Antara Broadband Celcom Dan Maxis Mana Yang Laju?


Korang update blog guna broadband apa? So far, aku ada 4 jenis broadband. 3 untuk Celcom broadband dan 1 untuk Maxis broadband.

Dulu aku pakai Maxis broadband yang harga RM 48 sebulan tu. Speednya memang menyedihkan. Setahu aku broadband boleh jadi lembab bila dah overlimit sebab download movie, lagu, main game online, layan You Tube dan berkaitan dengan benda download la. Tapi takkan layan facebook dengan cari bahan untuk assignments pun boleh jadi lembab. Tapi jangan risau, Maxis Fiber kan ada. Memang laju giler (bodek Maxis, kang diorang tak nak letak iklan nuffnang kat blog aku dah)..kekeke

Kalau buka page Maxis kat Facebook, terlalu banyak komplen, cacian dan makian daripada pengguna yang tak berpuas hati. Aku  rasa broadband Maxis sesuai untuk kawasan bandar je..baru la laju.

 
 
Pastu aku tukar ke Celcom broadband yang harga RM68 sebulan. Time tu aku study kat UPSI..connection slow jugak. Asyik keluar EDGE connection je. Nak layan You Tube pun tersekat-sekat. Sampai aku kena tambah volume bandwidth broadband aku. Sekarang aku guna Celcom broadband yang harga RM 48 sebulan. Line Celcom memang kuat. Bayangkan aku balik bercuti kat kampung, dalam rumah aku pun boleh dapat 3G. Setakat nak layan tengok bola streaming takde masalah. Tapi ada kuota jugak la. Bila ada duit lebih sikit baru nak masukkan streamix :)


P/S : Korang rasa broadband mana yang paling laju setakat ni?

Antara Broadband Celcom Dan Maxis Mana Yang Laju? Antara Broadband Celcom Dan Maxis Mana Yang Laju? Reviewed by Nick Nashram on 13:21:00 Rating: 5

20 comments:

  1. Saya guna celcom rm48 juga sebulan.. Kadang2 buat hal jg..slow.. tapi OK lah bg sy..:)

    ReplyDelete
  2. dekat sarawak ni digi paling laju..maxis ok la..celcom saba je lar..he3,,

    ReplyDelete
  3. saya dulu pnh pakai digi broadband lajuuu sb uma kat bndr.. tp bila balik uma abg kat kg terus slow sgt2 tak boleh main lnsung..

    agaknya kawasan saje yang dpt mengukur tahap kelajuan brdbnd kn? tapi nak selamat guna stremyx mmg dimana2 pun kadar kelajuan adalah sekata :)

    ReplyDelete
  4. kat upsi guna wifi je. Kt rumah guna brodband maxis..ok la

    ReplyDelete
  5. Kak intan pakai maxis, encik somi keja kat celcom..Gulp:P

    ReplyDelete
  6. sue pakai celcom rm48 sebulan jugak :D dalam sebulan tu dalam 2 minggu je yg laju boleh layan movie on9.. tp slow2 pun boleh jugak on9 semua.. not bad lah.. ade lg yg slow kn.. hehe..celcom ni kiranya memang semua tempat ade coverage, sue kat kampung pun boleh tarik 3g..:D berukben sue sampai modem dia dah bengkok, kalau awk baik hati sedekah lah satu modem -.- :D

    ReplyDelete
  7. dua2 sama je...kat kg terus xda..dulu pakai dua2 kini tidak lagi...ada kouta limit menyusahkan...lagi pun signal mana2 broadband ni terhad...skrng guna unifi..alhamdulilah stakat ni xda masalah lagi...laju no buffering..harap berpanjanganla...

    ReplyDelete
  8. x tau la nak kata mana laju...sebb ni pestime ada bb celcom..stat guna 2011....

    ReplyDelete
  9. yes dah pernah try? rmai org kata laju gak hehe

    ReplyDelete
  10. sy pernah pakai broadband celcom. ok jer.. tp nak kate laju sgt tu xdel la

    ReplyDelete
  11. pkai streamyx je nick..pastu kene saman cam nia kan..ahahaha..semua xleh pakai!!grrrrr!!!penah gak guna maxis dlu..tp slowww..

    ReplyDelete
  12. Kite tak pernah pakai broadband..... selalu update blog guna Unifi jer... hehehehe

    ReplyDelete
  13. KY pun tak pastilah, sbb tak pernah guna, tapi KY guna streamix

    ReplyDelete
  14. tak pernah nak ada broadband. kat umah dah ade streamix and kat hostel dah ada wireless. so jimattttttttt. hahaha XD

    ReplyDelete
  15. errrr.. lama dah tak pakai broadband sbb bila start hujan mula lambat mcm siput.. skrg ni pakai streamyx jer..

    ReplyDelete
  16. celcom broadband okay je. cuma kalau dah habis limit tu memang sejak azali lagi jadi lambat la. hehehee pandai2 lah dapat volume.

    ReplyDelete
  17. owh senior upsi rupanya,dh posting ke?haha

    ReplyDelete
  18. Saya x pernah guna broadband sbb kt rumah dh sedia wifi..tp DiGi mmg lju gilar kwn saya kta..hehe

    ReplyDelete
  19. Stiap benda ada klemahan..bg sy la kan3...bband celcom.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.