Tanda Anda Ketagih Berblogging


Korang pernah ketagih tak? Jangan silap faham..bukan ketagih dadah tapi berblog..nanti tak pasal-pasal masuk lokap pulak malam ni..hehehe..Nak tahu tak tanda-tanda korang ketagih dengan blog ni macam mana, baca sini.

1. Tiap-tiap hari mesti fikir nak tulis apa untuk entri seterusnya.
2. Risau bila sehari tak dapat update blog. 
3. Takde mood nak tengok TV kecuali bola.
4. Selalu bermimpi post entri.
5. Esok exam sempat lagi berblog.
6. Selalu tidur lewat sebab cari idea untuk next entri
7. Tengok something je mesti ada idea nak menulis.

8. Jarang bukak facebook kecuali nak ping entri je.
9. Tengok lauk teringat blog.
10. Mandi sekali sehari , kadang kadang tak mandi langsung.
11. Sanggup makan depan laptop.
12. Bangun tidur update blog dulu sebelum breakfast.
13. Seminit tak update blog rasa rugi.
14. Gelak sorang-sorang bila baca entri.
15. Pagi, petang, malam asyik teringat blog je.
16. Habis je baca entri ni, mesti korang ada idea nak menulis :)

Tanda Anda Ketagih Berblogging Tanda Anda Ketagih Berblogging Reviewed by Nick Nashram on 19:43:00 Rating: 5

23 comments:

  1. no. 1,2,6,7,8,11,14 n 15 sangat terkena pd btg hidung sendiri.. haha.. no.16, masih takde idea.. :D

    ReplyDelete
  2. hahahaha..aku ada simptom nye..

    ReplyDelete
  3. haha..tu dah lebey...msti awk org tuh ek?hehe

    ReplyDelete
  4. iha zaliza : banyak jugak terkena pada batang hidung tu..huhu

    iznawzi : sama la aku..ade jugak simptom addicted ngan blog ni..heheh

    nabila : erkk..saya ke? adela siki-sikit.awak pun mesti ade jugak kan :)

    ReplyDelete
  5. hmm aku tfkr kdg2 je kot?


    p.s : nk beli rumah guna duit nuffnang kena tgu beribu2 thn tau hehe

    ReplyDelete
  6. banyak juga lah kena kat aku.hahaha

    ReplyDelete
  7. muhasabah diri ..adakah etuza tergolong ni. Cuma satu ja perkara WAJIB..blog ni teruskan jg, sebab kita share info,cuma setiap minit ada entry tu rasa saya tak sanggup. Pernah dah sebulan saya x update blog. ada jg 2 hari atau seminggu x ada entry. ketagih blog mybe kesan pada mata dan kesihatan akan terjejas..kita boleh rasa sendiri. So..usah keterlaluan hadap memanjang, kerja di pejabat etuza jarang buka FB atau blog, petang dan malam ja ada masa.

    ReplyDelete
  8. haha. x de lah sampai macam tu sekali. tapi nak cari idea tu mmg betul hihi

    ReplyDelete
  9. miss volvo : heheh..nak tunggu duit nuff beli rumah tau dulu la jawabnye.

    lokman : hampir sume blogger ade simptom kat atas ni :)

    cik abbit : mee too. I'm a blogaholic :)

    etuza : kalo ketagih sangat boleh bawak kesan jugak pada mata dan kesihatan tu..saya kalo sibuk 1 entri je sehari..tu pun kalo ade masa free atau ade isu lain yang boleh nak tulis.

    ReplyDelete
  10. hahah , entri ini sangat memerli orang kan ? btw , takdela sampai tak mandi .. teruk benor .. bagi nurul kan , ketagihan ni masa mula2 dulu .. tapi sekarang , tade idea .. Susah nk dpt idea .. rakan2 blog banyak update yg kurang menarik .. Rasa bosan kadangkala ..

    ReplyDelete
  11. dulu mse mule2 jd blogger mmg eager gile nk menulis.. sehari 2 3 entry akan dibuat..but not for now! ahahhahah..

    ReplyDelete
  12. najihah : hahah..kadang-kadang sebab asyik duk update blog kering jugak idea kan.

    nurul : bukan nak memerli tapi nak buat research ni..heheh..susah jugak nak update entri yg boleh tarik org masuk dan baca blog kite.

    nuru : sama la kite..mula-mula jadi blogger sampai 5 entri sekali update..hahah..sekarang ni 1 entri je sehari..

    ReplyDelete
  13. aku ketagih facebook...blog biasa autopost je...bole?

    ReplyDelete
  14. Tanda ke 10 10. Mandi sekali sehari , kadang kadang tak mandi langsung.
    (berpeluh) Hahahaha

    ReplyDelete
  15. fendy : aq pulak jarang update facebook..rasa blogging lagi syok.

    raimi : hahah..ade jugak ke orang buat camtu? memang blogger tegar la.

    ReplyDelete
  16. rasenye saya ni tahap terkawal lg la.. hehehehe

    ReplyDelete
  17. rafzira : ok la terkawal lagi..jangan jadi blogger tegar sangat :)

    ReplyDelete
  18. amboi..kalau semua tu mmg btl2 ketagih la..i biasa2 je kot..sbb i selalu bt schedule entry..cuma ada masa bka utk ping je la..hehe

    ReplyDelete
  19. 1 & 2
    haha..kelakar la bile evaluate diri sendiri..

    ReplyDelete
  20. Kira aku addicted la ni...tp sampai skang blum ada idea tajuk nak update blog...hmmm

    ReplyDelete
  21. checked: semua ada ^^, hehe, kecuali, anas tak tengok bola. ok sekian

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.