Berapa Jam Blogger Tidur Sehari?

Bab tidur tak cukup biasanya orang yang nama blogger la. Siang duk update blog, malam pun sibuk duk update blog. Kalau korang nak tahu tidur korang dari 6 jam boleh bawa maut akibat sakit jantung dan serangan angin ahmar. So, berapa berapa jam korang tidur dalam sehari?


Aku tau memang susah blogger nak tidur malam sebab aku pun payah bebenor nak tidur malam jugak..kekeke. Baring kanan tak kena, baring kiri tak kena. Habis tu, takkan nak baring menegak? Biasanya kat bawah ni la pengacau-pengacau yang menyebabkan korang tak boleh nak tidur.

Internet  
Selagi ada internet selagi tu korang tak berganjak depan laptop.Kejap-kejap nak bukak blog. Tengok trafik, blogwalking dsb.

Balas Komen
Baru mata nak lelap tetiba tengaok ada orang datang komen la. Terus cerah mata. Balas komen pastu terklik kat blog orang tu pulak. Dalam blog orang tu singgah ke blog orang lain pulak.

Blogwalking
 
Alang-alang dah singgah, terbaca pulak entri baru blog tu. Kena pulak entri tu bercerita pasal durian crepe, perut pulak berbunyi mintak disuapkan.

Makan
 
Dah tu merayap ke dapur, terambil pulak maggi sepeket. Bila dah makan, perut mula bekerja lebih masa. 

Tak Mengantuk
 
Dah buka internet, blogwalking, baca entri blog sana sini, layan FB sikit..tengok-tengok dah pagi. Esok dah nak pergi kerja/kuliah. Bila la agaknya korang tidur :)


Berapa Jam Blogger Tidur Sehari? Berapa Jam Blogger Tidur Sehari? Reviewed by Nick Nashram on 12:30:00 Rating: 5

23 comments:

  1. suami bukan blogger tapi tidur mmg kerap tak cukup 6 jam, alamat menjanda awal la sy.LOL

    ReplyDelete
  2. Kalau tak layan blog , layan Facebook dgn Twitter.. Hahaha..


    ReplyDelete
  3. Haha.Ni kebiasaan ni.Dah memang blogger namanya~~

    ReplyDelete
  4. @muis ismail
    hahah..tak tau la betul ke tak kajian ni.maybe husband awak sibuk kot ngan kerja kot.sbb tu tido lewat.

    ReplyDelete
  5. layan blog lagi baik dari buat maksiat...kan?..hehe

    ReplyDelete
  6. Nice info..sebenarnya kira penyakit gak tu...setakat ni tido memang kurang dari 2 jam...byk kali tak tido dekat 2 hari...lepas tu tido x ingat dunia..ada juga kes2 lagi dasyhat tp payah nak jumpa, tak tido langsung...pelik tp benar..

    ReplyDelete
  7. @Fendy
    hahah..betul.layan blog lagi baik daripada x buat pe2..blog ni lebih kurang mcm awek da.

    @tiga minit
    bahaya kalo x tido langsung..boleh demam kot..biasanya kalo ade eseimen konpem smpai pg x tido.

    ReplyDelete
  8. Semua sebab2 tak tidur tu memang betul.huhu

    ReplyDelete
  9. err.. tido lmbt bkn sbb berblog tp siapkn asaimen spi 1-2 pagi..
    bhya jgk ni..

    ReplyDelete
  10. kalau waktu malam mmg 6 jam tido.. xtermasuk waktu petang lagi.hikhik

    ReplyDelete
  11. sebut tentang tidur ni, research PhD abg eq sekarang tentang 'tidur yang berkualiti' di kalangan kakitangan awam. Case study di Malaysia dan luar negara.

    Byk punca kurang tidur ni. Tidur kurang boleh sebabkan ada kesan jangkamasa pjg. Cuba elakkan.

    -eqbalzack-

    ReplyDelete
  12. ak mlm2 dh xbuka blog dh..so tdr aku sentiasa cukup..kdg2 terlebih pn ada..haha

    ReplyDelete
  13. sejak cuti nie mmg jarang tidur awl .. kengkadang jadi burung hantu . merayap kat blog org .. Tang blogwalking & durian crepe tuh , ehemm ..

    ReplyDelete
  14. saya insomia.. on9 ke x ke.. slagi x 12 slagi tu mata x pejam pelik dah

    ReplyDelete
  15. Mmg betul tuh :) ima pun kalau mlm tkut nk bkk lptop sbb nty mesty meleretE main lama pastu mlm tk boleh tido.. jadi lgi baik tgk movie time mlm lgi cpt tidoooo baca buku ker..hee

    tp ima suka main blog time kerja terasa wktu cepat jerrrr berlalu hehehe ;p

    ReplyDelete
  16. walaupun xmengantuk, kena paksa tdo jugak bila jam 11mlm. sebab takut tak bangun esok pg..hehe

    ReplyDelete
  17. haha...betul3... jadi blogger ni mmg camtu le, tambah2 yg suka naw membaca by web mcm sy ni ha. Pehtu, nak tambah 1 lagi bab pengacau tu kan, Anak-anak sbbnya tgh syok2 tidur, depa yang tgh main2 tu menjeritlah, bergaduhlah, berebut barang2lah. Memang sgt2 kacau jadinya.... Tak kata blogger, si ayah yg tak blogger tu pun terpisat2 le terkejut-kejut. Haha... Haish... sobar je la...ngan anak2 yg tgh nak membesar nih... Me...mang tak cukup tidur sokmo... Tak taulah bila ntah nak dpt tidur yg nyenyak ni... apa pun, best topik ni. First of all yg sy nk baca sll time buka blog ialah entry dari En. Nick Nashram... Terbaekkkk... Nak tau kenapa? sbb dlm ramai2 blogger yg sy rasa friendly, En. Nick le blogger yg pertama yg sudi jadi rakan blogger saya & sudi komen kat entry sy.... huhu... Terima kasih sifu... (ikhlas ni) Jangan marah ek... :)

    ReplyDelete
  18. @Ieta Mat Sa'ad
    panjangnya komen..huhu
    terima kasih sbb selalu bukak blog saya yg x seberapa ni.
    nak jadi blogger kena friendly.
    kalo jadi blogger sombong takde org yg nak baca entri kita :)

    ReplyDelete
  19. serius setuju... mmg sgt setuju. leeza tak boeh tidur malam. buat masa ni.. tidur lepas sbuh...

    ReplyDelete
  20. masa praktikum tido berape jam sehari? kalau pensyarah datang gegar, mmg mata panda la jadi...

    ReplyDelete
  21. tido malam tak cukup. tapi qada' tido waktu siang lebih pada cukup. haha

    ReplyDelete
  22. @Nick Nashram
    in shaa allah tak sombong cuma kdg2 tak sempat nak belek blog n pengunjung blog... huhu...

    ReplyDelete
  23. kalau dah mengadap laptop,
    jrum jam gerak pun tak pernah nak sedar :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.