Dia Reject Saya Sebab Saya Jual Burger!


Tengah cari idea nak update, tertengok satu perbualan brader ni dengan DJ radio kat You Tube, cerita pasal dia kena reject dengan tunang dia sebab dia hanya jual burger je. Nama brader ni Samad. Kesian jugak la dengar. Disebabkan dia kerja jual burger, tunang dia cari lelaki lain yang kaya dengan alasan cari yang kaya bila kahwin nanti hidup senang. Kat bawah ni adalah perbualan telah diringkas antara Samad, DJ dan tunangnya, Sheril.

Samad : Saya berniaga burger je..tunang saya tu ada lelaki lain. Dia mintak putus..dia kata ada orang lain.

DJ :
Sekarang ni ko memang nak selamatkan keadaan la ni..ok takpa, ko tunggu je..brader call dia sekejap.

DJ : Hello, boleh tak saya cakap dengan Sheril? Kenal tak Samad?

Sheril : Ya, tunang I.

DJ
: Brader dapat SMS dari tunang Sheril ni..dia kata Sheril mintak putus dengan dia ni sebab dia berniaga burger je. Salah ke berniaga burger ni?


Sheril : Bukan la salah tapi untuk long term agak salah la jugak..orang yang jual burger takkan berjaya..macam mana nak dapat duit banyak.

DJ : Memang betul la sekarang ni awak ada lelaki lain? Dia memang kaya la.

Sheril : Betul la..of course kaya. Dia memang kaya ok..ada masa depan, banyak duit. 


Kalau korang nak dengar dialog selebihnya lagi tengok kat You Tube ni. So, aku nak tanya la pendapat korang, adakah perempuan hanya kejar lelaki kaya  yang ada banyak duit aka mata duitan walaupun dah ada teman lelaki tapi sanggup tinggalkannya semata-mata kerana duit..ataupun kerana lelaki yang tak nak cari kerja lain yang menyebabkan perempuan cari lelaki lain yang dia rasa boleh menjamin hidupnya? Jawab jangan tak jawab :)



Dia Reject Saya Sebab Saya Jual Burger! Dia Reject Saya Sebab Saya Jual Burger! Reviewed by Nick Nashram on 19:47:00 Rating: 5

28 comments:

  1. Tak elok tu mengutuk pekerjaan orang lain,
    kalau perempuan tu tahu Nabi Muhammad SAW pun melibatkan diri dalam bidang perniagaan ;D

    ps: ni lakonan dorg je ke eh?

    ReplyDelete
  2. @Everything's Everythings
    baca komen kat you tube cakap ni bukan lakonan.tp mmg btol pernah ada kat satu stesen radio :)

    ReplyDelete
  3. penah dgr dulu...memalukan kaum pmpn je...uhuk

    ReplyDelete
  4. @zila manaf
    kesian jugak kat tunang dia tu..takde jodoh kot dengan perempuan tu :)

    ReplyDelete
  5. kalau macam saya bukan nak kaya ke hape...cuma nak org yg mampu nak sara hidup...takut bermanis mulut time kejar pompuan...

    tp saya percaya rezeki Allah nak bagi tak siapa tau ^_^

    ReplyDelete
  6. aku penah dengar yang ni dulu.

    tak elok buat macam tu kat orang..
    main mainkan hati dan perasaan, pastu kutuk kerjaya dia.

    aku sure, laki tu bekerja keras sebab nak support pompuan tuh.

    tapi si pompuan tuh, tak menghargai lansung.
    gila besi.

    ReplyDelete
  7. @Syazwan Che Deraman
    tak patut la sebab kerana kerja laki tu penjual burger, sanggup tinggal cari laki lain..siap kutuk lagi.memang tak support.mungkin tuhan nak tunjuk perempuan tu bukan jodoh sesuai untuk dia.

    ReplyDelete
  8. salam..
    Rasannya alasan penjual burger x munasabah..mesti ada hal lain tu..
    Berniaga itu sunah.berdiri ats kaki sendiri..(tabikt dulu)
    Jodoh x kemana.jgn risau ada hikmah tu..pecaye la

    ReplyDelete
  9. Macam nie lah senang cerita, dia mesti lah kenal dengan tunang dia dah lama, bercinta lepas tu bertunang. Takkan baru tahu yang tunang dia jual burger? Pelik kot. Tak semua perempuan macam tu, jangan mainkan perasaan orang.

