne jmpa jugak..tkut skng kn macam macam penyakit..hope cepat sembuh..air kelapa muda biar pure cam tu je..jgn campur gula ke pe if nick nak try la...

    ReplyDelete
  22. Kak kerja di hospital cikgu.. byk tgk kes2 mula2 demam tapi bila check nti lain jadi nya (nauzubillah)..hal demam2 ni jgn pandang remeh..baik pegi check, jumpa doktor..tak baik amalan makan panadol tu..
    semoga cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  23. Dah tua tua ni panadol dah tak power utk badan, kena jumpa doctor mintak MC & ubat klinik.

    ReplyDelete
  24. Sekarang ni mmg time org demam.. Jd kalau demam tu x beransur pulih cepat2 lah gi jumpa doktor..

    ReplyDelete
  25. banyakkan rehat.minum air suam ;)

    ReplyDelete
  26. terkejut ngan keje yang menimbun la tu...mayb kurang rehat.

    ReplyDelete
  27. da g klinik lum ni..? bahaya demam panas tu nik. jgn lupa mkn yer, nti lgi susah nak elok.

    ReplyDelete
  28. tahun ni je dah 2 kali sy kena demam panas. mmg x boleh buat kerja. nnt jangan lupa amik vitamin c banyak2 ye. tambah anti body

    ReplyDelete
  29. So amacam? Feeling better now? huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.