Berapa Harga Blog Anda?

 
Ada blogger yang buat blog, stabilkan trafik dari masa ke semasa dan jadikan blog sebagai sumber untuk dapat duit. Kemudian, blogger tersebut jual blognya pada harga tertentu. Kalau korang dalam kategori blogger terkenal dan rasa nak berhenti update dan maintain blog, cara mudah tak nak serabut kepada fikir pasal blog ialah jual je blog tu. So, pernah tak korang terfikir berapa harga blog korang?

FAKTOR YANG MENENTUKAN HARGA BLOG KORANG

1.Jumlah PV dan UV ke blog korang dalam sehari (500 UV ke atas).
2. Hasil yang korang dapat daripada iklan nuffnang, advertlets sebulan.
3. Jumlah dan kualiti entri yang ditulis.
4. Jumlah backlink.
5. Umur blog korang mesti lebih dari setahun.
6. Tahap goggle page rank dan ranking alexa.
7. Populariti blog korang.
8. Domain blog yang pendek ramai yang nak beli.
9. Komen yang diterima dalam setiap entri.
10. Sumber trafik yang diterima.
 
 
Kat atas ni adalah harga blog aku. Dekat 1k jugak harga blog aku ni..kekeke..nak tahu harga blog korang check kat http://bizinformation.com.my/. So, kalau blog korang memenuhi kriteria kat atas tu, tengah pokai tu boleh la jual. Jangan lupa belanja aku makan minum sekali :)


Berapa Harga Blog Anda? Berapa Harga Blog Anda? Reviewed by Nick Nashram on 15:45:00 Rating: 5

31 comments:

  1. wow...harga ni betol2 ke?

    ReplyDelete
  2. Dayteenlea.blogspot.com Valuation RM 1,197.75

    haha

    ReplyDelete
  3. @Fendy
    tak pasti pulak harga tu.kalo betul nak cari orang yang nak beli ni..hahah

    ReplyDelete
  4. @dayteenlea
    jual blog tu dah boleh beli iphone 5 :)

    ReplyDelete
  5. ada ker orang nak beli, kalau nak jual hehehe

    ReplyDelete
  6. aduhh mcmni ape pun sy xbole taw..sbb ape pun sy xde ;c

    ReplyDelete
  7. @siti rokiah
    kalau lelong kat mudah.my agak-agaknya laku tak :)

    ReplyDelete
  8. X tau. Mcmaner nk kira... Tp sY suka nk bg percuma.

    ReplyDelete
  9. Dah hebat rm1k lebih jugak harga blog. blog fie tak capai pun lagi 500uv a day

    ReplyDelete
  10. @Hetty Hernani
    masuk kat link yg bagi kat atas tu..pastu masukkan sekali url blog.then keluar la valuation blog :)

    ReplyDelete
  11. blog nelly murah jaaa ! hahaha

    ReplyDelete
  12. Ohhhh...kena check ni..btp harga blog aku ni

    ReplyDelete
  13. huyoooo

    boleh kaya macam ni

    dok umah goyang kaki je lah

    hehe

    ReplyDelete
  14. @EN ILHAM
    kalo dapat macam ni, rasanya sume orang buat blog kot..masyuk banyak ni..huhu

    ReplyDelete
  15. Tq for the info. Tadi saya pun ade try. Pastu saya try reka url buatan sendiri. Hasilnya, nilai tetap ada, dan banyak walaupun blog tu tak wujud. Hu~

    ReplyDelete
  16. @Khalilah MNor
    hahah..rasanya harga tu buat2 je kot.kalo betul dah ramai yg jual blog diorang.

    ReplyDelete
  17. bizinformation.com.my/www.pseudosupra.blogspot.com
    Website Value RM 1,175.45 *
    Daily Pageviews < 10 *
    Daily Visitors < 10 *

    Dah lepas duit rokok untuk setahun ni..

    ReplyDelete
  18. blog KY baru 3 bulan, tak berharga lagi haaaa

    ReplyDelete
  19. baru dalam ratus je...alhamdulilah ada gak harga

    ReplyDelete
  20. harga blog kita berdasarkan penulisan dan hasil karya kita dalam seni menulis .. :]

    Tapi , ini pun okay jugak ..huahuahua..aku try jap

    ReplyDelete
  21. HAHA . tudiaa , harga blog kita nak sama dahh , kayo betull . haha

    ReplyDelete
  22. aku ingat takde value blog aku. rupanya berharga RM1,028.12.

    mahal jugak..hehe

    ReplyDelete
  23. RM1,120.71..wah ade harga jugak blog aku hehehe..

    ReplyDelete
  24. saya dah cuba,ada jugak harga ye
    tp sapa nak beli>?hehe

    ReplyDelete
  25. @Irfa
    cuba jual kat mudah.my.
    mana la tau kot2 ada yang berkenan nak beli :)

    ReplyDelete
  26. mahalnya blog. diskaun bleh? hehe

    ReplyDelete
  27. jukdin.blogspot.com
    Valuation RM 974.28
    Kena buat promosi lg biar dpt cecah RM1000 b4 jaN 2013

    ReplyDelete
  28. wa... bagus sgt info ni... haha... nk cek tgk brp hrga blog sy yg tak hebat tu... hehe...

    ReplyDelete
  29. Nak buat entry mcm ni bleh tak? sumber rujukan en. Nick. Bleh la... Minta izin dulu ni... :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.