Betul Ke Wanita Cantik Selalu Curang?


Pendapat aku la pasal wanita cantik ni selalu curang tu tak tepat..tapi berkemungkinan besar untuk curang aku setuju. Mungkin sebab dia rasa dengan kelebihan dan kecantikan yang dia ada tu, dia boleh "test market" samada masih laku atau tak. Tetapi tidak semua wanita cantik tu curang, ramai yang setia pada yang satu. Sebab tu la kalau lelaki dapat girlfriend atau isteri cantik , konpem jaga betul-betul. Yalah, kalau lelaki buat hal, tak susah pun wanita cantik cari pengganti kan?

Bab nak cari calon isteri, lelaki mana yang tak nak wanita cantik. Tapi kebanyakkan lelaki yang kacak tak akan bersama wanita cantik..ni bukan aku yang cakap ye..orang lain yang cakap..kekeke. Mana-mana yang dah berpunya tu, setia la pada yang satu. Tak perlu la pasang dua tiga..kalau kantoi perang besar jawabnya.

Semalam I ajak you tengok band,
You kata kat I "You keluar la sorang-sorang",
Patut la I takde girlfriend,
Rupanya awek cantik selalu curang..hehehe


******************************* 
Tak cantik rupa tapi cantik akhlak dan budi bahasa
Cantik rupa tapi buruk akhlak
Cantik rupa dan cantik budi bahasa

Betul Ke Wanita Cantik Selalu Curang? Betul Ke Wanita Cantik Selalu Curang? Reviewed by Nick Nashram on 17:30:00 Rating: 5

25 comments:

  1. mintak jauhhhhh...nauzubillahiminzalik..

    ReplyDelete
  2. tak semua macam tu !!!

    ReplyDelete
  3. kena tanya sama itu wanita lah.....huhuh

    ReplyDelete
  4. for me, kalo sy adalah lelaki, sy xkn plh wanita cantek as my partner sbb cntek tu ssh :)

    ReplyDelete
  5. cantik xbermaksud cantik di mata je kan. ada org rasa gemuk tu cantik, ada org rasa kurus tu cantik.. xsama, bermakna ianya terlalu subjektif sebab xde yg betol dan yg salah. Btw. kan bagus kalau cantik rupa, cantik budi bahasa.=)

    ReplyDelete
  6. yess..sokong nick!!haha..wanita cantik berkemungkinan besar je..xsemua kan..btw..lelaki hensem pon ape kurang nye kan..ahaha

    ReplyDelete
  7. awek tak chantek pun slalu curang ape. Nak dptkan perhatian jantan kononya.. gedik sana sini.

    ReplyDelete
  8. aku pilih yang boleh menenangkan hati aku..

    ReplyDelete
  9. susah la nak kata soal ni...pndt aku lak mgatakan bukan isu cantik ke tak cantik yg mnyebbkn jadinya curang dalam hubungan...cantik/hansem...xcantik/xhansem...tetap akan berlaku yang sama...soalnya sikap tu...klu dah kawin sekali pun...sikap saling xmenghargai tu yg jd penyumbang..almaklum dah dapat...so..habis madu sepah tu dibuang..cantik/hansem/xcantik/xhansem...sikap masih pada level tu juga...jadila...kadang ni laki bnyak duit walau dh de isteri cantik pun dia bleh jd alpa dgn godaan tu semua...jd juga curang...tetap dosa pe...so bila terkena pd isteri yg merasakn diri mereka ditindas/dipermainkan...mereka cuba mencari kebahgiaan ln selain suaminya...begitula sebaliknya...jd berbalik jg pd sikap n iman tu tadi...begitula kira2nya...aku ckp ni berdasarkan pgalaman sekeliling aku n diri sendri kot...cantik/hansem...xcantik/xhansem = no point la...itu pendapat aku...hihi :)

    ReplyDelete
  10. haahahha.. slalu jer bc post gini.. tak kesah lah kacak ke cantik pasangan tu, yg penting pandai2 lah jaga hubungan..


    pandai awak ckp srwk.. haha boleh lah ckit2.. tp bunyi nak ckp tu mesti bunyi len kan haha..

    ReplyDelete
  11. ermm, depends pada sikap orang tue jugak. lelaki tak hensem pun selalu curang.

    ReplyDelete
  12. Perkara lumrah yang berlaku tidak kira lelaki mahu pun wanita. Curang sukar dibendung sebab itu semua berlaku kerana hati manusia kadang2 mudah berubah. Tepuk dada tanya selera.

    ReplyDelete
  13. wanita cantik, lelaki hensem.. selalu curang.. err.. sbnrnya, ad je yg x cntik sgt, x hensem sgt pn, tapi curang jgk.. hahaha.. depend kt org tu laa..

    ReplyDelete
  14. Cantik itu definisinya berbeza :)

    ReplyDelete
  15. macamana pula kalau lelaki kacak yg selalu curang?actually,benda ni semua atas diri...yg penting gunakan kesempurnaan yang ada dengan berhemah

    ReplyDelete
  16. nasib baik aku baik. hohoho :3

    ReplyDelete
  17. Fie cantik tapi tak curang. hahhahaha. Alahh maybe perempuan tu rasa dia lah paling cantik atas muka bumi nie sebab tu dia buat macam tu sedangkan kedepan kedepan nie dia tak tahu macam mana.

    ReplyDelete
  18. tak semua...segelintir buat hal yang lain terkena tempiasnya...muka stok pecah pintu pun boleh curang gak...nama pun manusia no body perfect

    ReplyDelete
  19. bergantung kepada didikan sejak kecil jugak rasanya... Klu ada pegangan agama, maybe ok

    ReplyDelete
  20. tajuk pasal wanita kan? tapi aku nak tambah bab lelaki je.. kajian menunjukkan daripada 100 lelaki kacak, 97 daripadanya takkan kawen ngan ponpuan cantik... mereka akan kawen dgn pompuan yg biasa2 je.. 3 yg tinggal tu, 2 org je akan kawen ngan pompuan cantik,means sama cantik sama kacak.. yg sorang lagi tu takkan kawen sampai ke tua...

    point aku kat sini, wanita cantik ramai gak yg dipermainkan oleh jejaka hensem.. wanita cantik pun sama jugak.. ada segelintir kot yg turut mempermainkan hati lelaki.. so, sama je kot.. masing2 maybe boleh curang...

    ReplyDelete
  21. Tak cantik rupa tapi cantik akhlak dan budi bahasa..ok kot!
    klu dpt pakej cantik rupa & budi bahasa Lahamdulillah...:)
    apa pun bersyukur dgn apa yg telah Allah kurnia kan..:)

    ReplyDelete
  22. cantik atau tak sbenar bukan faktor sebab curang pon... sikap seseorang tuh yang sebnrnyaa

    TAPI KALAU DAH JATUH CINTA HABISSS KAT SESEORANG TUH DIMATA KITA AUTOMATIK DIA DAH ADA SEMUA PAKEJ CNTIK RUPA DN CANTIK BUDI BHASA NIIII HEHE BETUL TAK?

    ReplyDelete
  23. kdg2 btol..ye la..mungkin dorang anggap diri tu cantik sangat, jual muka la..hehe

    **alhamdulillah..gaji dah masuk..6k plus-plus...hehe

    ReplyDelete
  24. pilih yg ke 3..
    x sume camtu kot..
    brgantung pda dri wanita tu sdri..
    ingtlaa.. kecantikan tu xkan kekal..
    dimata Allah swt kta semua sma sja.. ;)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.