    ReplyDelete
  10. aduhai..nk buat mcmana..xdak jdoh la tu..ntah2 brader jual brger 2 skng ni dah senang pa...lama da nie kes pnjual brger kn reject..hu3..

    ReplyDelete
  11. Ades.. kalau la aku terkena mcm ni, memang perit. Konpem aku akan layan lagu Bon Jovi - You Give Love a Bad Name.

    Bro Nick! Pinjam link blog.
    Untuk test something! Dah start petang tadi lagi. Pinjam (dengan maaf) beberapa hari aje yer.
    Merujuk: PTP Beta Event

    ReplyDelete
  12. pernah dgr ni DJ ni bhsakan dia broder luv.. awek tu sengal je law x suke pon jgn la menghina..
    hmm dunia2... apa pon x ley blah

    ReplyDelete
  13. x tahu nak kata apa.
    wanita sekarang ni pun nak demand melampau2

    ReplyDelete
  14. Minta maaf, lari dari tajuk... Saya pilih jawapan dari Nick Nashram sebab jawapan dia lengkap dengan spesifik sekali.. Jawapan yang sya buat, lari dari tajuk.. Hehehe harap korang setuju.. Dan jawapan tu sya dah hantar kat penganjur.. Dan kita yang first hantar..

    ReplyDelete
  15. Memang tak patut la..tapi dari sudut lain plak..semua yg terjadi semua ada cita disebaliknya ...ada khidmah yang nak ditunjukkan..kita hanya merancang tuhan yang menentukan...kalau dah berusaha tapi lain plak citanya..so ade bendalah nak ditunjuk kannya ...

    ReplyDelete
  16. xkira jantina semua lebih kureng jer. kawan laki baru kena putus tunang. ppuan yg mintak

    ReplyDelete
  17. kesiannyee. ala lelaki ke ppuan ke sama je :P

    ReplyDelete
  18. member gua laki bini sama2 nega burger ok je..da jodoh dan rezeki ketentuanNya..

    ReplyDelete
  19. perghhh.. ayat perempuan tu xboleh trima... cara cakap mmg xleh blah.. even kalau tak menjadi, jgn lah sampai kutuk mcm tu.. setiap hubungan semua ada masalah.. kalau dah sampai xleh nak selamatkan.. buat cara baik n trima jer.. xper, xder jodoh antara diaorg berdua..

    ReplyDelete
  20. eh jual burger kaya la.. tgok ramai je beratur beli.. huhuhu

    ReplyDelete
  21. lebih elok pisah sekarng dari kemudian hari...banyak ikan dalam laut (ayat azroy n geng)..

    ReplyDelete
  22. salam ziarah,

    x ada sebarang kerja yg buruk @ hina selain merompak dan mencuri.

    Ada ramai peniaga burger yg berjaya dan boleh pakai kereta import, bina rumah sendiri yang saiznya lebih besar dr saiz pekerja yg makan gaji.

    Nak lagi sedap burger tu letak sos cheese macam sos cheese wedge di KFC tu. Kalau nak sos tu boleh order serbuk cheeze maz di blog akak cheezemaz.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. kalau la dapt contact balik mamat ni tanya apa cer sekarang...mana tau dah berjaya ke...

    ReplyDelete
  24. mungkin perempuan tu bukan yang terbaik untuk die..takpe mungkin satu hari nanti perempuan tu akan dapat balasan lebih teruk lagi...

    ReplyDelete
  25. Perempuan tuh yang bangang..dia ingat penjual burger x kaya.. kalo sehari dapat bersih jual burger RM 100..kalo sebulan mau RM 3 ribu..itu pun jual dari jam 6.00 petang sampai 12 mlm...

    ReplyDelete
  26. Ish ish ish....pisau cukur versi realiti!

    ReplyDelete
  27. rasanya ni radio XFM (skrg dah takde) ruangan Brader Love ... konon Brother Love ni macam orang tengah untuk luahkan perasaan cinta dari seseorang pada org lain atau menyelesaikan mslh hubungan couple .. org tu akan telefon Brother Love utk luahkan perasaan dan disertkan sekali dgn no telefon pasangannya ... lps tu Brother Love akan sampaikan apa saja luahan kepada pasangan tadi ... dan semua perbualan tu akan disiarkan dalam radio

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.