Fail Peribadi Ahli Blogger 3 : Battle Royal



Hari ni aku kena buat satu entri khas pasal peribadi aku seperti yang diminta oleh penganjur segmen Blogger 3 : Battle Royal. So, ini adalah data peribadi aku. 


Nama Kumpulan : Senshi Burogā

Profesion / Bidang Diceburi : Cikgu

Hobi : Main futsal, blogging dan photography.

Blog Pilihan : Denaihati

Tujuan Blogging : Sebab first time tengok kawan cashout check Nuffnang, dapat RM 1000. So, tergerak hati la nak buat blog dengan alasan nak dapat income macam tu jugak. Rupa-rupanya bila dah jadi blogger bertahun-tahun jugak nak dapat income 1k ni. Tapi sekarang, tujuan buat blog sebab nak bertukar-tukar pendapat dengan rakan-rakan blogger. Baru tahu bogging ni lagi syok dari facebook.

Sebutkan 3 sifat semulajadi / pelik anda: 

- Mengadap laptop sampai lupa nak makan..kalau makan pun depan laptop jugak..hehehe

- Susah nak tidur malam..kalau tidur mesti lampu terbukak.

- Setiap kali shopping, benda wajib dibeli ialah baju t-shirt..tak kiralah yang harga RM 10 ke..

Masa yang selalu melayari internet : Selepas balik dari kerja kalau ada masa dan jika badan tak penat. 

Pilih 1 peserta bersama anda ke final nanti : Cheida

Mengapa pilih peserta tersebut : Sebab dia selalu komen blog untuk ingatkan tugasan yang perlu dibuat.

Pandangan anda tentang B3:BR : Nampak mudah masa first time join tapi bila dah join susah jugak rupanya. Nak menang memerlukan kerjasama antara ahli.



Fail Peribadi Ahli Blogger 3 : Battle Royal Fail Peribadi Ahli Blogger 3 : Battle Royal Reviewed by Nick Nashram on 10:04:00 Rating: 5

15 comments:

  1. Terima kasih Nick sebab buat. Tugasan diterima. kumpulan anda mendahului sekarang 5-3

    ReplyDelete
  2. @Awie Omar
    terima kasih, tunggu tugasan yang seterusnya pulak ni..

    ReplyDelete
  3. ngeeee baru buat jugak ekk... hehehhehe

    ReplyDelete
  4. @Emma
    heheh..pas subuh tadi teringat entri pasal ni belum siap lagi terus buat.

    ReplyDelete
  5. @Nick Nashram hahahaha tau tak pe.. pagi tadi baru ingat nak buat :) eh, cikgu rupa nya ..

    ReplyDelete
  6. @Emma
    sebab aritu dah kalah so, kena menang pulak la kali ni..huhu..yes, im a teacher :)

    ReplyDelete
  7. GUD LUCK...

    yup blogging ni lagi best dr fb. hny blogger je yg phm feel dia macam mana

    ReplyDelete
  8. Wahh ad battle royale la xD
    tapi sifat pelik kau lebih kurang je mcm ak owh hak2

    ReplyDelete
  9. waaaaa barulah kenal..
    actually leeza pun kalau dpn lappy boleh jadi tak jadi makan..
    lepas tu pening kepala.

    ReplyDelete
  10. @Leeza dayasari [santai leeza]
    heheh..bila asyik mengadap laptop ni lapar pun tak terasa kan..kalo boleh order terus dari laptop rasanya ramai yg tercongak depan laptop.

    ReplyDelete
  11. wahhh thanks cikgu!!! :) insyallah saling bekerjasama kita akan berjaya :)

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum...

    dulu hobi tengok tv especially drama korea, mmg dah jatuh cinta . Bila dah jadi blogger, bkn saja tak kisah lapar, tv pun dah tak heran, tido lak mmg blh jejak 3 am. Gi open house pun sempat on blog .... heheheee

    ReplyDelete
  13. nick: email anas : khairul_anas@rocketmail.com
    Nnt bg skali particulars pasal header blog ok. Anas nak saiz, nama blog, ngan ur preferred theme. :)

    ReplyDelete
  14. Wahh ada main battle ek. Samalah kalo dh depan laptop semua benda dah lupa.. Last2 migrain sbb lama sgt mengadap laptop haha.. Dulu penah sampai g klinik sbb bdn sakit then doc tba2 tanya ni mesti lama sgt on9 ni hahaha kantoi :p

    *sy tak masok pra.. Sy pakai spm jer interview haritu then skrg masih blaja amik childhood education.. Part time study :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.