Adakah Anda Tersilap Jadi Seorang Blogger?


Jika difikirkan balik masa mula-mula korang jadi blogger dulu memang hebat..tak sah kalau tak publish entri lebih kurang dalam 5-6 entri sehari. Boleh la kot bertahan dalam beberapa bulan. Tapi bila dah jadi blogger lama sikit entri tu semakin hari semakin berkurang. Paling banyak pun 2 kali seminggu. Lagi dahsyat sampai berbulan-bulan tak update :(

Dan aku tengok entri blogger lain kat dashboard pun rasanya macam makin kurang update entri..kurang ceria untuk berblog kot. Mungkin faktor utama sebab tugasan kerja yang banyak. Yang dah kerja sibuk dengan kerja, yang masih study sibuk dengan exam. Kadang-kadang time jiwa kacau..bergaduh dengan bf/gf ke hape tu yang menyebabkan rasa malas nak update blog. Yang dah berkeluarga konpem la nak bagi perhatian pada anak dan keluarga.

Bila dah sibuk memanjang dan badan pun jadi penat... jangan kata nak update blog nak singgah ke blog blogger lain pun tak lepas..hahaha. Macam ni la nasib seorang blogger. Pernah tak korang terfikir yang korang ni dah tersilap jadi seorang blogger? 


Adakah Anda Tersilap Jadi Seorang Blogger? Adakah Anda Tersilap Jadi Seorang Blogger? Reviewed by Nick Nashram on 17:19:00 Rating: 5

25 comments:

  1. sebab tu kene rajin..buat auto publish, agak2 kalau dah dekat nak busy..at least, ada something yang orang nak baca..

    ReplyDelete
  2. tak silap buka blog , ada masa update ... yang mana perlu di beri keutamaan kita dulukan :)

    ReplyDelete
  3. makin lame makin bz lah hihi

    ReplyDelete
  4. Menulis bila perlu. Idea pun bukan datang selalu. =)

    ReplyDelete
  5. saya pun alami baayak keadaan di atas tetapi saya tak pernah terfikir yang saya ni tersilap jadi seorang blogger. Jadi blogger ni kena ada matlamat sendiri. nanti bila ada cabaran yang datang, kita tewas dan melupakan apa yang telah kita mulakan.

    ReplyDelete
  6. salam
    tak penah silap sbb mmg suka menulis sejak dr sekolah lg,hehe
    best bercerita nak share apa apa dlm blog sendiri.

    ReplyDelete
  7. hana xboleh check result kissm pun.Lectre kata semua batch hana lulus.

    check kat sini

    http://www.moe.gov.my/kissm/induksi.php

    kat sini pun boleh kot

    http://apps.moe.gov.my/smg/05/050002/cari-keputusan.cfm

    ReplyDelete
  8. lumrah manusia, mula blog masa bosan, bila dah sibuk rasa malas. Kita perlu ada matlamat yang kukuh untuk teruskan cabaran ini. http://studioous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. matlamat berblog kena betul. sebab tu aku akan tanya diri aku kenapa aku bukak blog.. ;D

    ReplyDelete
  10. Fie sejak dari dulu lagi sehari satu entry fie rasa makin lama fie berblog makin susah nak jana idea. Haha

    ReplyDelete
  11. mmg xdpt dinafikan. chewah haha.. skrg ni pun perasan jugak sy semakin jarang update berbanding mula2... tp nanti keja mula balik taun depan kompom sekali 2 mggu.. lagi trok.. jd serba salah pulak.. hmm

    ReplyDelete
  12. blog ni satu medium untuk kite tulis ape yg kite suke, ape yg kite fikir..aku seronok kongsi ape yg aku rase n fikir, so, tak menyesal pon bukak blog :)

    ReplyDelete
  13. Tersilap jadi blogger? Eh, tak pernah. I love what I'm doing

    ReplyDelete
  14. @Fendy Macam tu eh Abg Fendy buat? Okay, thanks for the tips :)

    ReplyDelete
  15. @Fendy

    Betul jugak. Lepas nie nak buat auto publish. Next year kompem buzy

    ReplyDelete
  16. tak pernah pulak rasa tersilap jadi blogger ni.

    ReplyDelete
  17. Pernah . Serious pernah. Tapi lebih pernah rasa silap sebab kenal dengan blogger sekian-sekian. k

    ReplyDelete
  18. tak pernah rasa tersilap sebab memang minat menulis dari dulu2 lagi. Saya tag en. Nick dlm entry terbaru saya. Jgn marah ha... :) http://ieta-myblog.blogspot.com/2012/12/kisah-seorang-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  19. Minat suka berborak tapi nak chat tak reti dan tak meluas kesannya...jd blogger ni apa saya baca, org lain dpt tau gak..kira kongsi info sebab utama buat blog..lelama masa jadi kekangan kdang2 info smacam je tpi pndai urus masa why not...mula berkayuh2 dulu lama2 drive laju2...hihihi

    ReplyDelete
  20. masa free tu,
    kalau rajin, standby scedule post terus :)

    ReplyDelete
  21. slalunyer sya buat auto publish je if xsmpt nk update..

    ReplyDelete
  22. nak kata tersilap tu tak pastilah....tapi kekadang autopublish je entry tu...

    ReplyDelete
  23. emm kdg2 ada jugak sbb bila dah menulis kenot stop.huhu.rasa cam ada lubang kosong kalau x apdet blog sehari.macam ketagih pun ada

    ReplyDelete
  24. memang ada tepikir cmtu gak....tp byk pro and kon jadi blogger nie

    ReplyDelete
  25. tak. tak silap :) berblogging demi kepuasan . hobi, rasa best sangat . alhamdullilah. Still bertahan lagi :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.